Jump to content
PROMOCJA MP3Store.pl i HiFiPRO.audio 08.03.2025 - 16.04.2025 ​☀️😎​ ×
Sennheiser HD 550 DOSTĘPNY W PREORDERZE za 1199 zł 📢 ×

Recommended Posts

Posted

Firma xDuoo od dawna nie jest anonimowa w świecie audio, a dla wielu osób szukających dobrego brzmienia w przystępnej cenie, bywa pierwszym wyborem przy poszukiwaniu nowego sprzętu. Jako że miałem na biurku niemal każdy ich duży wzmacniacz czy combo DAC/AMP, nie mogłem sobie odmówić sprawdzenia ich tegorocznego flagowca, czyli xDuoo TA-32, będącego następcą wycofanego modelu TA-30, który debiutował na rynku pięć lat temu i zdecydowanie wymagał odświeżenia.

Ponownie mamy do czynienia ze zintegrowanym rozwiązaniem, czyli wzmacniaczem słuchawkowym i przetwornikiem cyfrowo-analogowym w jednym. I tak samo jak poprzednik, TA-32 jest hybrydą łączącą rozwiązania tranzystorowe i lampowe, choć te ostatnie nie zawsze, ale to wyjaśnię później. Bez zmian jest również zestaw lamp, a więc duodioda prostownicza 5U4G i para podwójnych triod 12AU7 (znanych również jako ECC82). Zmieniając TA-30 na nowszy model zachowujemy więc nasz zestaw lamp i nie martwimy się, że coś nie pasuje. Ale czy xDuoo TA-32, kosztujący niemal 4000 złotych, to godny następca „trzydziestki” i czy poprawia jego słabsze strony?

Zapraszam do lektury moich wrażeń :) 

https://kropka.audio/test/wzmacniacze/xduoo-ta-32-recenzja/

spacer.png

• Like 5
Posted

Świetnie brzmiący sprzęt z mnóstwem opcji. Słucham od zeszłego piątku i oceniam go bardzo wysoko. Czekam na kartę R2R od Xduoo.

• Like 1
Posted
5 godzin temu, Elhaz_77 napisał(a):

Świetnie brzmiący sprzęt z mnóstwem opcji. Słucham od zeszłego piątku i oceniam go bardzo wysoko. Czekam na kartę R2R od Xduoo.

A karta R2R do tego xDuoo jest zapowiedziana? Czy to tylko takie pobożne życzenie? Na jakim DACu słuchasz? Zastanawiam się czy ten RoHm wart grzechu. Trochę obawiałbym się zbyt wycofanej góry, patrząc na recenzje wyżej.

Posted
3 godziny temu, euter napisał(a):

@Elhaz_77 Jaka jest główna różnica w SQ między tym DAC na ROHM we wzmacniaczu vs. IBasso D16?

DAC z D16 to dla mnie zdecydowany top. Naturalny, analogowy dźwięk, dynamiczny, ale bez grania skrajami pasma. ROHM fajnie oddaje wokale, skupia się na średnicy. Z drugiej strony to chyba ta sama kość ROHM co w iBasso DX320, gdzie brzmiała dla mnie, przynajmniej przy moim repertuarze lepiej.

39 minut temu, Artorias napisał(a):

A karta R2R do tego xDuoo jest zapowiedziana? Czy to tylko takie pobożne życzenie? Na jakim DACu słuchasz? Zastanawiam się czy ten RoHm wart grzechu. Trochę obawiałbym się zbyt wycofanej góry, patrząc na recenzje wyżej.

Jest zapowiedziana od dawna. Słucham teraz na DAC AKM, wcześniej na ROHM. Przy metalu AKM lepszy. 

• Thanks 2
Posted
10 godzin temu, kuman napisał(a):

spoko lektura, ale S9c Pro jest na Sabre

Mój oczywisty błąd :) Na swoją obronę mam to, że brzmi jak typowy AKM :D 

• Like 1