Jump to content
  • 0

TWS earbuds - do 1200zł

gurken

Question

Szukam słuchawek do telefonu (obecnie Iphone)

szukam earbudsów dokanałówek - anc bajery i noise cancelation - jak i rozmawianie przez słuchawki - te kwestie mnie nie interesują - interesuje mnie jakośc dzieku - i nieszukam nutralnych, krytycznie słucham w domu na sprzecie stacjonarnym, dokanałówki - czasem używam do sprzątania, gotowania, spacerów, gdy czekam na dzieciaki, na językach czy basenach

czego słucham

- elektronika, jazz, rap, muzyka klasyczna, podcast, najmniej rocka

- sony wf-1000xm5 mają pianki zamiast silkonów - odpadają

- jabra elite 10 (wydaja sie ok - ale jabra sie wycofała z rynku konusmenckiego) znalazłem je za 828 zł

- sennheiser momentum 4

- airpods pro 2 - jakies takie srakie - nie mam zaufania :)

- jest masa dziwnie brzmiacych z nazwy chińczyków - tu nie mam totalnie rozpoznania

czy potrzebuję zaawansowanych kodeków - nie wiem czy iphone je obsluguje (poki co z jabrami 75T jak obcialem im basy i podkrecilem srednice - dalo sie sluchac totalnie rozbujanego dyskotekowego charakteru;)

uprzejmie proszę o rekomendacje, podpowiedzi - sprawiajacych fun słuchawek (nie krytyczynych, neutralnych) w maire broniących się w we wszystkich gatunkach

dziękuję

Piotr

Edited by gurken

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

wziąłem airpodsy pro 2... D nie urywają, daleko im do czarowania dźwiękiem w połączeniu ze spotify;) i mam je dopiero 2h wiec nie za wiele moge powiedzieć,  na spacery z psem i do słuchania podczas gotowania się nadadzą - dobrze tłumią dzwieki otoczenia 

Edited by gurken
  • Like 1

• 0

Przy TWSach, a szczególnie przy Apple i ich "bieda" kodekach nie ma co liczyć na super hiper doznania. Nie ma wyjścia trzeba się z tym pogodzić. Jeśli chcesz coś z lepszą jakością to musisz iść w sprzęty obsługujące kodeki wysokiej rozdzielczości, ale to nie ma większego sensu. W tych scenariuszach o których pisałeś i tak nie ma warunków do analitycznych odsłuchów, więc skupił bym się bardziej na ogólnych walorach użytkowych słuchawek, a nie na samym SQ. Jeśli masz iPhone I nie planujesz zmieniać- nie znajdziesz nic lepszego na rynku pod względem wygoda/ANC/tryb kontaktu/SQ.

• Like 1

• 0

generalnie póki co jestem na iphone 13 pro max - z airpods pro 2 to nie ma dla mnie roznicy apple music czy spotify / przeniose rodzine na tidal/ niestety poszukiwania nie skończyły się jeszcze -  nie do końca podoba mi się droga którą obrał iphone 16 pro max - (głupi guzik, brak ai, brak siri po polsku, brak satelitarnych sms) rozważam s24 ultra plus denon perl pro a airpodsy pro 2 trafia do żony - boję się tylko że znów będę cierpiał męki jak galaxy s4 s5 samsunga (to były koszmarne smartfony) - jedyny android jaki lubiłem to był p30 pro... 

• Like 1

• 0

Android oraz Samsung odkąd stosuje w swoich flagowych telefonach zaczął stosować procesory Snapdragon zrobił ogromne postępy. Seria Fold/Ultra to jedne z moich ulubionych i w mojej ocenie najlepszych telefonów - cenie zdecydowanie wyżej niż iPhone. Czekaj do lutego na S25 Ultra - w S24U Samsung coś sknocił z aparatami, które według sporej części użytkowników robi gorsze fotki niż S23 Ultra. Używałem osobiście S23 Ultra, obecnie Pixel 9 Pro XL oraz Samsung Fold5 i jest to świetny telefon. 

• Like 1

• 0

A może Cambridge Audio Melomania M100 (najlepiej z cambridgeaudio.com ) za 725-730 pln ( po przeliczeniu w Revolucie) czyli 160 pln w kieszeni 

Edited by Jaro54
  • Like 1

• 0

Fiio FW5 :) 

Mimo że nie mają ANC, to w cenie 450zł (sklep fiio na ali) są mega spoko. Nie są stłumione jak Apple, nie jestem do końca fanem tego ANC jak nic totalnie nie słyszę, bo jednak lubię trochę wiedzieć co się dzieję dookoła mnie. 

Techniscy jak szybko wpadły, tak szybko wyleciały. Senki są jeszcze spoko w tym budżecie. Mimo wszystko finalnie jestem bardzo zadowolony z tych TWS od Fiio. A w ogóle to Fiio Store się pomylił i zamiast słuchawek wysłał mi te ich końcówki na słuchawki. Ali działa sprawnie, więc kasa zara wróciła, końcówek nie chcieli już. Po złożeniu drugiego zamówienia doszły słuchawki i dali skórzany case na słuchawki. W cenie 450zł bajka :) 

Jeszcze nie miałem okazji sprawdzić Denonów. Denon PerL Pro. Ale Po Fiio bym wybrał Apple- sprzętowo jak to działa, łączy się, funkcjonuję- igła, jak cały ekosystem Apple. Granie trochę na drugim planie. Ale po TWS i telefonie nikt się nie spodziewa jakiegoś HI. 

• Like 1