Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mialem oba, sprzedalem... RU6 - tryb NOS, bo glownie w tym trybie sluchalem - analogowy, ale bez zatracania detalu, napewno wiecej sie 'dzieje' w dolnych rejestrach. To nie sa 'cieple kluchy', jak stary AKM. ONIX 'gra' jak typowy Cirrus, detalicznie, moze nawet troche zameczyc na dluzsza mete. RU6 cieplejszy, Onix naturalniejszy - tak je zapamietalem.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
27 minut temu, kuman napisał(a):

I jak te armaturki ? Scenicznie jak to gra ?

Grają fajną sceną. Są jednak stosunkowo mocno wyeksponowane jeśli chodzi o górę. Stąd ten układ na zdjęciu. Z samym DX180 jest zbyt agresywnie. Dopiero Nunchaku w trybie lampy daje mi komfort słuchania. Zostaną póki co jako uzupełnienie i urozmaicenie. Muszę głowę odzwyczaić od ciepłego i bardziej analogowego grania. Nie są dla mnie allrounderami ale dają dużo funu szczególnie jak słucham EDM. One mocno obnażają złą realizację nagrania.  Separacja, dynamika na bardzo wysokim poziomie.

• Like 2
Posted

Tanioszka z aliexpress, najbardziej cieszy przejściówka 3.5mm-4.4mm.

IMG_20250903_140937.jpg

• Like 9
Posted
W dniu 4.09.2025 o 00:43, tawek33 napisał(a):

Są i Sony 

20250904_003534.jpg

Gratki, jeśli ergonomia podpasuje to zazdraszczam. Mi uszy krwawiły i nie z powodu strojenia. Płakałem jak sprzedawałem.

• Like 1
Posted

No dla mnie są bardzo wygodne, ale to też duża rolę odgrywają tipsy symbio W

Wydają się dla mnie najlepsze i pod względem komforu i sq.

• Like 1
Posted

Umilacz w podróży 🙂

g4TM4GG.jpeg

• Like 5
  • Thanks 1
Posted
1 godzinę temu, Compton napisał(a):

Tu kolega coś więcej napisał.

Tak oba standy moje wykonanie i mój pomysł, wszystko ręcznie robione prostymi narzędziami na statku.

• Like 3
Posted (edited)
Godzinę temu, Palpatine napisał(a):

Pięknie...jakbyśmy się cofnęli 20 lat.

Jak ten C9...mocno brudny?

Ledwie posłuchałem. Pierwsze wrażenie to taki mocno stacjonarny vibe. Duży dźwięk, ekspresyjny, obfity, dociążony i z mocnym impaktem. Nie jest to napewno zamulacz tylko taki muskularny, konkretny. To nie studyjny i thx'owy dźwięk typu bio fit vege tylko pajda ze smalcem i boczkiem (całe szczęście) ;)

Edited by Spawn
  • Like 2
Posted
22 minuty temu, Spawn napisał(a):

Ledwie posłuchałem. Pierwsze wrażenie to taki mocno stacjonarny vibe. Duży dźwięk, ekspresyjny, obfity, dociążony i z mocnym impaktem. Nie jest to napewno zamulacz tylko taki muskularny, konkretny. To nie studyjny i thx'owy dźwięk typu bio fit vege tylko pajda ze smalcem i boczkiem (całe szczęście) ;)

Używasz go z włączonymi lampami Nutube? Mi one nie pasowały - najbardziej lubiłem tryb klasy A

• Like 1