Jump to content

Recommended Posts

Posted
9 godzin temu, delfin150 napisał(a):

Dźwiękiem dużym czyli z konkretną dynamiką i rozdzielczością?

Głęboki bas, czarne tło, duże bryły, gładka ale klarowna góra. Tak zapamiętałem Kanna Ultra ;)

• Like 1
Posted
W dniu 28.07.2025 o 09:01, Karkolomny napisał(a):

A dlaczego akurat DAC na Sabre? Starsze AKM, np AK4490 i AK4493 dają fajny, lekko ocieplony dźwięk, dociążający i wygładzający średnicę, do tego bardziej basowy a jednocześnie przestrzenny i dobrze różnicujący instrumenty. Sabre wydawał mi się ostrzejszy, wręcz metaliczny, szczególnie w wysokich. Do tego mniej basowy, po prostu cieńszy...

Hmm... mam Denona DCD-900NE: on ma akurat Sabre ES9018K2M i gra własnie takim lekko ocieplonym, "analogowym" dźwiękiem z ładną, nasyconą średnicą, mocnym basem i gładkimi wysokimi - a nie jest to jedyny odtwarzacz CD u mnie w domu, a w przeszłości miałem kilka innych modeli, w tym cieszącego się dobrą opinią (jeżeli chodzi o brzmienie) Onkyo Integra DX-6850 (miał po dwa 18 bitowe zbalansowane DAC NPC SM5861AP na kanał ), a mimo to ten Denon na Sabre to najlepszy CD-ek, jakiego do tej pory posiadałem. Zatem Sabre to moim zdaniem dobry kierunek. 

Posted
8 minut temu, Bednaar napisał(a):

on ma akurat Sabre ES9018K2M

ES9018 to jest zupełnie inne granie od tych nowych 9038/39, które zresztą pchają do najtańszych sprzętów. ES9018 słuchałem bodajże w Woo Audio WA7 i bardzo mi się podobał całościowo ten sprzęt jak chodzi o dźwięk.

• Like 1
Posted
48 minut temu, Artorias napisał(a):

ES9018 to jest zupełnie inne granie od tych nowych 9038/39, które zresztą pchają do najtańszych sprzętów. ES9018 słuchałem bodajże w Woo Audio WA7 i bardzo mi się podobał całościowo ten sprzęt jak chodzi o dźwięk.

Czyli mądrze zadziałali w Denonie, że do nowego w sumie modelu wpakowali nieco starszego,  ale lepiej grającego DAC-a.

Tych nowych Sabre nie znam, stąd moje zdziwienie, gdy przeczytałem o ostrym brzmieniu DAC-ów tej marki. 

Posted

Panowie, kontynuując wątek chciałem dorzucić do dyskusji jeszcze dwa urządzenia: FiiO k9 akm i Aune s9c. Obydwa to podobny przedział cenowy, obydwa raczej uciągną heki. Czy są one warte uwagi?