Jump to content
Letnia Promocja (HiFiPRO / MP3Store ) PRZYGOTUJ się na Wyjazd z ULUBIONĄ MUZYKĄ ×

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Palpatine napisał(a):

Cóż za comeback @Spawn...najpierw aktualizacja rankingu a teraz recenzja. Oby tak dalej!

Z tym dalej to nie wiem ;) Miałem chwile ostatnio to cośtam pogrzebałem. Do tej recenzji to 5 lat się zabierałem :D

Posted (edited)
17 godzin temu, Palpatine napisał(a):

Cóż za comeback @Spawn...najpierw aktualizacja rankingu a teraz recenzja. Oby tak dalej!

Zerknąłem na dzisiejszą datę..

06/06 = D Day

Wygląda na początek inwazji...

Edited by kuman
  • Like 1
  • Haha 4
Posted

Cholera jasna, przez ten opis basu mam ochotę znowu ich spróbować, a już myślałem, że mam "odhaczone" te legendy. Słuchałem dosłownie kilku kawałków i doceniłem dół, ale nie pomyślałem o nim, że gra w swojej lidze. @SpawnnJakich tipsów z nimi używasz?

• Haha 1
Posted (edited)
6 godzin temu, Najner napisał(a):

Cholera jasna, przez ten opis basu mam ochotę znowu ich spróbować, a już myślałem, że mam "odhaczone" te legendy. Słuchałem dosłownie kilku kawałków i doceniłem dół, ale nie pomyślałem o nim, że gra w swojej lidze. @SpawnnJakich tipsów z nimi używasz?

Sony triple comfort a jak problem z nimi to Eletech Baroque są dobre.

Żeby nie było to nie jest tak że inne słuchawki nie mają dobrego basu, tylko że ten z sonek robi wszystko naj w każdej z kategorii. Są nagrania gdzie jest remis ale w innym już np wychodzą niedociągnięcia w innych a sony nadal są naj. Dla mnie przynajmniej to top wszystkiego. Nie znam Subtonic Storm, FatFreq Maestro, ThieAudio Monarch mk3 więc może są lepsze. Ale z tych co sa na moim rankingu sonki są topem basu łącząc ilość z jakością. Empire Legend X mają go przykładowo więcej ale zalewają nim przekaz wiec to moim zdaniem też nie to.

Abyss 1266 mają bas w innym stylu jednak też są mega w tym aspekcie jednak słuchałem ich zbyt krotko aby mieć wyrobione zdanie.

Edited by Spawn
  • Like 1
Posted
14 godzin temu, Spawn napisał(a):

Żeby nie było to nie jest tak że inne słuchawki nie mają dobrego basu, tylko że ten z sonek robi wszystko naj w każdej z kategorii.

Kwestia basu w IEM jest generalnie skomplikowana, bo dużą rolę w jego odbiorze gra ciśnienie akustyczne w kanale słuchowym. Jak ktoś ma wyjątkowo wąski i krótki kanał, to będzie odbierał bas zupełnie inaczej od osoby, która ma wyjątkowo długi i szeroki kanał. Mi np. FatFreq nie podchodzą, za to Omnium czy OH700VB uwielbiam i jestem pewien, że moja anatomia ma w tym duży udział.

• Like 2
Posted (edited)

Jedyne IEMy, które mogą z nimi konkurować jeśli chodzi o jakość basu (oczywiście z tych, które słyszałem - podobnie jak @Spawn nie miałem przyjemności posłuchać pewnych bardziej egzotycznych modeli) to Sennki IE900 - to co się działo "na dole" w tych słuchawkach przeszło moje najśmielsze oczekiwania - usłyszałem po raz pierwszy w utworach, które znam na pamięć faktury/tekstury basu o jakich nawet mi się nie śniło :DSzkoda tylko, że kuleje w nich cała reszta, a zwłaszcza absurdalnie cofnięta wręcz średnica. 

IER-Z1R nadal darzę sympatią, jedne z najciekawszych, najbardziej unikalnych IEMów jakie słyszałem. Mają swój pomysł na brzmienie, odbiegający nieco od "standardów" neutralności / hi-fi, ale robią to na tyle przekonująco, że słucha się ich z wielką przyjemnością. Mnie czysto subiektywnie jeszcze bardziej niż legendarny już bas zachwyciły szczególnie wysokie tony - nie znam drugich IEMów z tak "fizyczną" górą - każdy talerz perkusyjny, każdy detal, każda przeszkadzajka mają masę, kształt, wręcz nieprawdopodobne jak na IEMy rozmiary oraz doskonałe wybrzmiewanie (wiem, trochę audio-poezja, ale nie potrafię tego opisać inaczej :D).

Miło po takiej przerwie poczytać Twoją recenzję @Spawn, dzięki za przyjemną lekturę ;)

Edited by MrSheep
  • Like 3