MP3store Popular Post discodroid Posted November 14, 2024 MP3store Popular Post Report Posted November 14, 2024 Ach, mityczny Orpheus HE-1 👼 Wielu o nim słyszało, lecz niewielu miało okazję go doświadczyć. Cena na poziomie zawrotnych 299,000 zł sprawia, że na co dzień mogą z niego korzystać jedynie nieliczni. Najdroższy samodzielny system słuchawkowy na świecie, przez wielu zresztą okrzyknięty najlepszym, jest zarazem dowodem na to, że Sennheiser rządzi w hermetycznym klubie dźwiękowych autorytetów, stawiając przysłowiową kropkę nad "i". Sprzęt budzi podziw jeszcze zanim wyląduje na głowie. Wystarczy nacisnąć przycisk zasilania, by marmurowe ciało ożyło, zanurzając słuchacza w muzycznym absolucie. Podczas gdy inne słuchawki mogą mieć jedną lub dwie cechy, które je wyróżniają, HE-1 jako całość po prostu nie ma sobie równych pod względem wydajności technicznej i klasy brzmienia. Możliwość przetestowania HE-1 bywa ograniczona nawet na dużych eventach audio. Z radością zapraszamy zatem na dzień odsłuchów, które odbędą się 22 listopada 2024 roku w salonie HiFiPRO w Warszawie, przy ul. Skierniewickiej 34a/U2 😊 UWAGA❕ - przed przybyciem prosimy o kontakt mailowy na adres: warszawa@mp3store.pl. UPDATE Odsłuchy będą trwały 20 minut na osobę i całość będzie trwała od 10 do 18 w piątek i od 10 do 14 w sobotę. Czas odsłuchu oczywiście może się wydłużyć jeżeli nie będzie maksymalnej ilości chętnych. Są 24 terminy w piątek przy czym jest już 8 chętnych więc pozostaje 16 miejsc oraz dzięki uprzejmości dystrybucji Sennheisera, event potrwa również w sobotę, gdzie dostępnych jest dodatkowo jeszcze 10 z 12 miejsc. Zapraszam do kontaktu mailowego w kwestii zainteresowania i wyboru terminu odsłuchu. Przy okazji tego wydarzenia, gorąco zachęcamy Was do aktywności również na naszych oficjalnych profilach Facebook MP3Store oraz HiFIPRO, gdzie znajdziecie jeszcze więcej newsów, zdjęć i informacji, które nie zawsze są dostępne na Forum. Kliknijcie w podświetlone linki i obserwujcie nas 😀 Zapraszamy również do dołączenia do grupy hifipro.audio, stworzonej przede wszystkim z myślą o Was. To specjalne miejsce w social mediach, gdzie możecie swobodnie dyskutować, wymieniać się spostrzeżeniami, poleceniami i dzielić naszą wspólną pasją – miłością do muzyki i sprzętu audio. Pomóżcie nam rozwinąć to miejsce – być może z Waszą pomocą uda nam się stworzyć największą grupę dyskusyjną na temat audio także na Facebooku 🤍 Wasze lajki i komentarze będą dla nas wszystkich niezwykle cenne. Dzięki nim, wspólnymi siłami, stworzymy jeszcze większą społeczność! 14 2 1 Quote
RadekBe Posted November 15, 2024 Report Posted November 15, 2024 Hejka. Czy zestaw wybierze się na tournee do Wrocławia może? 1 Quote
PanSzybkiePalce Posted November 15, 2024 Report Posted November 15, 2024 Jak wygląda kwestia zapisów na owo wydarzenie którego przegapienie byłoby grzechem ciężkim audiofila? Quote
Moderator hifipro Posted November 15, 2024 Moderator Report Posted November 15, 2024 @PanSzybkiePalce Prosimy o kontakt mailowo na adres: warszawa@mp3store.pl. Zapraszamy @RadekBe Bardzo byśmy chcieli. Być może w przyszłości przedstawiciel firmy Sennheiser, przeprowadzi prezentacje również w naszym Wrocławskim salonie. Póki co zapraszamy do nas na ul Skierniewicką 34a, w Warszawie 1 Quote
iTomek Posted November 19, 2024 Report Posted November 19, 2024 No to sobie posłucham 🎶🤩 Dzięki za zorganizowanie takiej możliwości 👍 Quote
kjuel Posted November 19, 2024 Report Posted November 19, 2024 Hej. No to teraz kwestia trzymania kciuków za HE-1 we Wrocławiu. 1 Quote
Nehero Posted November 20, 2024 Report Posted November 20, 2024 Hmmm orfiki to tam hmmm. Ale szkoda, że to nie wycieczka STAX-ów czyli czegoś co jest w realnym zasięgu ludzi 🤭 Quote
Moderator hifipro Posted November 20, 2024 Moderator Report Posted November 20, 2024 (edited) UPDATE Odsłuchy będą trwały 20 minut na osobę i całość będzie trwała od 10 do 18 w piątek i od 10 do 14 w sobotę. Czas odsłuchu oczywiście może się wydłużyć jeżeli nie będzie maksymalnej ilości chętnych. Są 24 terminy w piątek przy czym jest już 11 chętnych więc pozostaje 13 miejsc oraz dzięki uprzejmości dystrybucji Sennheisera, event potrwa również w sobotę, gdzie dostępne są dodatkowo jeszcze 3 z 12 miejsc. Zapraszam do kontaktu mailowego w kwestii zainteresowania i wyboru terminu odsłuchu. Edited November 21, 2024 by hifipro 3 Quote
iTomek Posted November 21, 2024 Report Posted November 21, 2024 🎵🎧🎶 Ale że 20 minut mówicie... 🤔 qrde no, se zrobiłem playliste w tajdalu, no i jak nic wychodzi 40. A i tak ciąłem równo przy ziemi 🤪 2 Quote
PanSzybkiePalce Posted November 22, 2024 Report Posted November 22, 2024 MP3store dziękuję za możliwość ich wypróbowania. Absolutnie niesamowite słuchawki które z pewnością zostaną mi w pamięci na bardzo długi czas Quote
iTomek Posted November 22, 2024 Report Posted November 22, 2024 Przybyłem, posłuchałem, zachwyciłem się 🤩🎧 O wrażeniach cięzko cos powiedzieć... nie jestem audiofilem (nawet aspirującycm) nie potrafię barwnie rozwodzić się nad barwą, fakturą czy chwytać transjenty. Zresztą 20 minut to zdecydowanie za mało, choć i tak dużo lepiej niż 5, a i warunki bardzo komfortowe (dzięki za kawę ☕). Przede wszystkim niesamowita dynamika - to od razu rzuciło sie w uszy, wszystko brzmiało właśnie tak jak powinno (a właściwie tak, jak sobie wyobrazam że powinno). Głosno, cicho, dudniąco i jednocześnie przewiewnie. Było tak świetnie, że nie chciało mi po wyjściu wkładać moich TWSów, żeby nie psuć wrażenia. Do tego super wygodne, mógłbym tak spokojnie trzymać je na głowie długie godziny, dni, tygodnie... 😁 Dziekuję dystrybutorowi i HiFiPro za zorganizowanie tego wydarzenia, kto nie był niech załuje. 5 1 Quote
audionanik Posted November 22, 2024 Report Posted November 22, 2024 Godzinę temu, iTomek napisał(a): Przede wszystkim niesamowita dynamika W elektrostatach?🤔 Ci z Sennheiser’a to jacyś czarodzieje chyba. Quote
iTomek Posted November 22, 2024 Report Posted November 22, 2024 Mówię o wrażeniach, o tym co słyszałem, a nie o konstrukcji przetworników. Elektrostatyczne nie mogą zagrać dynamicznie? Tu zagrały jak cholera. W sensie dynamiki w muzyce, oczywiście wszystko zależy od konkretnego utworu. Na początek puściłem sobie Mountains Zimmera z Interstellar, który ma ogromny zakres dynamiki dźwięku. I wszystko zagrało tak, jak nigdy nie słyszałem. Dla mnie to właśnie dynamiczne granie, które mnie po prostu zachwyciło. Magia 🪄 1 Quote
Dirian Posted November 22, 2024 Report Posted November 22, 2024 4 godziny temu, iTomek napisał(a): Głosno, cicho, dudniąco i jednocześnie przewiewnie. Było tak świetnie, że nie chciało mi po wyjściu wkładać moich TWSów, żeby nie psuć wrażenia. Całe szczęście, że ludzkie zmysły są na tyle elastyczne, że nawet jak się posłucha zajeb*szczych słuchawek, to później jak się wróci do tych tylko dobrych / przyzwoitych, to wystarczy jakiś tam czas posłuchać i znów ta nasza "tandeta" brzmi fajnie 2 1 Quote
badyl Posted November 23, 2024 Report Posted November 23, 2024 Czy da się porównać dźwięk tych Orpheus-ów, do jakichś słuchawek "dla luda"? 1 Quote
audionanik Posted November 23, 2024 Report Posted November 23, 2024 16 godzin temu, Dirian napisał(a): Całe szczęście, że ludzkie zmysły są na tyle elastyczne, że nawet jak się posłucha zajeb*szczych słuchawek, to później jak się wróci do tych tylko dobrych / przyzwoitych, to wystarczy jakiś tam czas posłuchać i znów ta nasza "tandeta" brzmi fajnie Mi niestety pamięć po doświadczeniu z dobrym dźwiękiem potrafi trwale popsuć radość z tego co mam. Mój szpieg z Krainy Deszczowców dzisiaj słuchał he1 i doniósł mi, że dobre są, króca bomba… Quote
Dirian Posted November 23, 2024 Report Posted November 23, 2024 16 minut temu, audionanik napisał(a): Mi niestety pamięć po doświadczeniu z dobrym dźwiękiem potrafi trwale popsuć radość z tego co mam. Mój szpieg z Krainy Deszczowców dzisiaj słuchał he1 i doniósł mi, że dobre są, króca bomba… No to ciężki twój audiofilski los… Quote
badyl Posted November 24, 2024 Report Posted November 24, 2024 Zastanawiam się, czy takie Sennheiser HD660S2, byłyby przynajmniej jakimś "okruszkiem dźwiękowym z pańskiego stołu he1"? Quote
Moderator hifipro Posted November 27, 2024 Moderator Report Posted November 27, 2024 W dniu 23.11.2024 o 15:31, badyl napisał(a): Czy da się porównać dźwięk tych Orpheus-ów, do jakichś słuchawek "dla luda"? Najbliżej im do T+A Solitaire P ale głos i niskie tony wypadają odrobinę lepiej. 1 Quote
Jaro54 Posted December 17, 2024 Report Posted December 17, 2024 Godzinę temu, audionanik napisał(a): I tu w 30:24 jest coś co powinni posłuchać fani wykresów. 6 Quote
Palpatine Posted December 17, 2024 Report Posted December 17, 2024 17 minut temu, Jaro54 napisał(a): I tu w 30:24 jest coś co powinni posłuchać fani wykresów. Wykresy nie grajom 😉 Quote
audionanik Posted December 17, 2024 Report Posted December 17, 2024 40 minut temu, Jaro54 napisał(a): I tu w 30:24 jest coś co powinni posłuchać fani wykresów. Też go lubię; tylko dlaczego ciągle upiera się przy tych cholernych hd600? …z drugiej strony, jakby chłop posłuchał moich ulubionych cezetek, z tym ich dropem na sopranach, to by się za łeb złapał 1 Quote
Bednaar Posted December 17, 2024 Report Posted December 17, 2024 W dniu 22.11.2024 o 00:00, iTomek napisał(a): 🎵🎧🎶 Ale że 20 minut mówicie... 🤔 qrde no, se zrobiłem playliste w tajdalu, no i jak nic wychodzi 40. A i tak ciąłem równo przy ziemi 🤪 Czyli np. "He Loved Him Madly" z albumu "Get Up With It" Davisa nie dałoby rady, albo znacznej ilości kawałków Klausa Schulze 😉 Quote
Palpatine Posted December 18, 2024 Report Posted December 18, 2024 (edited) 11 godzin temu, audionanik napisał(a): Też go lubię Na ten moment to chyba najrozsądniejszy recenzent w polskim internecie. Z jednej strony ma wiedzę techniczną i doświadczenie w pracy z muzyką, a z drugiej nie prowadzi krucjaty rozumiejąc że ogromny wpływ na to co słyszymy mają uwarunkowania anatomiczne lub repertuar czy po prostu indywidualny gust. Z łatwością też obnaża brednie tak mocno czasem tutaj promowane jak wygrzewanie kabli/sluchawek czy tez kabelki USB za 60k zł albo bezpieczniki z tytanu. Co ciekawe jest to już któryś materiał z kolei w którym punktuje jak błędne w interpretacji mogą być pomiary słuchawek. Także jak zawsze, najważniejszy jest zdrowy rozsądek. Edited December 18, 2024 by Palpatine 3 Quote
Recommended Posts