Compton Posted April 7 Report Posted April 7 No to czekamy kiedy u nas. Ciekawe co tam firma przygotowała? Jako nowy fan marki, tym bardziej jestem zainteresowany. Quote
BearPL Posted April 7 Report Posted April 7 Skórzane pady i włókno węglowe. Jak będzie cena poniżej 10tys to będę miło zaskoczony:) Quote
dijx Posted April 7 Report Posted April 7 https://www.whathifi.com/headphones/wired-headphones/fiios-ft7-flagship-headphones-take-the-fight-to-pricier-rivals mówią, że koło 800$ 0_o 2 Quote
BearPL Posted April 7 Report Posted April 7 To super. Jeśli wygoda, jakość wykonania i jeszcze brzmienie będzie na wysokim poziomie to może być hit. Quote
Dirian Posted April 7 Report Posted April 7 Godzinę temu, BearPL napisał(a): Skórzane pady i włókno węglowe. Jak będzie cena poniżej 10tys to będę miło zaskoczony:) Kto trzeźwy umysłowo kupiłby słuchawki od FiiO za 10k? 1 2 Quote
Tommy66 Posted April 7 Report Posted April 7 Biorąc pod uwagę klasę [segment] ich klocków to ciężko się spodziewać poziomu 10k. Jednak bądż co bądż jakieś doświadczenie w słuchawkach mają. @Dirian pamiętasz/słuchałeś Oppo Pm1/Pm2 ? Tutaj sam wygląd wskazuje na 4k 🙂. Oby grały lepiej. @BearPL Coby z tym Fiio nie był ,,progress'' jak z kosmosem 😉... Quote
Dirian Posted April 7 Report Posted April 7 Oppo nie słuchałem, ale słyszałem dużo dobrego. 4-5k za te słuchawy o ile zagrają adekwatnie to ok cena, ale już ponad dycha za słuchawki firmy która nie zrobiła żadnych wybitnych nauszników, to raczej byłby strzał w kolano z ich strony Quote
Tommy66 Posted April 7 Report Posted April 7 To jest przykład firmy bez doświadzenia . Premiera 2013 lub 2014 . Sprawdż jak były pozycjonowane cenowo i klasowo. Sądzę że taki debiut dzisiaj to byłoby spokojnie 10k. 1 Quote
BearPL Posted April 7 Report Posted April 7 Godzinę temu, Dirian napisał(a): Kto trzeźwy umysłowo kupiłby słuchawki od FiiO za 10k? Ktoś kto ma dużo pieniążków i ma dla niego znaczenie jaki napis jest na słuchawkach, ale faktycznie taka wycena w przypadku tej firmy mogłaby się kiepsko skończyć. Quote
x86 Posted April 7 Report Posted April 7 1 godzinę temu, Dirian napisał(a): Kto trzeźwy umysłowo kupiłby słuchawki od FiiO za 10k? IEMy od Fiio czyli FX17 są za 8 koła to już do dyszki niewiele brakuje FT7 wyglądają kozacko. 1 Quote
Tommy66 Posted April 7 Report Posted April 7 Nie piję bez mała pięć lat. Sprawdziłem i nie wierzę. 1 Quote
Dirian Posted April 7 Report Posted April 7 45 minut temu, Tommy66 napisał(a): To jest przykład firmy bez doświadzenia . Premiera 2013 lub 2014 . Sprawdż jak były pozycjonowane cenowo i klasowo. Sądzę że taki debiut dzisiaj to byłoby spokojnie 10k. Może i by było 10k, ale pytanie czy to by się sprzedało? No nie wiem, dziś konkurencja jest znacznie większa niż 10 lat temu, gdzie na rynku liczyło się kilku graczy. Dziś jest w czym przebierać, doszły słuchawki bezprzewodowe na które wiele osób się przerzuciło i już do kabli nie wracają. Słuchawki nauszne za 10k muszą być prawie wybitne żeby teraz coś zwojować na rynku. Teraz za 5k kupisz Hifimany HE1000, które jeszcze kilkanaście miesięcy temu kosztowały 2x tyle. Inne modele Hifimana też ostro poleciały w dół cenowo, to pokazuje, że nie można przesadzać z ceną. Natomiast wracając do samych FT7, ja tam kibicuję FiiO żeby się udały, bo jeśli w cenie tych 800$ będą grały tak jak wyglądają na fotkach, to ja się ustawiam w kolejce 1 Quote
x86 Posted April 7 Report Posted April 7 (edited) 39 minut temu, Dirian napisał(a): Teraz za 5k kupisz Hifimany HE1000, które jeszcze kilkanaście miesięcy temu kosztowały 2x tyle. Inne modele Hifimana też ostro poleciały w dół cenowo, to pokazuje, że nie można przesadzać z ceną. No nie zgodzę się z tym, że jest to przykład na przesadzoną cenę bo akurat HE1000 to słuchawki spokojnie rywalizujące z konkurencją za 12-25 tyś zł, a to że są akurat dostępne za piątkę to tylko cieszyć się z tego faktu. Bardziej wskazałbym model HE-R9 jako przestrzał Modele Ananda, Arya i HE1000 (a dodam też XSy mimo że nie w moim guście) mocno wyróżniają się wysokim wskaźnikiem opłacalności jeżeli można to tak nazwać Edited April 7 by x86 Quote
Dirian Posted April 7 Report Posted April 7 6 minut temu, x86 napisał(a): No nie zgodzę się z tym, że jest to przykład na przesadzoną cenę Bo nie jest, w tym co pisałem chodziło mi o to, że najwyraźniej konkurencja jest na tyle duża (albo popyt na tyle średni?), że musieli zjechać z ceną żeby się dalej sprzedawało. Gdyby schodziły jak ciepłe bułeczki, to by przecież ceny nie obniżyli Quote
x86 Posted April 7 Report Posted April 7 1 minutę temu, Dirian napisał(a): Bo nie jest, w tym co pisałem chodziło mi o to, że najwyraźniej konkurencja jest na tyle duża (albo popyt na tyle średni?), że musieli zjechać z ceną żeby się dalej sprzedawało. Gdyby schodziły jak ciepłe bułeczki, to by przecież ceny nie obniżyli Jaki powód jest tych przecen to możemy tylko zgadywać bo nic oficjalnie nie zostało podane do wiadomości. Ktoś z forum w bezpośredniej rozmowie podał mi ciekawy, możliwy powód tych przecen, tak w skrócie i trochę enigmatycznie, że chodzi o podbicie obrotów w konkretnym celu no ale to też niesprawdzona informacja. HE1000 za 15 koła zapewne nie schodziły gorzej niż DCA Expanse/Stealth, Focal Utopia, ZMF Verite itd. a jednak Chińczyk może tanio i często coś bardzo dobrze zrobić (niestety dla nas w UE) więc ma możliwość prowadzenia agresywnej polityki cenowej względem konkurencji, szczególnie z krajów zachodnich gdzie koszty opracowania i produkcji są dużo wyższe. Chińczyka nie rozgryziesz 1 Quote
Perul Posted April 8 Report Posted April 8 13 godzin temu, x86 napisał(a): Bardziej wskazałbym model HE-R9 jako przestrzał Raczej nie, te 320zł można za nie dać może nie dla dźwięku, ale wyglądają fajnie (mimo, że strasznie plastikowe). https://pl.aliexpress.com/item/1005007429714771.html Quote
Dirian Posted April 8 Report Posted April 8 (edited) 14 godzin temu, x86 napisał(a): Jaki powód jest tych przecen to możemy tylko zgadywać bo nic oficjalnie nie zostało podane do wiadomości. Ktoś z forum w bezpośredniej rozmowie podał mi ciekawy, możliwy powód tych przecen, tak w skrócie i trochę enigmatycznie, że chodzi o podbicie obrotów w konkretnym celu no ale to też niesprawdzona informacja. HE1000 za 15 koła zapewne nie schodziły gorzej niż DCA Expanse/Stealth, Focal Utopia, ZMF Verite itd. a jednak Chińczyk może tanio i często coś bardzo dobrze zrobić (niestety dla nas w UE) więc ma możliwość prowadzenia agresywnej polityki cenowej względem konkurencji, szczególnie z krajów zachodnich gdzie koszty opracowania i produkcji są dużo wyższe. Chińczyka nie rozgryziesz No można sobie zgadywać, może to też kwestia tego, że wypuścili nowe modele (które z tego co czytam niekoniecznie są lepsze), ale trzeba przyznać, że takie przeceny nie są codziennością. Z drugiej strony nie tylko Hifiman eksperymentuje z cenami - Sennheiser też dość szybko zjechał z ceny HD660S2 czy IE900, nie zastępując tych modeli niczym nowszym. Czyli jednak trzeba dostosowywać się do popytu (lub też jego braku) Edited April 8 by Dirian 2 Quote
x86 Posted April 8 Report Posted April 8 9 godzin temu, Perul napisał(a): Raczej nie, te 320zł można za nie dać może nie dla dźwięku, ale wyglądają fajnie (mimo, że strasznie plastikowe). https://pl.aliexpress.com/item/1005007429714771.html Chodziło mi o oryginalną cenę która wynosiła ponad 3 tyś zł. Wierzę, że przy obecnej cenie to nie są takie złe 8 godzin temu, Dirian napisał(a): Z drugiej strony nie tylko Hifiman eksperymentuje z cenami - Sennheiser Sennheiser to skubaniec który dosyć mocno trzyma te swoje ceny np. HD820 które są rugane z każdej strony, a bardzo wysoka cena jak była tak dalej jest choć przykład HD660S2 jest jak najbardziej trafiony. Z drugiej strony przecież on cieszy się popularnością więc może to niekoniecznie oznaczać zbyt mały popyt, kto to tam wie Pozostaje jedynie cieszyć się, że tak fajne słuchawki są w ok. o 1/3 niższej cenie. Aktualnie HD650 za 1499 zł, a HD660S2 za 1799 zł to wchodząc w audio hobby nie miałbym żadnych wątpliwości który model wybrać 1 Quote
MP3store discodroid Posted April 8 MP3store Report Posted April 8 Trzymam kciuki! FiiO ma ostatnio świetną passę, jeśli chodzi o premiery, więc mocno wierzę w FT7. Brzmieniowo liczę na kierunek Audeze, oczywiście w chińskim wydaniu. I coś mi podpowiada, że w duecie z K17 to będzie miazga 😁 Quote
Palpatine Posted April 8 Report Posted April 8 3 minuty temu, discodroid napisał(a): kierunek Audeze, oczywiście w chińskim wydaniu. Brzmi intrygująco Quote
MP3store discodroid Posted April 8 MP3store Report Posted April 8 Godzinę temu, Palpatine napisał(a): Brzmi intrygująco Ale to tylko takie moje małe marzenie... Zagadką pozostaje, do jakiego segmentu słuchaczy chcą z tym trafić, bo równie dobrze mogą próbować uderzyć w HiFiMana. Niewykluczone, że pójdą w stronę analitycznego grania i perfekcyjnej synergii z K19, z myślą o wymagających użytkownikach z Azji. W takim układzie połączenie z K17 również miałoby sens, na zasadzie równowagi żywiołów. Co do samej jakości wykonania produktu, który otrzymamy, nie mam wątpliwości. Póki co nie można złożyć zamówienia, więc jeszcze nie znamy ceny w PL. Quote
Dirian Posted April 21 Report Posted April 21 https://a.aliexpress.com/_EyNF65m https://hifigo.com/products/fiio-ft7?srsltid=AfmBOorETS2KpNGUxHQCbKzt0mbwcmc5Vfpp3HXTHwYmemH69RkeQNOb Pojawiły się na Ali i Hifigo. 3 Quote
Suszec Posted April 21 Report Posted April 21 Tak, dzisiaj premiera. FiiO wrzuciło też swój wykres: 2 Quote
Recommended Posts