kurwes Posted Tuesday at 10:11 PM Report Posted Tuesday at 10:11 PM Witam wszystkich forumowiczów Posiadam Aune X1S, w którym nie działa USB. Na szczęście jest wejście optyczne, które jest sprawne i którego używałem z powodzeniem. Z kolei Na nieszczęście po upgrade mojego kompa nie posiadam już na płycie głównej (pomimo, iż wcale nie jest to jakiś najniższy model) wyjścia spdif. Jak najlepiej i w miarę możliwości najtaniej wyjść z tej sytuacji? Za nieuwagę się płaci Mieszkam w Lublinie i nie wiem kto mógłby mi ogarnąć Aune’a oraz ile mogłoby to kosztować - podejrzewam, że taniej i łatwiej załatwić sprawę dołożeniem wyjścia optycznego do kompa. Z góry dzięki za odpowiedzi i pomoc 🙂 Quote
chris_n33d Posted Tuesday at 10:45 PM Report Posted Tuesday at 10:45 PM Jeśli monitor ma spdif, to wepnij się w monitor. Jeśli nie, to zawsze możesz dokupić kartę do kompa. Quote
kurwes Posted Thursday at 03:01 PM Author Report Posted Thursday at 03:01 PM Niestety mój monitor nie ma spdif co do karty wiem, że jest taka opcja, ale chciałem właśnie o to dopytać. Są jakieś przejściówki USB-Toslink na amazonie/aliexpress. Niestety nie wiem jak to w praktyce działa Czy taki PCM2704 się nada (albo jakiś inny pier---nik z aliexpress)? Wg mojej bardzo ograniczonej wiedzy sygnał w interfejsie optycznym jest cyfrowy, także chyba nie powinno być straty na jakości? Jeśli się mylę to proszę o wyprowadzenie z błędu. Jeśli jednak się nie mylę konkretne urządzenie nie ma znaczenia dla jakości (byle działało), bo sygnał i tak jest cyfrowy i X1S zajmie się resztą? Quote
lobuz1 Posted Thursday at 03:19 PM Report Posted Thursday at 03:19 PM (edited) 19 minut temu, ****es napisał(a): sygnał w interfejsie optycznym jest cyfrowy, także chyba nie powinno być straty na jakości? Jeśli się mylę to proszę o wyprowadzenie z błędu. To zależy kogo spytasz bo są 2 szkoły. 😀 Warto kupić coś znanego. To może wystarczyć. Edited Thursday at 03:20 PM by lobuz1 Quote
kurwes Posted Thursday at 04:41 PM Author Report Posted Thursday at 04:41 PM Godzinę temu, lobuz1 napisał(a): To może wystarczyć. Cóż, lepiej na tym wyjdę sprzedając obecną płytę główną i kupując nową haha No nic, za nieuwagę się płaci... Quote
Recommended Posts