Jump to content
PROMOCJA MP3Store.pl i HiFiPRO.audio 08.03.2025 - 16.04.2025 ​☀️😎​ ×
Sennheiser HD 550 DOSTĘPNY W PREORDERZE za 1199 zł 📢 ×

Recommended Posts

Posted

Cześć,

Poszukuję głośników aktywnych do PC - główne przeznaczenie to gry i muzyka. Mogę zaopatrzyć się w jakąś kartę dźwiękową, jeśli ma to mieć sens, bo aktualnie korzystam z tego co mam w standardowej MOBO. 

Budżet? Fajnie byłoby zamknąć się w 1.5k, ale jeśli nie trzeba tyle wydawać aby mieć fajny sprzęt, to chętnie wydam mniej.

Na ten moment znalazłem coś takiego - niezbyt to ładne, ale podobno świetnie grają: https://www.thomann.pl/ik_multimedia_iloud_micro_monitor.htm

Co możecie polecić do tych zastosowań? Czy ww. propozycja będzie do tego adekwatna? Jest coś lepszego w tej / niewiele wyższej cenie ;)?

Pzdr.

Posted (edited)

iLoudy posiadam i jestem bardzo zadowolony. Małe, grają bardzo równo i satysfakcjonująco. Nie poleciłbym jedynie jeśli szukasz czegoś z mocnym basem, który będzie słychać u sąsiada ;) 

Jeśli chciałbyś coś bardziej basowego, z cieplejszym dźwiękiem, to zerknij na Edifier QR65. Kolega kupił, miałem okazję posłuchać - też fajny sprzęt, grający bardziej "funowo". Nie będą tak detaliczne jak iLoud, ale mogą być bardziej efektowne pod gry i filmy. Mają też obsługę kodeku LDAC, więc jak chcesz puszczać też coś z telefonu (który to obsługuje) po Bluetooth to fajna sprawa.

Edited by Dirian
Posted
21 godzin temu, Morgomir napisał(a):

Cześć,

Poszukuję głośników aktywnych do PC - główne przeznaczenie to gry i muzyka. Mogę zaopatrzyć się w jakąś kartę dźwiękową, jeśli ma to mieć sens, bo aktualnie korzystam z tego co mam w standardowej MOBO. 

Budżet? Fajnie byłoby zamknąć się w 1.5k, ale jeśli nie trzeba tyle wydawać aby mieć fajny sprzęt, to chętnie wydam mniej.

Na ten moment znalazłem coś takiego - niezbyt to ładne, ale podobno świetnie grają: https://www.thomann.pl/ik_multimedia_iloud_micro_monitor.htm

Co możecie polecić do tych zastosowań? Czy ww. propozycja będzie do tego adekwatna? Jest coś lepszego w tej / niewiele wyższej cenie ;)?

Pzdr.

Ponad budżet ale warto albo się potargować w sklepie albo używki, Triangle AIO Twin. Nie ma nic lepszego.