wfmsiekierka Posted November 21, 2024 Report Posted November 21, 2024 Jest dział poświęcony temu odbiornikowi? jeśli tak to poproszę o link bo nie mogę znaleźć Wysłane z mojego moto g54 5G przy użyciu Tapatalka Quote
Vulthoom Posted November 21, 2024 Report Posted November 21, 2024 Nie ma osobnego tematu dla BTR17, tak więc zostaje temat zbiorczy Dongle USB Raczej nikt nie ma jeszcze tego sprzętu, ale @Jaro54 pisał że zamówił. 1 Quote
Jaro54 Posted November 21, 2024 Report Posted November 21, 2024 Tak, dziś mój wyleciał z Hongkong. Może po niedzieli mój niebieściutki dotrze do mnie Quote
Jaro54 Posted November 25, 2024 Report Posted November 25, 2024 (edited) Jutro BTR 17 niebieściutki będzie u mnie. Właśnie dostałem mail z info 🤩🤩🤩🤩🎁 Ma ktoś już go czy mój będzie pierwszy? Edited November 25, 2024 by Jaro54 Quote
Jaro54 Posted November 27, 2024 Report Posted November 27, 2024 Wczoraj dotarł mój BTR 17 w kolorze Blue Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. 4 1 Quote
Najner Posted November 29, 2024 Report Posted November 29, 2024 W dniu 27.11.2024 o 07:05, Jaro54 napisał(a): Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Byłbyś tak miły i sprawdziłbyś czy EQ działa również po kablu? W btr7 działa mi tylko po BT. Quote
Jaro54 Posted November 29, 2024 Report Posted November 29, 2024 Jutro sprawdzę, bo dziś nie mam czasu Quote
Jaro54 Posted November 30, 2024 Report Posted November 30, 2024 W dniu 29.11.2024 o 10:59, Najner napisał(a): Byłbyś tak miły i sprawdziłbyś czy EQ działa również po kablu? W btr7 działa mi tylko po BT. W BTR 17 działa po kablu bez względu czy wybierzesz PC czy phone. Jak widać na zdjęciu. Ma 10 ustawień użytkownika więc możesz dobrać pod sprzęt lub sluchawki 1 1 Quote
Najner Posted November 30, 2024 Report Posted November 30, 2024 Super, dzięki! W dodatku widziałem, że można przełączać zapisane presety użytkownika "w locie" bez patrzenia na ekran, jakąś tam kombinacją przycisków. Jeżeli tylko poprawili baterię względem BTR7 (5h z dokami, tak średnio bym powiedział...), to będę musiał sprawdzić. 1 Quote
kuman Posted November 30, 2024 Report Posted November 30, 2024 3 minuty temu, Najner napisał(a): będę musiał sprawdzić Ciekawość to pierwszy stopień do.... Quote
Jaro54 Posted November 30, 2024 Report Posted November 30, 2024 Godzinę temu, Najner napisał(a): Super, dzięki! W dodatku widziałem, że można przełączać zapisane presety użytkownika "w locie" bez patrzenia na ekran, jakąś tam kombinacją przycisków. Jeżeli tylko poprawili baterię względem BTR7 (5h z dokami, tak średnio bym powiedział...), to będę musiał sprawdzić. Tak, przyciskami zmieniasz, jedyna wada/zaleta, że lecisz po kolei wszystkie Quote
Najner Posted November 30, 2024 Report Posted November 30, 2024 (edited) Moim zdaniem fajna sprawa, wrzucasz sobie kilka presetów z shelfami od najmniej basowego do najbardziej basowego i przesadzasz w locie dodając albo odejmując basu. Fajny patent, daj znać jak bateria jak już Ci się trochę ułoży. Edited November 30, 2024 by Najner 1 Quote
ZebLong Posted December 8, 2024 Report Posted December 8, 2024 Coś cicho o nowym BTR17. Wszyscy tak załuchani czy takie g...? Quote
Jaro54 Posted December 8, 2024 Report Posted December 8, 2024 Żadne g***o, tylko brak czasu na długie odsłuchy krytyczne. Mocy ma multum, dźwiękowo lepiej niż b.dobrze. 1 Quote
Dirian Posted December 8, 2024 Report Posted December 8, 2024 Podpytałem kilku Azjatów co się chwalili na grupach na Fejsie, to mi pisali, że gra bardzo podobnie do KA17. Czyli jakościowo na pewno jest bdb, zostaje jeszcze kwestia samego tuningu, który w KA17 wg mnie był zbyt sterylny. Co ciekawe, ktoś tam cytował gdzieś szefa FiiO to niby twierdził on, że KA17 dźwiękowo jest trochę wyżej, ale BTR17 ma za to Bluetooth Ciekawe byłoby porównanie obywdu sprzętów podłączonych "po kablu". Anyway, jeśli gra blisko poziomu KA17, to progres względem BTR7 powinien być spory. Quote
x86 Posted December 8, 2024 Report Posted December 8, 2024 (edited) Cytat Patented Desktop Mode with Independent Power Supply. i Cytat Independent Desktop Mode Switch. Czy to oznacza, że przy przełączeniu się na któryś z trybów bateria jest całkowicie pomijana i BTR17 z niej nie korzysta ani też jej nie ładuje ? Edited December 8, 2024 by x86 1 Quote
Krzysiek125 Posted December 22, 2024 Report Posted December 22, 2024 Jestem posiadaczem BTR17, oraz Q11. BTR17 to już wysoka półka wzmacniaczy mobilnych, flagowy model FIIO. Słuchawki mam Sivga SV 023. Ten zestaw „Gra świetnie” ale trzeba sobie zdawać sprawę z tego, że kolejne elementy odsłuchu muzyki to słuchawki i..kable nie tylko wzmacniacz. W tym moim zestawie gra to bardzo, nawet bardzo dobrze. Scena, bas, rozdzielczość - piękne. Aż miło słuchać będąc przed sceną. Nawet nie używam equalizera. Jest na OFF. Baterie można ładować w każdym ustawieniu-PC-Bluetooth, Smartfon/tablet. Przez bluetooth będzie brał prąd do łądowania ze źródła zasilania, czyli telefon, tablet lub bez pobierania zasilania, prąd z baterii BTR17 aż do rozładowania. Muzykę pobieram z iPhona, iPada Pro, lub MacBooka.Czyli Apple Music, Tidal. Podsumowując jest bardzo dobrze, można słuchać godzinami. BTR17 to maleństwo w porównaniu do mojego Q11 to mniej niż połowa wielkości. Aż dziw, gdzie oni upakowali elektronikę oraz wszystkie gniazda i przyciski w tak małej objętości. Za Catt zapłaciłem za to cudeńko 840zł. Warto było bez dwóch zdań. Co do odsłuchu muzyki przez Bluetooth powiem tak, nie widzę specjalnie różnicy, czy leci z kabla czy przez Bluetooth. Jest świetnie. Pozdrawiam 3 1 Quote
Krzysiek125 Posted January 8 Report Posted January 8 W dniu 8.12.2024 o 19:40, x86 napisał(a): i Czy to oznacza, że przy przełączeniu się na któryś z trybów bateria jest całkowicie pomijana i BTR17 z niej nie korzysta ani też jej nie ładuje ? Baterię można ładować w każdym trybie. jest dodatkowe gniazdo do ładowania i przełącznik trybów Quote
Jaro54 Posted January 8 Report Posted January 8 W dniu 8.12.2024 o 19:40, x86 napisał(a): i Czy to oznacza, że przy przełączeniu się na któryś z trybów bateria jest całkowicie pomijana i BTR17 z niej nie korzysta ani też jej nie ładuje ? To oznacza, że jest dodatkowe zasilanie przez dedykowany port usb-c Quote
x86 Posted January 8 Report Posted January 8 33 minuty temu, Krzysiek125 napisał(a): Baterię można ładować w każdym trybie. To niedobrze. Powinien być jeden tryb który całkowicie odcina baterię i daje bezpośrednie zasilanie przez dodatkowy port USB-C. Quote
Jaro54 Posted January 8 Report Posted January 8 Nie spotkałem się z takim rozwiązaniem w gotowych produktach Quote
x86 Posted January 8 Report Posted January 8 xDuoo XD05 bal, basic, XD05 Pro i pewno też w innych modelach. Moim zdaniem niektórzy producenci nadużywają pojęcia "desktop mode". Quote
Jaro54 Posted January 8 Report Posted January 8 Co ty porównujesz? To nie są tak małe urządzenia jak BTR 17. Jeśli ci nie pasuje to po prostu nie kupuj. Kup któryś z wymienionych i pewnie będziesz zadowolony. Właściciele BTR 17 (jeśli świadomie kupowali czyli wiedzieli co biorą) są zadowoleni. 1 Quote
x86 Posted January 8 Report Posted January 8 Po co te nerwy ? W muzycznych zakupach był zbliżonej wielkości dongiel z baterią i przełącznikiem gdzie to tak działało ale nie pamiętam nazwy (któryś z JCally?). Byłem zainteresowany BTR17 gdyby faktycznie posiadał desktop mode z prawdziwego zdarzenia. Możliwe, że zastąpiłby mi i Shanling UP2 oraz Onix Alpha dlatego dopytuję. Nie ma powodu do uniesień. Quote
Jaro54 Posted January 8 Report Posted January 8 Na pewno zastąpi. Baterie w BTRach są bardzo przyzwoite. Miałem lub mam BTR 1,3,5,7 i 17. 17-tka jest jeszcze młoda ale np BTR 5,który ma już swoje lata nadal koło 7 godzin wytrzymuje na jednym ładowaniu. Więc bateria nie jest problemem. Ciekawy jest Phone mode, nie zużywa baterii z telefonu lub DAP-a, a usb wykorzystuje tylko do przesyłu danych. Dźwiękowo jest lepiej niż dobrze. Jeszcze nie mogę porównać, bo trzeci tydzień próbuje wyjść z zapalenia zatok, przez co mam uszy przytkane. 1 Quote
Recommended Posts