ten_qbi Posted March 10 Report Posted March 10 (edited) Cześć, obecnie używam DAC-a Fiio K7, ale brakuje mi jednego dodatkowego wejścia analogowego. Moja konfiguracja wygląda następująco: Wejście USB <- PC Wejście 2x RCA <- Akai MPC Wyjście 2x RCA -> monitory aktywne Wyjście słuchawkowe -> słuchawki Wszystko działa bez zarzutu – wybieram odpowiednie źródło i wyjście na Fiio, jestem zadowolony z jakości dźwięku. Chciałbym jednak podłączyć streamer Yamaha MusicCast WXAD-10, który dysponuje tylko wyjściami analogowymi, a te są już zajęte przez MPC. Zastanawiałem się nad zakupem Yamaha MusicCast WXC-50, ale niestety urządzenie oferuje port USB jedynie do podłączenia pamięci, a nie działa jako interfejs audio. Szukam rozwiązania, które pozwoli mi na podłączenie streamera w sposób analogowy, bez konieczności korzystania z dodatkowych konwerterów (np. analogowo-cyfrowych RCA -> toslink). Mój budżet to około 1000 zł. Czy możecie polecić jakieś urządzenie, które spełni te wymagania? Edited March 10 by ten_qbi Quote
bbobii Posted March 11 Report Posted March 11 A po co zaraz DAC zmianiać. Odpowiada tobie obecny to może coś takiego https://www.ebay.pl/itm/204367114496 1 Quote
Recommended Posts