Jump to content
PROMOCJA AUDIO 08.03.2025 - 16.04.2025 ​☀️😎​ ×

Sennheiser Orpheus HE-1, najlepszy system słuchawkowy na świecie - dzień otwarty testów w HiFiPRO Warszawa 🏆

Recommended Posts

• Moderator
Posted

@PanSzybkiePalce Prosimy o kontakt mailowo na adres: warszawa@mp3store.pl.

Zapraszamy :) 

@RadekBe Bardzo byśmy chcieli. Być może w przyszłości przedstawiciel firmy Sennheiser, przeprowadzi prezentacje również w naszym Wrocławskim salonie. Póki co zapraszamy do nas na ul Skierniewicką 34a, w Warszawie :) 

• Thanks 1
  • Moderator
Posted (edited)

UPDATE

Odsłuchy będą trwały 20 minut na osobę i całość będzie trwała od 10 do 18 w piątek i od 10 do 14 w sobotę.

Czas odsłuchu oczywiście może się wydłużyć jeżeli nie będzie maksymalnej ilości chętnych. Są 24 terminy w piątek przy czym jest już 11 chętnych więc pozostaje 13 miejsc oraz dzięki uprzejmości dystrybucji Sennheisera, event potrwa również w sobotę,  gdzie dostępne są dodatkowo jeszcze 3 z 12 miejsc.  Zapraszam do kontaktu mailowego w kwestii zainteresowania i wyboru terminu odsłuchu.

Sennheiser-Orpheus-Headphones-and-Amplifier-Art-Basel-Ambeo.png

Edited by hifipro
  • Like 3
Posted

🎵🎧🎶

Ale że 20 minut mówicie... 🤔 qrde no, se zrobiłem playliste w tajdalu, no i jak nic wychodzi 40. A i tak ciąłem równo przy ziemi 🤪

• Haha 2
Posted

20241122_111325-EDIT.thumb.jpg.fb04f4aa37dba4dea97ecc1b9ae978d4.jpg

20241122_110557-EDIT.thumb.jpg.a29d0d2318c2e7fb5bf3d9c47c3e0434.jpg

Przybyłem, posłuchałem, zachwyciłem się 🤩🎧

O wrażeniach cięzko cos powiedzieć... nie jestem audiofilem (nawet aspirującycm) nie potrafię barwnie rozwodzić się nad barwą, fakturą czy chwytać transjenty. Zresztą 20 minut to zdecydowanie za mało, choć i tak dużo lepiej niż 5, a i warunki bardzo komfortowe (dzięki za kawę ).

Przede wszystkim niesamowita dynamika - to od razu rzuciło sie w uszy, wszystko brzmiało właśnie tak jak powinno (a właściwie tak, jak sobie wyobrazam że powinno).  Głosno, cicho, dudniąco i jednocześnie przewiewnie. Było tak świetnie, że nie chciało mi po wyjściu wkładać moich TWSów, żeby nie psuć wrażenia.

Do tego super wygodne, mógłbym tak spokojnie trzymać je na głowie długie godziny, dni, tygodnie... 😁 

Dziekuję dystrybutorowi i HiFiPro za zorganizowanie tego wydarzenia, kto nie był niech załuje.

20241122_182326.thumb.jpg.b64d64b7033c4b51864c3077e4cb17db.jpg

• Like 5
  • Thanks 1
Posted

Mówię o wrażeniach, o tym co słyszałem, a nie o konstrukcji przetworników. Elektrostatyczne nie mogą zagrać dynamicznie? Tu zagrały jak cholera. W sensie dynamiki w muzyce, oczywiście wszystko zależy od konkretnego utworu. Na początek puściłem sobie Mountains Zimmera z Interstellar, który ma ogromny zakres dynamiki dźwięku. I wszystko zagrało tak, jak nigdy nie słyszałem. Dla mnie to właśnie dynamiczne granie, które mnie po prostu zachwyciło.

Magia 🪄

• Like 1
Posted
4 godziny temu, iTomek napisał(a):

Głosno, cicho, dudniąco i jednocześnie przewiewnie. Było tak świetnie, że nie chciało mi po wyjściu wkładać moich TWSów, żeby nie psuć wrażenia.

Całe szczęście, że ludzkie zmysły są na tyle elastyczne, że nawet jak się posłucha zajeb*szczych słuchawek, to później jak się wróci do tych tylko dobrych / przyzwoitych, to wystarczy jakiś tam czas posłuchać i znów ta nasza "tandeta" brzmi fajnie ;)

• Like 2
  • Thanks 1
Posted

Czy da się porównać dźwięk tych Orpheus-ów, do jakichś słuchawek "dla luda"?

• Like 1
Posted
16 godzin temu, Dirian napisał(a):

Całe szczęście, że ludzkie zmysły są na tyle elastyczne, że nawet jak się posłucha zajeb*szczych słuchawek, to później jak się wróci do tych tylko dobrych / przyzwoitych, to wystarczy jakiś tam czas posłuchać i znów ta nasza "tandeta" brzmi fajnie ;)

Mi niestety pamięć po doświadczeniu z dobrym dźwiękiem potrafi trwale popsuć radość z tego co mam. Mój szpieg z Krainy Deszczowców dzisiaj słuchał he1 i doniósł mi, że dobre są, króca bomba…

Posted
16 minut temu, audionanik napisał(a):

Mi niestety pamięć po doświadczeniu z dobrym dźwiękiem potrafi trwale popsuć radość z tego co mam. Mój szpieg z Krainy Deszczowców dzisiaj słuchał he1 i doniósł mi, że dobre są, króca bomba…

No to ciężki twój audiofilski los… ;) 

Posted

Zastanawiam się, czy takie Sennheiser HD660S2, byłyby przynajmniej jakimś "okruszkiem dźwiękowym z pańskiego stołu he1"?

• Moderator
Posted
W dniu 23.11.2024 o 15:31, badyl napisał(a):

Czy da się porównać dźwięk tych Orpheus-ów, do jakichś słuchawek "dla luda"?

Najbliżej im do T+A Solitaire P ale głos i niskie tony wypadają odrobinę lepiej.

• Like 1
  • 3 weeks later...
Posted
Godzinę temu, audionanik napisał(a):

I tu w 30:24 jest coś co powinni posłuchać fani wykresów. 

• Like 6
Posted
40 minut temu, Jaro54 napisał(a):

I tu w 30:24 jest coś co powinni posłuchać fani wykresów. 

Też go lubię; tylko dlaczego ciągle upiera się przy tych cholernych hd600?:woot:

…z drugiej strony, jakby chłop posłuchał moich ulubionych cezetek, z tym ich dropem na sopranach, to by się za łeb złapał:D 

• Like 1
Posted
W dniu 22.11.2024 o 00:00, iTomek napisał(a):

🎵🎧🎶

Ale że 20 minut mówicie... 🤔 qrde no, se zrobiłem playliste w tajdalu, no i jak nic wychodzi 40. A i tak ciąłem równo przy ziemi 🤪

Czyli np. "He Loved Him Madly" z albumu "Get Up With It" Davisa nie dałoby rady, albo znacznej ilości kawałków Klausa Schulze 😉

Posted (edited)
11 godzin temu, audionanik napisał(a):

Też go lubię

Na ten moment to chyba najrozsądniejszy recenzent w polskim internecie. Z jednej strony ma wiedzę techniczną i doświadczenie  w pracy z muzyką, a z drugiej nie prowadzi krucjaty rozumiejąc że ogromny wpływ na to co słyszymy mają uwarunkowania anatomiczne lub repertuar czy po prostu indywidualny gust. Z łatwością też obnaża brednie tak mocno czasem tutaj promowane jak wygrzewanie kabli/sluchawek czy tez kabelki USB za 60k zł albo bezpieczniki z tytanu. Co ciekawe jest to już któryś materiał z kolei w którym punktuje jak błędne w interpretacji mogą być pomiary słuchawek. Także jak zawsze, najważniejszy jest zdrowy rozsądek. 

Edited by Palpatine
  • Like 3