Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Nie widziałem tego tematu wcześniej.  Wpisuje się z Performer 5. Ciekawe czy nie jestem przypadkiem ich największym fanem na forum 🤣

Wygryzły dunu sa6mk2 oraz dunu falcon ultra. W połączeniu  z mojo 2 który gra mocno środkiem sceny idealnie wypełnia dolek P5.

Z pozostalych słuchałem chwilę P7 i o ile bas ma lepszą rozdzielczość i teksturę to już góra tam wysoko jest zbyt metaliczna dla mnie( tam jest chyba jakiś planar wsadzony)

P5 słucham z EQ gdzie robię dołek na 6khz i dodaje blasku na 8khz. Na tipsach KZ starline dodaje jeszcze kilka db na 15khz.

Edited by kuman
  • Like 2
Posted
17 godzin temu, kuman napisał(a):

Nie widziałem tego tematu wcześniej.  Wpisuje się z Performer 5. Ciekawe czy nie jestem przypadkiem ich największym fanem na forum 🤣

CIACH

P5 słucham z EQ gdzie robię dołek na 6khz i dodaje blasku na 8khz. Na tipsach KZ starline dodaje jeszcze kilka db na 15khz.

Tez mam P5 🆗, jako opcje budzetowa :P... A wiesz, ze jak dodasz adapter 36ohm, 75ohm to zagraja z wiekszym dolem? Kliknij

Posted
Godzinę temu, trez0r napisał(a):

75ohm

Ciekawe że akurat o  tym wspomniałeś., mam taki adapter 😎 ale używałem tylko z aunex7s i nie kojarzę zmian. Zobaczę jak to będzie grało z Mojo2. Ta ilość z wykresu to już sporo jak dla mnie....

4 godziny temu, trez0r napisał(a):

75ohm

Sprawdziłem. Nie, oj panie ale się kluchy zrobiły w dolnej części . P5 nie mają specjalnie rozdzielczego basu by łyknąć taką nadwyżkę. Nie wiem czemu ale pomyślałem że taką tonalnościa grają pewnie volume s albo davinci.