Arktez Posted August 22, 2025 Report Posted August 22, 2025 (edited) Zamierzam kupić wzmacniacz słuchawkowy bez DAC, po prostu czyste wzmocnienie. Wzmacniacz będzie podłączony do DACa Laiv uDAC R2R. Ma on wyjścia 2x XLR. Chciałbym żeby to razem ciekawie zagrało, zależy mi na cieple, muzykalności, bez nadmiernej szczegółowości. Myślałem o Topping A30 Pro, czy to dobry wybór do tego kompletu? Cenowo dobrze by było zamknąć się w 1500zł. Topping aktualnie jest za niecałe 1100zł. Edit: Wzmacniacz musi mieć wyjście słuchawkowe BAL 4.4mm. Edited August 22, 2025 by Arktez Quote
Compton Posted August 22, 2025 Report Posted August 22, 2025 Ja bym szedł w iFi Zen CAN Signature HFM: https://avstore.pl/wzmacniacze-sluchawkowe/ifi-audio-zen-can-signature-hfm-analogowy-wzmacniacz-sluchawkowy.html Quote
Arktez Posted August 22, 2025 Author Report Posted August 22, 2025 Da się to podłączyć do tego Laiv uDAC przez zbalansowane xlr? Np. do tego 4.4mm balanced? Czy pozostaje tylko 2rca? Quote
Undertaker Posted August 22, 2025 Report Posted August 22, 2025 (edited) Topping A30 Pro to ogólnie dobra opcja (ale nie wiem jak gra z tymi HIfimanami, u mnie hulał z Ariami, Anandami, HE400SE), bo to po prostu bardzo dobry i mocny wzmacniacz słuchawkowy z 3 opcjami gainu i mnogimi wyjściami / wejściami. @maciuxrecenzował w komplecie z D30 Pro, sam miałem takie kombo i grało to bardzo fajnie, obecnie używam w komplecie z EX5 żeby jeszcze podbić sobie ilość wyjść i gra muzyka. Z drugiej strony niektórzy na forach nie lubią Toppingów / SMSL twierdząc że brzmienie jest nudne / płaskie więc musisz się zastanowić co i jak. Edited August 22, 2025 by Undertaker 1 Quote
Compton Posted August 22, 2025 Report Posted August 22, 2025 28 minut temu, Arktez napisał(a): Da się to podłączyć do tego Laiv uDAC przez zbalansowane xlr? Np. do tego 4.4mm balanced? Czy pozostaje tylko 2rca? Da się za pomocą np. takiego kabelka: https://allegro.pl/oferta/outlet-ifi-audio-4-4mm-to-xlr-cable-zbalansowany-kabel-audio-1-0m-17595312132 1 Quote
Arktez Posted August 22, 2025 Author Report Posted August 22, 2025 Będę musiał przetestować tego Ifi, jeśli się sprawdzi to zostawię. Dzięki 🙂 Quote
Recommended Posts