Akustik Posted September 23 Report Posted September 23 6 godzin temu, Dirian napisał(a): Basik łupie elegancko Ale czy ten basik z samurajskiego Go Bar-a jest adekwatny (dynamika, tekstura) do ceny, bo to, że IE900 ma basik pierwsze klasa, to wiadomo 😏 Quote
Dirian Posted September 23 Report Posted September 23 Basik jest świetny jakościowo i potrafi dobrze zejść, ale czy adekwatny do ceny? Cóż, nie wiem, Kensei to drogi skurczybyk a konkurencja (często sporo tańsza) jednak nie śpi Na pewno to topka wśród dongli, ale to można powiedzieć też o wielu tańszych urządzeniach. 1 Quote
Artorias Posted September 23 Report Posted September 23 (edited) 11 godzin temu, Dirian napisał(a): Basik jest świetny jakościowo i potrafi dobrze zejść, ale czy adekwatny do ceny? Cóż, nie wiem, Kensei to drogi skurczybyk a konkurencja (często sporo tańsza) jednak nie śpi Na pewno to topka wśród dongli, ale to można powiedzieć też o wielu tańszych urządzeniach. Skromny coś ten opis Kenseia. Spodziewałem się więcej Trzeba obserwować, czy szybko poleci na bazarek. Edited September 24 by Artorias Quote
Akustik Posted September 24 Report Posted September 24 10 godzin temu, Dirian napisał(a): Basik jest świetny jakościowo i potrafi dobrze zejść, ale czy adekwatny do ceny? Cóż, nie wiem, Kensei to drogi skurczybyk a konkurencja (często sporo tańsza) jednak nie śpi Na pewno to topka wśród dongli, ale to można powiedzieć też o wielu tańszych urządzeniach. Jakbyś odniósł Kensei do DX240 z AMP8 MK2s i DC-Elite (o ile jeszcze pamiętasz, jak grały). Quote
Dirian Posted September 24 Report Posted September 24 12 godzin temu, Akustik napisał(a): Jakbyś odniósł Kensei do DX240 z AMP8 MK2s i DC-Elite (o ile jeszcze pamiętasz, jak grały). DX240 słabo pamiętam. DC-Elite jest bardziej sterylny, ale to tyle co mogę napisać z pamięci. Ogólne SQ jest raczej podobne, nie chce jednak wdawać się w szczegóły bez porównania 1:1. Oba dongle prezentują bardzo wysoka półkę. W Kenseiu słuchać szkole grania iFi, jest tu trochę z Gryphona, trochę z Zen Dac, ale jednoczesnie strojenie jest bardzo neutralne. Nie jest to dongiel do "ratowania" słuchawek - jak ci się nie podobają to ich nie poprawi, ale jak pasują to może wyciągnąć więcej. Dla mnie super gra z Bathysami i to już dla mnie solidny argument żeby ze mną został, bo polubiłem te Focale. Z IE900 lepiej gra mi Mojo 2 który jest cieplejszy i fajniej je rownowazy, ale Kensei świetnie spisuje się w basowych kawałkach z tymi IEM-ami 1 4 Quote
Popular Post Compton Posted September 25 Popular Post Report Posted September 25 W drodze do Wrocławia Aune SR7000 + ONiX Alpha XI1 12 Quote
Popular Post Najner Posted October 9 Popular Post Report Posted October 9 (edited) Upojne chwile z długonogą blondyną (że też ona się jeszcze mną nie znudziła). Za każdym razem, kiedy testuję nowe zabawki, to dochodzę do wniosku, że ciężko jest w dzisiejszych czasach kupić źle grający sprzęt. RU6 to wciąż moje ulubione źródło (w ludzkich pieniądzach) pod Omnium. Tempotec V3 Blaze (dzięki @Jaro54!) gra prawie tak dobrze jak Shanling M6pro (dzięki @bendezar!), który przecież niedawno był najwyższym modelem tego producenta. Co za czasy dla miłośników muzyki! Edited October 9 by Najner 18 1 Quote
Spawn Posted October 9 Report Posted October 9 17 minut temu, Najner napisał(a): Upojne chwile z długonogą blondyną (że też ona się jeszcze mną nie znudziła). Jak tak ją lubisz to czemu ją trzymasz w piwnicy (hawki) 1 Quote
Najner Posted October 9 Report Posted October 9 Diana lubi urozmaicenie. Raz w niebie z Omnium, innym razem na dnie studni z Hawkami, ze mną nie ma nudy 1 Quote
kuman Posted October 9 Report Posted October 9 35 minut temu, Najner napisał(a): Hawkami który raz ? Quote
Najner Posted October 9 Report Posted October 9 Mam je już parę dobrych miesięcy, drewniaków z hybrydowymi padami nie miałem wcześniej nigdy. Miałem też Carbony, nigdy nie miałem Owli. Quote
zdzichon Posted October 9 Report Posted October 9 Bardzo fajne te nowe Kossy. IMO najlepsze z ich bezprzewodowych. I jak zwykle tanie jak barszcz. Zaczyna mi się kolekcja robić 6 Quote
Compton Posted October 9 Report Posted October 9 3 minuty temu, zdzichon napisał(a): Bardzo fajne te nowe Kossy. IMO najlepsze z ich bezprzewodowych. I jak zwykle tanie jak barszcz. Masz porównanie do Porta Pro Wireless? Quote
zdzichon Posted October 9 Report Posted October 9 (edited) Tylko z pamięci, ja akurat team KSC35, Porty zawsze były dla mnie zbyt zamulone (ale nadal fajne). KPH są bardziej zrównoważone, mniej basu ale też mniej bułowaty, większa scena. Na bank wsadzili mocniejszy wzmacniacz, bo głośność maksymalna dużo wyższa. Robią wrażenie całkiem solidnych. To tak na szybko bo dopiero doszły, słuchałem ich może ze 2h. Potrzebowałem czegoś do HO do calli co by jednocześnie dobrze grało i było lekkie i wygodne. Dali są bardzo wygodne ale po 6h na głowie jednak je czuć Kossy wydają się odhaczać wszystkie punkty, a do tego chyba będą jeszcze lepsze na rower niż 35 Wireless. Edited October 9 by zdzichon 1 Quote
Compton Posted October 9 Report Posted October 9 A jaki do konkretnie model? edit A, widzę KPH30 wireless Quote
Popular Post BearPL Posted October 11 Popular Post Report Posted October 11 Sprawdzałem czy FT7 zagra dobrze z DAPa ... no i jestem miło zaskoczony. 12 Quote
audionanik Posted October 11 Report Posted October 11 Kurczę no ładne te nasze ft7. @BearPL a kabel i dap? 1 Quote
BearPL Posted October 11 Report Posted October 11 17 minut temu, audionanik napisał(a): Kurczę no ładne te nasze ft7. @BearPL a kabel i dap? Ładne zaiste! DAP to Hiby R6 II. Kabel Toxic Silver Widow. 1 Quote
audionanik Posted October 11 Report Posted October 11 18 minut temu, BearPL napisał(a): Toxic Silver Widow. Srogo. Quote
Popular Post OswaldB Posted October 12 Popular Post Report Posted October 12 Zestaw przenośny, przenoszę go z salonu do sypialni i na odwrót. 9 1 1 Quote
dj1978 Posted October 12 Report Posted October 12 Zestaw, który daje mi całą przyjemność z muzyki. 9 Quote
Popular Post zielinskitomasz Posted October 12 Popular Post Report Posted October 12 LG V30 + A&K HC2 + UM Mest MK2. 12 1 Quote
zdzichon Posted October 14 Report Posted October 14 Jak bateria w tym V30? Mój pada już po 2/3h 1 Quote
zielinskitomasz Posted October 14 Report Posted October 14 Jak bateria w tym V30? Mój pada już po 2/3hSzału nie ma.. Podobnie. Quote
Recommended Posts