figer Posted September 7, 2025 Report Posted September 7, 2025 (edited) Cześć, Wymyśliłem sobie, że kupię takie combo jak w tytule do około 3000 złotych - może być używane. Sprzęt ma stać w sypialni przy łóżeczku i ma być szybki i łatwy w obsłudze. Chodzi mi o to, że jak idę spać, to sobie słucham do momentu, aż odpływam i chciałbym wyłączyć sprzęt nie rozbudzając się - zgodnie ze sztuką, a nie poprzez naduszanie 30 guzików, albo odłączanie zbiorczo kabla z gniazdka (zrobiłem sobie gniazdko na pilota bo podłączony obecnie Topping DX3 Pro+ grzeje się w stand-by tak samo jak włączony, więc muszę go odłączać od prądu). Chciałbym coś nie na Cirrusie, tylko coś cieplejszego, ale nie zamulonego. Może AKM? Słuchawek mam multum od 30 Ohm do 600 Ohm i sprzęt musi to ogarnąć. Nie mogę nic znaleźć spełniającego to kryterium. Pytałem nawet AI, ale kłamie jak szalona podając modele, które są na ESS mimo, że prosiłem o AKM... Wstępnie biorę pod uwagę Fiio K15 - niestety streaming tylko lokalny, albo Roon Ready, albo Airplay, a ja bym chciał ze Spotify Connect i Amazon HD Audio Hifiman Serenada - tutaj czytałem, że niby obsługuje Spotify, ale jakoś nikomu z recenzentów nie udało się połączyć... Jest też opcja Hiby FD5 i napędzanie go z telefonu przez BT LDAC, albo z laptopa, ale to już trochę łamie prostość obsługi. Myślałem też aby kupić WiiM PRO+ i klona Rupert Neve RNHP z Ali. Doradźcie proszę coś Koledzy! Dziękuję Edited September 7, 2025 by figer literówki Quote
Karkolomny Posted September 7, 2025 Report Posted September 7, 2025 (edited) Shanling EM5 ... Tidal działa ale nie wiem jak ze Spotify Connect i Amazon HD Audio Edited September 7, 2025 by Karkolomny 1 Quote
figer Posted September 7, 2025 Author Report Posted September 7, 2025 Godzinę temu, Karkolomny napisał(a): Shanling EM5 ... Tidal działa ale nie wiem jak ze Spotify Connect i Amazon HD Audio Zacny - ale cena konkret. Chyba, że udałoby się gdzieś używkę trafić? Quote
Recommended Posts