Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Jaki polecacie przenośny głośnik (bez dudniącego basu) z wejściem na jack 3.5mm dla odtwarzacza mp3, nie posiadającego funkcji bluetooth? Cena około 500 zł.

Z góry dziękuję za sugestie.

• Moderator
Posted
58 minut temu, rychubil napisał(a):

Witam!

Jaki polecacie przenośny głośnik (bez dudniącego basu) z wejściem na jack 3.5mm dla odtwarzacza mp3, nie posiadającego funkcji bluetooth? Cena około 500 zł.

Z góry dziękuję za sugestie.

Myślę że Soundcore motion plus zamyka tutaj temat przy takich oczekiwaniach.

Alternatywa z naszej oferty to Audioengine 512

• Like 1
Posted
8 minut temu, kurop napisał(a):

Myślę że Soundcore motion plus zamyka tutaj temat przy takich oczekiwaniach.

Alternatywa z naszej oferty to Audioengine 512

Który z nich lepiej zabrzmi do muzyki akustycznej jak np. klasyka, jazz czy blues?

• Moderator
Posted

Jeżeli większy głośnik nie stanowi problemu to polecę Ci jednak Ankera. Mam taki w domu, używamy go jako radia kuchennego. Testowałem też dwa sparowane w stereo i bardzo dobrze odnajdują się w każdym gatunku muzycznym, nie ma typowej dla tego typu głośników buły na basie i wycofania tonów średnich. Ponadto jest apka dająca spore możliwości personalizacji. 

Jeżeli natomiast chciałbyś mniejszy głośnik to myślę że audioengine również Cię nie zawiedzie, jest to nieco słabszy jakościowo i mocowo głośnik, aczkolwiek nadal bardzo przyzwoity i nie mulący. 

• Like 1
Posted
17 minut temu, kurop napisał(a):

Jeżeli większy głośnik nie stanowi problemu to polecę Ci jednak Ankera. Mam taki w domu, używamy go jako radia kuchennego. Testowałem też dwa sparowane w stereo i bardzo dobrze odnajdują się w każdym gatunku muzycznym, nie ma typowej dla tego typu głośników buły na basie i wycofania tonów średnich. Ponadto jest apka dająca spore możliwości personalizacji. 

Jeżeli natomiast chciałbyś mniejszy głośnik to myślę że audioengine również Cię nie zawiedzie, jest to nieco słabszy jakościowo i mocowo głośnik, aczkolwiek nadal bardzo przyzwoity i nie mulący. 

Zdecyduję się więc raczej na Ankera, bo w sumie wielkość nie stanowi problemu a będę używać go w kabinie autokaru (mam nadzieję, że wytrzyma wstrząsy podczas jazdy).

• 5 months later...
Posted (edited)

Cześć.
Zakupiłem wreszcie polecany przez kolegę "kurop" głośnik "Anker Soundcore Motion +" i po mn.w. miesiącu używania oceniam go bardzo dobrze. Dokupiłem do niego również, dedykowany futerał w którym mieści się 1.5m kabel na jack 3.5mm i mały player.

Jak dla mnie główne zalety to:  
- Dobre brzmienie, które jest zrównoważone, ma wyraźny środek, nie dudniący bas, nie piszczące góry, znakomity do takich gatunków jak klasyka, jazz, blues, itp.
- Wejście na jack 3.5mm to duży plus kiedy używa się starszej generacji playerów takich jak: Xduoo x2s czy Fiio x5, które nie posiadają połączenia bluetooth.
- Bardzo przystępna cena, bo zapłaciłem zaledwie 268zł.

- Dla mnie na plus jeszcze to, że znakomicie mieści mi się w każdym zakamarku kabiny mojego autokaru, pomimo jego nie najmniejszych jednak rozmiarów.

Wady:
- Brak informacji o stanie baterii ale Ja nie czekam na rozładowanie.
- przyciski głośności trochę mało widoczne ale można się przyzwyczaić.

Moja opinia ze zdjęciami i krótkim filmikiem jest na Amazon.pl skąd go kupiłem:
https://amzn.eu/d/ceyjqcR

Kupiłem dodatkowo mały model "Anker Soundcore mini" jako bardziej kieszonkową opcję i jak na jego gabaryty, moc i cenę (89zł), również jestem zadowolony i również mogę go śmiało polecić do wcześniej wspomnianych gatunków muzycznych. Opinia też na Amazon.pl:
https://amzn.eu/d/bJL9VTI

IMGP7002.thumb.jpg.3df2daafa499d2664fc80adb6e59d82f.jpg

Raz jeszcze dziękuję za pomoc w wyborze głośnika.
Pozdrawiam

Edited by rychubil
  • Thanks 1