Jump to content

Question

Posted

Siema poszukuję jakichś słuchawek żeby nie były drogie, były łatwe do napędzenia - zeby wystarczył zwykły dongiel typu fiio ka17, albo ibasso 07pro ktory ma 430mW na kanał przy 32 ohmach i byly hm plastikowe? Zalezy mi na tym żeby ich konstrukcja nie byla sztywna; np metalowa tylko zeby sie poddawała. Mam już beyery dt 700 pro x one są właśnie plastikowe grają w miarę ok, ale chciałbym kupić coś powiedzmy lepszego. Chodzi mi o to ze czesto zasypiam w sluchawkach, a te które sobie wcześniej upatrzyłem nie dają takiej możliwości bo albo byłyby zbyt niewygodne, albo z czasem zostałyby uszkodzone, myślałem o lcdkach xc, ale ten zakup przełożę na później. Muzyka to "edm" trance, progressive, house i nie wiem czy to edm - d&b.

10 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Posted

Nie ma moim zdaniem wiele słuchawek zamkniętych lepiej grających elektronikę od Sennheiser Momentum 4, są do tego bardzo wygodne. Podjedź do mp3store i sprawdź na własnej głowie, moim zdaniem warto.

• Like 1
  • 0
Posted

Nie są drogie HiFiMan Sundara Closed-Back. Jak za swoją cenę fajnie grają i nie szkoda do zasypiania. A do spania nie lepsze IEM?

• 0
Posted

Sony MDR-Z7, świetnie wykonane, wygodne, zasypiam w nich prawie codzień ;) 

Napędzam z FiiO KA17

• 0
Posted
1 minutę temu, Perul napisał(a):

Dokładnie:) 

Dałbym lajka, ale wyczerpałem limit na dziś. 

Ja swoje chyba będę sprzedawał, bo w ogóle ich nie używam ostatnio. Są w idealnym stanie, więc tym bardziej szkoda mi ich używać. Nie zasypiam ostatnio w słuchawkach, bo DAP zepsuty. Parę razy ich słuchałem przed snem i świetnie się sprawdzają. 

• 0
Posted
18 godzin temu, BearPL napisał(a):

Nie zasypiam ostatnio w słuchawkach, bo DAP zepsuty.

Czas dongla kupić ;) 

• 0
Posted (edited)
6 godzin temu, Perul napisał(a):

Czas dongla kupić ;) 

Mam jeszcze w szufladzie DF Black. Dosc długo też korzystałem z mojo 2.  Wygoda użytkowania DAPa jest uzależniająca :)

Jak się nie uda naprawić DAPa to chyba nic nie będę kupował. Cały tor stacjonarny przywloklem do sypialni więc od biedy nawet przed snem można z tego słuchać, tylko potem nie chce mi się tego wyłączać :)

Edited by BearPL
  • 0
Posted

Jest jeszcze Tempotec V3 Blaze, ( cena 199$). Cena jak za przyzwoitego dongla, a funkcjonalność rozszerzona do DAPa. Mój w poniedziałek wreszcie dotrze fizycznie do mnie, bo trzeci tydzień czeka na mnie. 

• Thanks 1
  • 0
Posted
W dniu 8.05.2025 o 22:45, Perul napisał(a):

A ja niemal co wieczór zasypiam z AKG K271 MKII 😉 choć wolę tak szybko nie zasypiać i dosłuchać do końca choć jedną płytę na wieczór.

• 0
Posted
W dniu 9.05.2025 o 22:06, BearPL napisał(a):

Wygoda użytkowania DAPa jest uzależniająca :)

Dokładnie tak! Po donglach i dac ampach, w tym mojo 2, tylko dapy. I w łóżku, i na spacerze. Pliki, streaming, kółko głośności i dopasowane przyciski next song ❤️

• Like 1
  • Thanks 1