Jump to content
  • 0

Question

Posted

Witam,

Szukam słuchawek i ewentualnie wzmacniacza do stacjonarnego słuchania muzyki w domu. 

Z wymagań:

• wygodne, tak żeby dało się słuchać po kilka godzin dziennie.
  • dobre do szerokiego spektrum muzyki, zespoły jak: Tool, 156/Silence, Toń, RATM, Glass Beams, Kyuss, Dire Straits, The Doors ale też: Kwiat Jabłoni, Jazz, czasem jakiś hip hop. 
  • Chciałbym mieć dobry wykop i energię na basie, ale też fajnie brzmiące wokale i scenę.

Fajnie byłoby zmieścić się poniżej 2500 za zestaw, ale jak można taniej to też fajnie :) Chciałbym to podłączyć do macbooka. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam,

Recommended Posts

• 0
Posted
16 godzin temu, shane napisał(a):

a teraz można kupić fajnie grające słuchawki za 55 USD.

Można też kupić dokanałowe za 300 backsów, które grają jak flagowce sprzed pięciu lat ;) Bardzo duży progres się zrobił w świecie IEM.

• Like 1
  • 0
Posted

Fostex th610 z kablem zbalansowanym i wzmaczniacz z wyższą impedancją wyjsciową ok.8-10ohm np hifiman ef400. Te słuchawki na większości sprzętów mają chłodne, neutralne brzmienie. Pokazują pełnię pod wzmacniaczem lampowym ale podniesiona impedancja w zwykłym wzmaku normuje je. Właśnie słucham tego twojego toola na tym zestawie i był byś zadowolony z tego zestawu, noc ci zleci nie wiadomo kiedy a przyszłościowo byś sobie dokupił do ef400 otwarte planary np hifiman edition xs. Będziesz miał później problem jak ja od roku, isć dalej w zamknięte czy otwarte. Słuchałem XS i th610 na mojo2, ifi idsd signature i mimo wystarczającej mocy nie brzmiały tak dobrze jak ef400.