Elos Posted March 2 Report Posted March 2 Gra mi Fiio M15 z Mestami 2, wytrzymuje mniej więcej tak samo bateria w trybie big driver i high gain na balanced co też po balansie tylko w trybie low i wyłączonym big driver, streaming Qobuz około 5, 6 h troche dziwne nie? Quote
Spawn Posted March 2 Report Posted March 2 Nie wiem co oznaczają te tryby pracy ale mesty pobiorą pewnie 0,1 mW czyli tyle co nic nie ważne jaki tryb uruchomisz stąd brak różnicy. 1 Quote
Elos Posted March 2 Author Report Posted March 2 2 godziny temu, Spawn napisał(a): Nie wiem co oznaczają te tryby pracy ale mesty pobiorą pewnie 0,1 mW czyli tyle co nic nie ważne jaki tryb uruchomisz stąd brak różnicy. I zaskoczyłem się z plików lokalnych bez WiFi po balansie mi wzięło 15 procent za godzinę, zastanawiam się czy coś jest nie tak z baterią Quote
Dirian Posted March 2 Report Posted March 2 To nówka ze sklepu? Jak tak to daj mu trochę czasu, tak jak w telefonie tak i w DAP-ie na Androidzie bateria musi się trochę "ułożyć" - czasem to zajmuje z 3-4 tyg. Quote
Elos Posted March 2 Author Report Posted March 2 15 minut temu, Dirian napisał(a): To nówka ze sklepu? Jak tak to daj mu trochę czasu, tak jak w telefonie tak i w DAP-ie na Androidzie bateria musi się trochę "ułożyć" - czasem to zajmuje z 3-4 tyg. Właśnie nie nówka ale wziąłem i przywróciłem jej ustawienia fabryczne więc może tak kminie bateria się musi przestawić do nowego sytemu jakby nie wiem sam Quote
Dirian Posted March 2 Report Posted March 2 Samo przywrócenie ustawień fabrycznych nie powinno mieć na to wpływu. Teraz patrzę, że M15 to DAP z 2020 roku, więc siłą rzeczy bateria może mieć już np 80% pojemności i przez to trzymać wyraźnie krócej. To normalne zjawisko. Niestety wymiana baterii w M15 to najwyraźniej rozdziewiczenie całego DAP-a na części pierwsze (kto to projektował 🤦♂️...?). Dlatego osobiście nie kupuję używek starych DAP-ów i nie bardzo widzę sens w kupowaniu DAP-ów za 15-20k, które po 2-3 latach intensywnego użytkowania mogą stać się elektrośmieciem. Tutaj warto pochwalić iBasso, które zaczęło robić DAP-y z możliwością prostej wymiany baterii 👍 Dlate 1 Quote
Elos Posted March 2 Author Report Posted March 2 29 minut temu, Dirian napisał(a): Samo przywrócenie ustawień fabrycznych nie powinno mieć na to wpływu. Teraz patrzę, że M15 to DAP z 2020 roku, więc siłą rzeczy bateria może mieć już np 80% pojemności i przez to trzymać wyraźnie krócej. To normalne zjawisko. Niestety wymiana baterii w M15 to najwyraźniej rozdziewiczenie całego DAP-a na części pierwsze (kto to projektował 🤦♂️...?). Dlatego osobiście nie kupuję używek starych DAP-ów i nie bardzo widzę sens w kupowaniu DAP-ów za 15-20k, które po 2-3 latach intensywnego użytkowania mogą stać się elektrośmieciem. Tutaj warto pochwalić iBasso, które zaczęło robić DAP-y z możliwością prostej wymiany baterii 👍 Dlate Pewnie żaden serwis komórkowy się tego nie podejmie co gorsze nie widzę nigdzie baterii o takiej pojemności nowej do M15 więc pierwsza moja myśl była dobra jak kupować dapa to tylko nowego, cuda na kiju o tej m15ce słyszałem że gra unikatowo warstwami i tak niby jest i chodzi moja dosyć szybko ale jest niedosyt z powodu baterii mimo że program pokazuje że niby jest w dobrej kondycji Quote
fenei Posted Saturday at 05:10 PM Report Posted Saturday at 05:10 PM (edited) Temat akurat na czasie dla mnie. Mam nówkę Fiio X3II z tym, że od leżakowania akumulator całkowicie trafił szlag. Wiem, mądry ja. Tzn. ok, wszystko działa. Ale to raczej jako kanapka z power bankiem ;s. I tu pojawia się pytanie. Akumulator ok, mam niby wymiary, jednak nic podobnego nie ma. Są jakieś o mniejszej pojemności, ciut grubsze. Do tego dochodzi kwestia styków. Tego są 3 rodzaje 🤔 Inaczej, czy jest tu ktoś z doświadczeniem w tego typu zabawach? Bardzo proszę o pomoc. Edited Saturday at 05:11 PM by fenei Quote
Recommended Posts