happypinguin Posted November 1, 2024 Report Posted November 1, 2024 Hej. Aktualnie mam DT990 Pro i Fio E10K (które o dziwo całkiem sprawnie sobie radzi z DT990 - patrząc na cenę urządzenia). Od jakiegoś czasu szukam Aune T1, ale ciężko dostać ten sprzęt. Jest jakiś DAC używany który nada się pod Beyery i te Hifimany w kwocie powiedzmy do 600-700 zł ? (Używany). Chyba, że czekać aż pojawi się Aune. Generalnie słuchawki do mnie idą i naczytałem się, że są wybredne - obawiam się ich synergii z E10K 😅 Quote
happypinguin Posted November 4, 2024 Author Report Posted November 4, 2024 (edited) Słuchał ktoś tych Hifimanow z Toppingiem DX3 Pro ewentualnie Aune X1S? Edited November 4, 2024 by happypinguin Quote
PioterD Posted November 22, 2024 Report Posted November 22, 2024 (edited) @happypinguin HE R9 mają skuteczność ponad 100dB z JEDNEGO miliwata. I czułość ponad 110dB/1V. Producent chiński niestety wprowadza w błąd pisząc "sensitivity 100dB", powinno być "efficiency 100dB". Twój E10K ładnie je napędzi nawet na bazowym gain (do 1V output), a na high gain (do 2.5V) pchnie je do niesłuchalnych głośności. Niedrogim UPgrejdem może być choćby ZenDac V2 (na high gain będziesz miał do 3.3V output) dostępny teraz poniżej 600zł nowy, lub właśnie DX3pro (może być nawet używany bez plusa - będziesz miał duuuuży zapas mocy). Edited November 22, 2024 by PioterD Quote
sheffunio Posted November 22, 2024 Report Posted November 22, 2024 @happypinguin skup się na szukaniu dac/Amp pod beyery, hifimany są wybredne do wszystkiego nawet co do piosenki a idą spokojnie ze średniego dap 😉 Quote
happypinguin Posted November 23, 2024 Author Report Posted November 23, 2024 (edited) Powiem tak. Kupiłem póki co Fiio K5 Pro ESS, ale muszę przyznać, że Fiio E10K + te Hifimany (bez włączonego bass boosta oczywiście w e10k) tworzy naprawdę solidny zestaw. Polecam szczerze do elektroniki, czy nawet rocka. Generalnie tak jak piszecie, Hifimany są wybredne nawet do piosenki, ale jeśli idzie o szczegółowość to dla mnie dt990 pro nie mają podjazdu. Do 300 zł mimo wad R9 polecam je szczerze bo nie słyszałem lepiej grających słuchawek do kwoty 600-800 zł. Będę je próbował modować bo ich największy problem to "reverb" który jest cały czas. Wpadłem na pomysł, że wykorzystam maty butylowe do wygłuszania drzwi samochodu żeby zniwelować pogłos tych muszli Edited November 23, 2024 by happypinguin 1 Quote
sheffunio Posted November 23, 2024 Report Posted November 23, 2024 @happypinguin daj znać w odpowiednim dziale jak naprawisz hifimany 😉 Jeśli chodzi o dt zawsze bardziej podobały mi się dźwiękowo wersję edition 😉 1 Quote
happypinguin Posted November 23, 2024 Author Report Posted November 23, 2024 51 minut temu, sheffunio napisał(a): @happypinguin daj znać w odpowiednim dziale jak naprawisz hifimany 😉 Jeśli chodzi o dt zawsze bardziej podobały mi się dźwiękowo wersję edition 😉 Zobaczymy. Póki co mało czasu. Generalnie dziwię się, że nie dali muszli chociażby z drewna. Te słuchawki kosztowały ponad 3000 złotych.. Same przetworniki są naprawdę niezłe, z bass headowych słuchawek ciężko mi wskazać lepsze w budżecie 600-800 zł. Mam jeszcze stare "gamingowe" takstary pro 80 czyli hyperxCloud - przy tych R9 brzmią jak zabawki. Nie wiem czy aż tak poszło audio do przodu czy po prostu same przetworniki w R9 są o wiele wyższej jakości 1 Quote
Rafacio Posted November 23, 2024 Report Posted November 23, 2024 (edited) W dniu 1.11.2024 o 22:32, happypinguin napisał(a): Jest jakiś DAC używany który nada się pod Beyery i te Hifimany w kwocie powiedzmy do 600-700 z Od wczoraj powiem tak: PowerDAC. Tylko ma upierdliwe sterowanie aplikacją i się grzeje mocno. Edited November 23, 2024 by Rafacio Quote
STAMiNA Posted March 12 Report Posted March 12 W dniu 23.11.2024 o 20:34, Rafacio napisał(a): Od wczoraj powiem tak: PowerDAC. Tylko ma upierdliwe sterowanie aplikacją i się grzeje mocno. Coś więcej możesz powiedzieć? Bo zamierzam go kupić... Quote
Rafacio Posted March 13 Report Posted March 13 (edited) Mogę napisać tylko tyle, że z palcem napędza wszystkie słuchawki jakie mam. Mogę dodać, że trzeba uważać przy uruchamianiu i za każdym razem skontrolować nastawy, bo jebnięcie w ucho sześciuset watami nie jest fajne, ani dla ucha, ani dla słuchawek. Wiem, bo przeżyłem - ledwo. Dlatego pisałem o upierdliwości sterowania. A, no i apki sterującej dla andka nie ma w sklepie. Trzeba ściągnąć apk. Chciałem do sprzętu podkleić nóżki, ale tak się on grzeje, że rezygnowałem z pomysłu. A, że gra lepiej od choćby woo voodoo 22, czy innego ośiweconego lelum polelum to inna sprawa. Tak samo trzeba pamiętać żeby z włożoną przejściówka na wyjście 3.5 mm przypadkiem nie włączyć go w trybie zbalansowanym, bo się zjara. Także użytkowo całkowicie nie polecam. A tak to warto kupić. Edited March 13 by Rafacio 1 Quote
STAMiNA Posted March 13 Report Posted March 13 4 godziny temu, Rafacio napisał(a): Mogę napisać tylko tyle, że z palcem napędza wszystkie słuchawki jakie mam. Mogę dodać, że trzeba uważać przy uruchamianiu i za każdym razem skontrolować nastawy, bo jebnięcie w ucho sześciuset watami nie jest fajne, ani dla ucha, ani dla słuchawek. Wiem, bo przeżyłem - ledwo. Dlatego pisałem o upierdliwości sterowania. A, no i apki sterującej dla andka nie ma w sklepie. Trzeba ściągnąć apk. Chciałem do sprzętu podkleić nóżki, ale tak się on grzeje, że rezygnowałem z pomysłu. A, że gra lepiej od choćby woo voodoo 22, czy innego ośiweconego lelum polelum to inna sprawa. Tak samo trzeba pamiętać żeby z włożoną przejściówka na wyjście 3.5 mm przypadkiem nie włączyć go w trybie zbalansowanym, bo się zjara. Także użytkowo całkowicie nie polecam. A tak to warto kupić. Dzięki za informacje. Na Facebooku polecili mi do tych HiFiMANów "FiiO K11 R2R". Testowałeś może? Quote
Rafacio Posted March 13 Report Posted March 13 Chciałem kupić. Nie testowałem. Kupiłem KA11 i okazało się, że mi zastąpił wszystko. Quote
x86 Posted March 13 Report Posted March 13 @happypinguin Wykleiłeś muszle masą czy tam matą butylową ? Quote
Recommended Posts