Jump to content
Letnia Promocja (HiFiPRO / MP3Store ) PRZYGOTUJ się na Wyjazd z ULUBIONĄ MUZYKĄ ×

Recommended Posts

Posted (edited)

1. Mini komputer stacjonarny ASRock Deskmini X300 o parametrach:
- procesor AMD Ryzen 5 5600G ze zintegrowaną kartą graficzną RX Vega 7
- pamięć SODIMM RAM DDR4 Hynix 32GB (z czego 8GB jest przydzielone stale dla karty graficznej, można to zmienić w BIOS)
- dysk SSD Samsung m.2 256GB
- dysk SSD Western Digital 2,5 SATA 480GB
- karta WiFi/Bluetooth Intel
- prawie nowe chłodzenie procesora Noctua NH-L9a-AM4

Komputer zachowuje się jak normalny desktop z pełnym BIOS (najnowsza wersja 2.10), jest rozmiaru grubej książki i świetnie nadaje się na konsolę do starszych lub emulowanych gier, na mały domowy serwer, na maszynkę do multimediów lub do codziennego użytkowania.
Na komputerze zainstalowana jest najnowsza Fedora KDE Linux.
Stan techniczny jest oczywiście sprawny, stan wizualny widać na zdjęciach - jedyna zauważalna wada to złamany przycisk do uruchamiania, ale nie przeszkadza mu to w działaniu.

Do komputera są akcesoria:
- oryginalny zasilacz
- magnetyczna kwadratowa siatka przeciwkurzowa
- dwie przykręcane anteny WiFi
- śledź do obudowy zawierający dwa dodatkowe gniazda USB
- oryginalne pudełko od komputera wraz z oryginalnie dostarczanym chłodzeniem procesora

Cena: 990 zł.

2. Combo DAC/AMP firmy Questyle model CMA400i. Klasyk w kategorii średnicowego grania, w moich rękach od nowości, służyło mi bezbłędnie od 2017 roku. Stan wizualny jest na zdjęciach, sprzedaję w komplecie z alternatywną (przezroczystą) górną pokrywą oraz drewnianym standem jako gratis. Stan techniczny sprawny, gdybym na siłę miał mieć uwagi to raz, że zdarza mu się przełączać lampki między unlock a odtwarzaną częstotliwością (bez wpływu na dźwięk), a dwa, że mocniejsze trącenie wtyku usb w jego gnieździe potrafi zrobić rozłączenie i trzeba restartować.

Cena: 950 zł.

3. Astell & Kern model KANN kolor srebrnoszary. Jest to pierwszy model z serii KANN, wyróżniający się dwoma slotami na kartę pamięci oraz organicznym, muzykalnym, kameralnym brzmieniem bardzo wysokiej jakości.

Odtwarzacz był używany sporadycznie, jest w bardzo dobrym stanie. Oczywiście całkowicie sprawny, a bateria trzyma mniej więcej tyle ile w nowym egzemplarzu (okazjonalnie go ładuję aby nie spadła do zera). Wizualnie uwagi można mieć tylko do górnej i dolnej ścianki, które były ogumowane, więc na nich najszybciej i najbardziej widać jakiekolwiek ślady używania. Na zdjęciach wyszczególniłem to w zbliżeniu, przy normalnym użytkowaniu nie rzuca się to bardzo w oczy. Na ekranie naklejona jest szybka/folia, która ma kilka rysek, natomiast ekran pod nią powinien być bez ubytków. W komplecie sam DAP, bez oryginalnego opakowania, bez akcesoriów.

Cena: sprzedany.

4. Mikser USB marki Yamaha model AG06 w kolorze białym.

Wyróżnia się między innymi obecnością wejścia liniowego stereo na gniazdach RCA oraz możliwością współpracy z urządzeniami mobilnymi.

Stan wizualny jak na zdjęciach, poza nikłymi zabrudzeniami (uwydatnionymi kolorem białym urządzenia) właściwie brak uwag.

Stan techniczny raczej sprawny. Włącza się po podłączeniu przez USB do komputera, dalszych funkcjonalności obecnie nie mam jak przetestować. Większość życia mikser spędził w szafie, a sam używałem go głównie ze względu na wejścia liniowe, więc nigdy nie eksplorowałem pełni funkcjonalności.

Także należy wziąć powyższe pod uwagę decydując się na zakup - pełnia sprawności jest prawdopodobna, ale nie gwarantowana.

W moich rękach od nowości, zakupiony w 2016 roku, także gwarancja już wygasła. W komplecie tylko kabel USB, brak oryginalnego opakowania i dokumentacji i płyty.

Cena: 600zł.

5. Deck kasetowy marki Akai model CS-F36R z roku około 1982.
Świetna stylistyka na przełomie trendów lat 70 i 80, autorewers bez obracania głowicy, solidna mechanika i konstrukcja, odłączany kabel zasilający, fajne brzmienie.
Stan wizualny jak na zdjęciach, jest nieco rys i uszczerbków, ale deck i tak prezentuje się dobrze.
Co do sprawności należy uznać, że z grubsza działa, ale potrzebuje przeglądu. Przede wszystkim smary w mechanizmie są stare i trzeba je "rozruszać" za każdym razem gdy deck postoi nieużywany dłuższy czas. Poza tym odtwarza i przewija w obie strony, bardzo rzadko zdarzało mi się by autorewers nie zaskoczył. Nagrywania nie próbowałem.
Także deck jest do serwisu, ale zdecydowanie jest tego serwisu wart.
O rozwiązaniach w nim zastosowanych można poczytać tutaj: audio-database.com/AKAI/player/cs-f36r.html

Cena: 500 zł.

Jestem otwarty na propozycje zamiany.

asrock_deskmini_x300_01.jpgasrock_deskmini_x300_02.jpgasrock_deskmini_x300_03.jpgasrock_deskmini_x300_04.jpgasrock_deskmini_x300_05.jpg

questyleCMA400i_01.jpgquestyleCMA400i_02.jpgquestyleCMA400i_03.jpgquestyleCMA400i_04.jpg

yamahaag06_01.jpgyamahaag06_02.jpgyamahaag06_03.jpgyamahaag06_04.jpgyamahaag06_05.jpg

akaiCSF36R_01.jpgakaiCSF36R_02.jpgakaiCSF36R_03.jpgakaiCSF36R_04.jpgakaiCSF36R_05.jpgakaiCSF36R_06.jpg

Edited by timecage
  • Like 3
Posted

:ph34r:

• Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy