rychubil Posted October 29, 2024 Report Posted October 29, 2024 Witam! Jaki polecacie przenośny głośnik (bez dudniącego basu) z wejściem na jack 3.5mm dla odtwarzacza mp3, nie posiadającego funkcji bluetooth? Cena około 500 zł. Z góry dziękuję za sugestie. Quote
Moderator kurop Posted October 29, 2024 Moderator Report Posted October 29, 2024 58 minut temu, rychubil napisał(a): Witam! Jaki polecacie przenośny głośnik (bez dudniącego basu) z wejściem na jack 3.5mm dla odtwarzacza mp3, nie posiadającego funkcji bluetooth? Cena około 500 zł. Z góry dziękuję za sugestie. Myślę że Soundcore motion plus zamyka tutaj temat przy takich oczekiwaniach. Alternatywa z naszej oferty to Audioengine 512 1 Quote
rychubil Posted October 29, 2024 Author Report Posted October 29, 2024 8 minut temu, kurop napisał(a): Myślę że Soundcore motion plus zamyka tutaj temat przy takich oczekiwaniach. Alternatywa z naszej oferty to Audioengine 512 Który z nich lepiej zabrzmi do muzyki akustycznej jak np. klasyka, jazz czy blues? Quote
Moderator kurop Posted October 29, 2024 Moderator Report Posted October 29, 2024 Jeżeli większy głośnik nie stanowi problemu to polecę Ci jednak Ankera. Mam taki w domu, używamy go jako radia kuchennego. Testowałem też dwa sparowane w stereo i bardzo dobrze odnajdują się w każdym gatunku muzycznym, nie ma typowej dla tego typu głośników buły na basie i wycofania tonów średnich. Ponadto jest apka dająca spore możliwości personalizacji. Jeżeli natomiast chciałbyś mniejszy głośnik to myślę że audioengine również Cię nie zawiedzie, jest to nieco słabszy jakościowo i mocowo głośnik, aczkolwiek nadal bardzo przyzwoity i nie mulący. 1 Quote
rychubil Posted October 29, 2024 Author Report Posted October 29, 2024 17 minut temu, kurop napisał(a): Jeżeli większy głośnik nie stanowi problemu to polecę Ci jednak Ankera. Mam taki w domu, używamy go jako radia kuchennego. Testowałem też dwa sparowane w stereo i bardzo dobrze odnajdują się w każdym gatunku muzycznym, nie ma typowej dla tego typu głośników buły na basie i wycofania tonów średnich. Ponadto jest apka dająca spore możliwości personalizacji. Jeżeli natomiast chciałbyś mniejszy głośnik to myślę że audioengine również Cię nie zawiedzie, jest to nieco słabszy jakościowo i mocowo głośnik, aczkolwiek nadal bardzo przyzwoity i nie mulący. Zdecyduję się więc raczej na Ankera, bo w sumie wielkość nie stanowi problemu a będę używać go w kabinie autokaru (mam nadzieję, że wytrzyma wstrząsy podczas jazdy). Quote
rychubil Posted April 19, 2025 Author Report Posted April 19, 2025 (edited) Cześć. Zakupiłem wreszcie polecany przez kolegę "kurop" głośnik "Anker Soundcore Motion +" i po mn.w. miesiącu używania oceniam go bardzo dobrze. Dokupiłem do niego również, dedykowany futerał w którym mieści się 1.5m kabel na jack 3.5mm i mały player. Jak dla mnie główne zalety to: - Dobre brzmienie, które jest zrównoważone, ma wyraźny środek, nie dudniący bas, nie piszczące góry, znakomity do takich gatunków jak klasyka, jazz, blues, itp. - Wejście na jack 3.5mm to duży plus kiedy używa się starszej generacji playerów takich jak: Xduoo x2s czy Fiio x5, które nie posiadają połączenia bluetooth. - Bardzo przystępna cena, bo zapłaciłem zaledwie 268zł. - Dla mnie na plus jeszcze to, że znakomicie mieści mi się w każdym zakamarku kabiny mojego autokaru, pomimo jego nie najmniejszych jednak rozmiarów. Wady: - Brak informacji o stanie baterii ale Ja nie czekam na rozładowanie. - przyciski głośności trochę mało widoczne ale można się przyzwyczaić. Moja opinia ze zdjęciami i krótkim filmikiem jest na Amazon.pl skąd go kupiłem: https://amzn.eu/d/ceyjqcR Kupiłem dodatkowo mały model "Anker Soundcore mini" jako bardziej kieszonkową opcję i jak na jego gabaryty, moc i cenę (89zł), również jestem zadowolony i również mogę go śmiało polecić do wcześniej wspomnianych gatunków muzycznych. Opinia też na Amazon.pl: https://amzn.eu/d/bJL9VTI Raz jeszcze dziękuję za pomoc w wyborze głośnika. Pozdrawiam Edited April 19, 2025 by rychubil 1 Quote
Recommended Posts