Jump to content
PROMOCJA MP3Store.pl i HiFiPRO.audio 08.03.2025 - 16.04.2025 ​☀️😎​ ×
Sennheiser HD 550 DOSTĘPNY W PREORDERZE za 1199 zł 📢 ×

Recommended Posts

Posted

Gra mi Fiio M15 z Mestami 2, wytrzymuje mniej więcej tak samo bateria w trybie big driver i high gain na balanced co też po balansie tylko w trybie low i wyłączonym big driver, streaming Qobuz około 5, 6 h troche dziwne nie? 

Posted
2 godziny temu, Spawn napisał(a):

Nie wiem co oznaczają te tryby pracy ale mesty pobiorą pewnie 0,1 mW czyli tyle co nic nie ważne jaki tryb uruchomisz stąd brak różnicy.

I zaskoczyłem się z plików lokalnych bez WiFi po balansie mi wzięło 15 procent za godzinę, zastanawiam się czy coś jest nie tak z baterią 

Posted

To nówka ze sklepu? Jak tak to daj mu trochę czasu, tak jak w telefonie tak i w DAP-ie na Androidzie bateria musi się trochę "ułożyć" - czasem to zajmuje z 3-4 tyg.

Posted
15 minut temu, Dirian napisał(a):

To nówka ze sklepu? Jak tak to daj mu trochę czasu, tak jak w telefonie tak i w DAP-ie na Androidzie bateria musi się trochę "ułożyć" - czasem to zajmuje z 3-4 tyg.

Właśnie nie nówka ale wziąłem i przywróciłem jej ustawienia fabryczne więc może tak kminie bateria się musi przestawić do nowego sytemu jakby nie wiem sam :(

Posted

Samo przywrócenie ustawień fabrycznych nie powinno mieć na to wpływu. Teraz patrzę, że M15 to DAP z 2020 roku, więc siłą rzeczy bateria może mieć już np 80% pojemności i przez to trzymać wyraźnie krócej. To normalne zjawisko. 

Niestety wymiana baterii w M15 to najwyraźniej rozdziewiczenie całego DAP-a na części pierwsze (kto to projektował 🤦‍♂️...?).

Dlatego osobiście nie kupuję używek starych DAP-ów i nie bardzo widzę sens w kupowaniu DAP-ów za 15-20k, które po 2-3 latach intensywnego użytkowania mogą stać się elektrośmieciem. Tutaj warto pochwalić iBasso, które zaczęło robić DAP-y z możliwością prostej wymiany baterii 👍

Dlate

• Like 1
Posted
29 minut temu, Dirian napisał(a):

Samo przywrócenie ustawień fabrycznych nie powinno mieć na to wpływu. Teraz patrzę, że M15 to DAP z 2020 roku, więc siłą rzeczy bateria może mieć już np 80% pojemności i przez to trzymać wyraźnie krócej. To normalne zjawisko. 

Niestety wymiana baterii w M15 to najwyraźniej rozdziewiczenie całego DAP-a na części pierwsze (kto to projektował 🤦‍♂️...?).

Dlatego osobiście nie kupuję używek starych DAP-ów i nie bardzo widzę sens w kupowaniu DAP-ów za 15-20k, które po 2-3 latach intensywnego użytkowania mogą stać się elektrośmieciem. Tutaj warto pochwalić iBasso, które zaczęło robić DAP-y z możliwością prostej wymiany baterii 👍

Dlate

Pewnie żaden serwis komórkowy się tego nie podejmie co gorsze nie widzę nigdzie baterii o takiej pojemności nowej do M15 więc pierwsza moja myśl była dobra jak kupować dapa to tylko nowego, cuda na kiju o tej m15ce słyszałem że gra unikatowo warstwami i tak niby jest i chodzi moja dosyć szybko ale jest niedosyt z powodu baterii mimo że program pokazuje że niby jest w dobrej kondycji 

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Temat akurat na czasie dla mnie. Mam nówkę Fiio X3II z tym, że od leżakowania akumulator całkowicie trafił szlag. Wiem, mądry ja.

Tzn. ok, wszystko działa. Ale to raczej jako kanapka z power bankiem ;s.

I tu pojawia się pytanie. Akumulator ok, mam niby wymiary, jednak nic podobnego nie ma. Są jakieś o mniejszej pojemności, ciut grubsze.

Do tego dochodzi kwestia styków. Tego są 3 rodzaje 🤔

Inaczej, czy jest tu ktoś z doświadczeniem w tego typu zabawach?

Bardzo proszę o pomoc.

Edited by fenei