Compton Posted October 10 Report Posted October 10 Dla sentymentalnych fanów muzyki z lat 80-tch zakładam dział aby dzielić się ulubionymi kawałkami z tego okresu. Ode mnie na początek bardzo ogólnie, czyli link do radia z z muzyką z tego okresu, czyli radio 80s https://www.80s80s.de/streams/80s80s Jest też na Roonie: 7 Quote
Karmazynowy Posted October 11 Report Posted October 11 (edited) Jeśli ktoś ma ochotę to udostępniam swoją playlistę na Spotify, którą tworzę z bratem od wielu lat. Ma 34h muzyki, ok 470 utworów i rośnie, a znajdują się na niej najbardziej znane klasyki, radiowe hity ale też kilka mniej znanych perełek. Coś w stylu radia z GTA Vice City. Nie ma na niej prog rocka oraz znanych gigantów typu Queen bo takich rzeczy słucham osobno. Nie ma także italo disco ani polskich utworów. Polecam wrzucić odtwarzanie losowe. Edited October 11 by Karmazynowy 7 Quote
brombo Posted October 11 Report Posted October 11 15 godzin temu, Compton napisał(a): Dla sentymentalnych fanów muzyki z lat 80-tch zakładam dział aby dzielić się ulubionymi kawałkami z tego okresu. Ode mnie na początek bardzo ogólnie, czyli link do radia z z muzyką z tego okresu, czyli radio 80s https://www.80s80s.de/streams/80s80s Jest też na Roonie: leci właśnie na WAVE polecam serie mixów świetna selekcja smakowicie zmixowana 1 Quote
Undertaker Posted October 11 Report Posted October 11 (edited) Dobry temat! @Karmazynowywidzę że nie tylko ja jestem zafascynowany radiem z GTA:Vice City Billie Jean w jednej z pierwszych misji i to: Oczywiście śmigając na skuterze w hawajskiej koszuli - tak zwanej "Tyll'ówce" Swoją drogą tylko ja w tym utworze wyżej słyszę Shakirę? Pewnie długo można by wrzucać kawałki z GTA VC i innych części (ja chyba nawet bardziej lubię GTA:SA ze względu na new jack swing i g-funk / gangsta rap), to może podzielę się moim ulubionym kawałkiem z GTA V: Edited October 11 by Undertaker 1 Quote
zdzichon Posted October 11 Report Posted October 11 Bardzo dobra muzycznie dekada. Ja najbardziej lubię cold wave/post punk, ale pop z tej ery też był wtedy fajny 2 Quote
xetras Posted October 25 Report Posted October 25 (edited) W dniu 11.10.2025 o 16:59, zdzichon napisał(a): Bardzo dobra muzycznie dekada. Ja najbardziej lubię cold wave/post punk, ale pop z tej ery też był wtedy fajny Rokendrol wtedy porażał. PS. Mam na winylu "Nighttime" Killing Joke, również z cytowanym utworem. * Początek dekady kojarzy mi się najbardziej z: 1."Games Without Frontiers" Petera Gabriela 2.Solid State Logic czyli instrumentem Fairlight 3. Piwnicznym bitem bębnów Edited October 25 by xetras Dopisek 1 Quote
Compton Posted Saturday at 10:02 PM Author Report Posted Saturday at 10:02 PM Jeden z najbardziej rozpoznawalnych kawałków z tamtego okresu... 2 Quote
Recommended Posts