Jump to content

Pioneer N50 , milczy nic nie streamuje...

Recommended Posts

Posted

Obecnie na urządzeniach pioneer serii N wystąpił problem mam pionka N50 i od 20 stycznia brak radia internetowego. vTuner który był zainstalowany w sofcie pionka zrobił się płatny. Pionek to przegapił i .... cześć pionierów serii N zamilkła nie wiem jak te najnowsze . Mój N50K milczy. Trzeba robić protezę na pendrive i wgrać plik M3U lub PLS aby działał stream radia internetowego. Nie wiem jak spotify.

Posted

Dlatego nie warto kupować sprzętu z własnym softem bo producent nie będzie inwestował i wiecznie wspierał starego sprzętu. Normalna kolej rzeczy- sprzedane, zarobione a klient ma kupić coś nowego. Możesz słuchać radia puszczając muzykę z zewnętrznej aplikacji typu Usb Audio Player Pro po Airplay/dlna bo upnp on nie ma.

Posted (edited)
48 minut temu, lobuz1 napisał(a):

Dlatego nie warto kupować sprzętu z własnym softem bo producent nie będzie inwestował i wiecznie wspierał starego sprzętu.

Tu nie ma miejsca taka sytuacja. Inni producenci też mają problem z vtuner. Choćby Marantz. Z tego co kojarzę wchodzisz na vtuner, podajesz MAC swojego grajka, płacisz i zaczyna grać radio.

Godzinę temu, amrowek napisał(a):

Pionek to przegapił i .... cześć pionierów serii N zamilkła nie wiem jak te najnowsze

Przecież nie będzie za ciebie płacił abonamentu. Ogarnij się chłopie.

Edited by Rafacio
Posted (edited)
34 minuty temu, Rafacio napisał(a):

Tu nie ma miejsca taka sytuacja. Inni producenci też mają problem z vtuner. Choćby Marantz. Z tego co kojarzę wchodzisz na vtuner, podajesz MAC swojego grajka, płacisz i zaczyna grać radio.

Rozumiem, ale mi jest do szczęścia jedynie potrzebny sprzęt, który obsługuje upnp (Twoja Yamaha to też pewnie ma) i aplikacja typu Usb Audio Pro Player i nie obchodzi mnie vtuner czy oprogramowanie takiego Pioneera.

IMG_6572.jpeg

IMG_6573.jpeg

IMG_6574.jpeg

IMG_6575.jpeg

Edited by lobuz1
Posted (edited)
1 godzinę temu, Rafacio napisał(a):

Przecież nie będzie za ciebie płacił abonamentu. Ogarnij się chłopie.

A czy ma płacić? Nawet jak zapłacisz to nie działa to na pionku , nie ma możliwości odblokowania radia po opłaceniu .Olał klientów

na chwilę obecną pendrive i...

1.jpeg

2.jpeg

3.jpeg

4.jpeg

P1.jpeg

P2.jpeg

PR3.jpeg

Edited by amrowek
  • 1 year later...