Jump to content

Recommended Posts

Posted
6 godzin temu, Dirian napisał(a):

Basik łupie elegancko ^_^

IMG20250923144336.jpg

Ale czy ten basik z samurajskiego Go Bar-a jest adekwatny (dynamika, tekstura) do ceny, bo to, że IE900 ma basik pierwsze klasa, to wiadomo 😏

Posted

Basik jest świetny jakościowo i potrafi dobrze zejść, ale czy adekwatny do ceny? Cóż, nie wiem, Kensei to drogi skurczybyk a konkurencja (często sporo tańsza) jednak nie śpi ;) Na pewno to topka wśród dongli, ale to można powiedzieć też o wielu tańszych urządzeniach. 

• Thanks 1
Posted (edited)
11 godzin temu, Dirian napisał(a):

Basik jest świetny jakościowo i potrafi dobrze zejść, ale czy adekwatny do ceny? Cóż, nie wiem, Kensei to drogi skurczybyk a konkurencja (często sporo tańsza) jednak nie śpi ;) Na pewno to topka wśród dongli, ale to można powiedzieć też o wielu tańszych urządzeniach. 

Skromny coś ten opis Kenseia. Spodziewałem się więcej :D Trzeba obserwować, czy szybko poleci na bazarek.

Edited by Artorias
Posted
10 godzin temu, Dirian napisał(a):

Jakbyś odniósł Kensei do DX240 z AMP8 MK2s i DC-Elite (o ile jeszcze pamiętasz, jak grały).

Posted
12 godzin temu, Akustik napisał(a):

Jakbyś odniósł Kensei do DX240 z AMP8 MK2s i DC-Elite (o ile jeszcze pamiętasz, jak grały).

DX240 słabo pamiętam. DC-Elite jest bardziej sterylny, ale to tyle co mogę napisać z pamięci. Ogólne SQ jest raczej podobne, nie chce jednak wdawać się w szczegóły bez porównania 1:1. Oba dongle prezentują bardzo wysoka półkę. W Kenseiu słuchać szkole grania iFi, jest tu trochę z Gryphona, trochę z Zen Dac, ale jednoczesnie strojenie jest bardzo neutralne. 

Nie jest to dongiel do "ratowania" słuchawek - jak ci się nie podobają to ich nie poprawi, ale jak pasują to może wyciągnąć więcej. Dla mnie super gra z Bathysami i to już dla mnie solidny argument żeby ze mną został, bo polubiłem te Focale. Z IE900 lepiej gra mi Mojo 2 który jest cieplejszy i fajniej je rownowazy, ale Kensei świetnie spisuje się w basowych kawałkach z tymi IEM-ami ;)

• Like 1
  • Thanks 4
  • 2 weeks later...
Posted
17 minut temu, Najner napisał(a):

Upojne chwile z długonogą blondyną (że też ona się jeszcze mną nie znudziła). 

Jak tak ją lubisz to czemu ją trzymasz w piwnicy (hawki) :D

• Haha 1
Posted

Diana lubi urozmaicenie. Raz w niebie z Omnium, innym razem na dnie studni z Hawkami, ze mną nie ma nudy :P

• Haha 1
Posted

Mam je już parę dobrych miesięcy, drewniaków z hybrydowymi padami nie miałem wcześniej nigdy. Miałem też Carbony, nigdy nie miałem Owli. 

Posted

image.png

image.png

Bardzo fajne te nowe Kossy. IMO najlepsze z ich bezprzewodowych. I jak zwykle tanie jak barszcz.

image.png

Zaczyna mi się kolekcja robić :)

• Like 6
Posted
3 minuty temu, zdzichon napisał(a):

Bardzo fajne te nowe Kossy. IMO najlepsze z ich bezprzewodowych. I jak zwykle tanie jak barszcz.

Masz porównanie do Porta Pro Wireless?

Posted (edited)

Tylko z pamięci, ja akurat team KSC35, Porty zawsze były dla mnie zbyt zamulone (ale nadal fajne). KPH są bardziej zrównoważone, mniej basu ale też mniej bułowaty, większa scena. Na bank wsadzili mocniejszy wzmacniacz, bo głośność maksymalna dużo wyższa. Robią wrażenie całkiem solidnych. To tak na szybko bo dopiero doszły, słuchałem ich może ze 2h.

Potrzebowałem czegoś do HO do calli co by jednocześnie dobrze grało i było lekkie i wygodne. Dali są bardzo wygodne ale po 6h na głowie jednak je czuć :) Kossy wydają się odhaczać wszystkie punkty, a do tego chyba będą jeszcze lepsze na rower niż 35 Wireless.

Edited by zdzichon
  • Thanks 1
Posted
17 minut temu, audionanik napisał(a):

Kurczę no ładne te nasze ft7. @BearPL a kabel i dap?

Ładne zaiste! DAP to Hiby R6 II. Kabel Toxic Silver Widow.

• Like 1
  • 3 weeks later...