amrowek Posted January 26, 2025 Report Posted January 26, 2025 Obecnie na urządzeniach pioneer serii N wystąpił problem mam pionka N50 i od 20 stycznia brak radia internetowego. vTuner który był zainstalowany w sofcie pionka zrobił się płatny. Pionek to przegapił i .... cześć pionierów serii N zamilkła nie wiem jak te najnowsze . Mój N50K milczy. Trzeba robić protezę na pendrive i wgrać plik M3U lub PLS aby działał stream radia internetowego. Nie wiem jak spotify. Quote
lobuz1 Posted January 26, 2025 Report Posted January 26, 2025 Dlatego nie warto kupować sprzętu z własnym softem bo producent nie będzie inwestował i wiecznie wspierał starego sprzętu. Normalna kolej rzeczy- sprzedane, zarobione a klient ma kupić coś nowego. Możesz słuchać radia puszczając muzykę z zewnętrznej aplikacji typu Usb Audio Player Pro po Airplay/dlna bo upnp on nie ma. Quote
Rafacio Posted January 26, 2025 Report Posted January 26, 2025 (edited) 48 minut temu, lobuz1 napisał(a): Dlatego nie warto kupować sprzętu z własnym softem bo producent nie będzie inwestował i wiecznie wspierał starego sprzętu. Tu nie ma miejsca taka sytuacja. Inni producenci też mają problem z vtuner. Choćby Marantz. Z tego co kojarzę wchodzisz na vtuner, podajesz MAC swojego grajka, płacisz i zaczyna grać radio. Godzinę temu, amrowek napisał(a): Pionek to przegapił i .... cześć pionierów serii N zamilkła nie wiem jak te najnowsze Przecież nie będzie za ciebie płacił abonamentu. Ogarnij się chłopie. Edited January 26, 2025 by Rafacio Quote
lobuz1 Posted January 26, 2025 Report Posted January 26, 2025 (edited) 34 minuty temu, Rafacio napisał(a): Tu nie ma miejsca taka sytuacja. Inni producenci też mają problem z vtuner. Choćby Marantz. Z tego co kojarzę wchodzisz na vtuner, podajesz MAC swojego grajka, płacisz i zaczyna grać radio. Rozumiem, ale mi jest do szczęścia jedynie potrzebny sprzęt, który obsługuje upnp (Twoja Yamaha to też pewnie ma) i aplikacja typu Usb Audio Pro Player i nie obchodzi mnie vtuner czy oprogramowanie takiego Pioneera. Edited January 26, 2025 by lobuz1 Quote
Spawn Posted January 26, 2025 Report Posted January 26, 2025 Tutaj widzę Denon dał info że apka zrobiła się płatna i tyle https://support.denon.com/app/answers/detail/a_id/7105/~/internet-radio-service-by-vtuner Słabo ale z drugiej strony jak by youtube zrobił się płatny to nie wina producenta telefonu czy telewizora. Quote
amrowek Posted January 26, 2025 Author Report Posted January 26, 2025 (edited) 1 godzinę temu, Rafacio napisał(a): Przecież nie będzie za ciebie płacił abonamentu. Ogarnij się chłopie. A czy ma płacić? Nawet jak zapłacisz to nie działa to na pionku , nie ma możliwości odblokowania radia po opłaceniu .Olał klientów na chwilę obecną pendrive i... Edited January 26, 2025 by amrowek Quote
amrowek Posted January 27, 2025 Author Report Posted January 27, 2025 a tu w instrukcji pionka N50A Quote
tomaudio77 Posted May 7 Report Posted May 7 Witam, Jak uruchomić tuner w N50 z tego pendrive, będę wdzięczny za pomoc.🙂 Quote
Recommended Posts