Dirian Posted Tuesday at 07:53 AM Report Share Posted Tuesday at 07:53 AM Również bardzo dobrze wspominam RS6 pod kątem dźwiękowym. Ogólnie fajny DAP, dla mnie dużym minusem była natomiast mocno średnia bateria. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszewski Posted Tuesday at 12:43 PM Report Share Posted Tuesday at 12:43 PM Jako że tenże zestaw jakoś się przenieść da, to wrzucam: (gorące burson classic V6 nad maską xd05 bal2, chłodzone podwójnym rohm`em dx320) 😜 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
d_nac Posted Tuesday at 01:15 PM Report Share Posted Tuesday at 01:15 PM 29 minut temu, tomaszewski napisał(a): Jako że tenże zestaw jakoś się przenieść da, to wrzucam: (gorące burson classic V6 nad maską xd05 bal2, chłodzone podwójnym rohm`em dx320) 😜 Pacjent wygląda dosyć ekscentrycznie, próbowałeś mieszać pomarańczowe z czerwonymi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszewski Posted Tuesday at 04:09 PM Report Share Posted Tuesday at 04:09 PM Godzinę temu, d_nac napisał(a): Pacjent wygląda dosyć ekscentrycznie Ekscentrycznie, to delikatnie powiedziane - mówiąc wprost, to potworek. Warto tu jednak nadmienić, że efekt końcowy przerósł moje oczekiwania. Godzinę temu, d_nac napisał(a): próbowałeś mieszać pomarańczowe z czerwonymi? Zazwyczaj staram się nie mieszać 😉, zapewne po zmieszaniu każdy kanał grałby w innej orkiestrze. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted Tuesday at 06:17 PM Report Share Posted Tuesday at 06:17 PM 10 godzin temu, Najner napisał(a): No proszę, piszesz generalnie o Hiby czy konkretnie o RS6? Konkretnie o RS6. Bardzo mi pasował. Świetne połączenie R2R z lekkim sznytem technikaliów. 10 godzin temu, Najner napisał(a): najładniejszy system. Jeżeli chodzi o szybkość działania, to moim zdaniem jest bardzo dobrze. Nic dodać nic ująć. Ponad to tylko sytem z SP3000, SP3000T i SE300 cenie sobie wyżej. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuman Posted Wednesday at 07:37 AM Report Share Posted Wednesday at 07:37 AM 15 godzin temu, tomaszewski napisał(a): Ekscentrycznie, to delikatnie powiedziane - mówiąc wprost, to potworek. Pozostaje druk 3d fajnego case 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
docentore Posted Wednesday at 10:14 AM Report Share Posted Wednesday at 10:14 AM 18 godzin temu, tomaszewski napisał(a): Ekscentrycznie, to delikatnie powiedziane - mówiąc wprost, to potworek. Warto tu jednak nadmienić, że efekt końcowy przerósł moje oczekiwania. Zazwyczaj staram się nie mieszać 😉, zapewne po zmieszaniu każdy kanał grałby w innej orkiestrze. Te długie przewody nie zbierają zakłóceń? Uważaj też, żeby któryś opek nie zaczął oscylować, przedłużki mogę trochę destabilizować pracę wzmacniacza 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszewski Posted Wednesday at 12:07 PM Report Share Posted Wednesday at 12:07 PM (edited) 3 godziny temu, docentore napisał(a): Te długie przewody nie zbierają zakłóceń? Uważaj też, żeby któryś opek nie zaczął oscylować, przedłużki mogę trochę destabilizować pracę wzmacniacza Na razie jest stabilnie. Dzięki za wskazówki. Telefon jednak odkładam jakieś 30-40cm dalej. IEMy nie szumią. Może coś delikatnie się pojawia przy głośności 6 - skala od 0 do 9, ale już na 1,5 jest już zdecydowanie zbyt głośno z IEMami, więc to problem marginalny. XD05 pro szumiał ze wszystkimi iemami jakie miałem od poziomu 0 włącznie. Edited Wednesday at 01:33 PM by tomaszewski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tytus1988 Posted Wednesday at 08:12 PM Report Share Posted Wednesday at 08:12 PM W dniu 14.08.2024 o 12:23, side napisał(a): To nie kamyki, to ślimaki. Też były Marku😉 W dniu 15.08.2024 o 11:41, szwagiero napisał(a): Następnym razem daj znać, to wpadnę skosić Ci trawnik Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Dziękuję Krzyśku, dam znać W dniu 14.08.2024 o 12:42, ZebLong napisał(a): @Tytus1988 u jak Ci się słucha Svanarów? W dniu 14.08.2024 o 13:26, neonlight napisał(a): Podłączam się do pytania. Przepraszam za bardzo późną odpowiedź🙏 Brzmienie Svanarów jest po bardziej technicznej stronie brzmienia z sygnaturą zbliżoną do złagodzonych na wyższej średnicy Hifimanów Audivina, z mniejszą ilością subbasu, ale ogólnie większą jego twardością. Scena jest budowana przede wszystkim przed oczami słuchacza, dosyć wąska, przypominając tą z Technicsów AZ60/AZ80. Pod względem rozdzielczości i szczegółowości artykulacji wypadały odczuwalnie lepiej od Fiio FW5, a także o włos od Denonów Perl Pro (po dostrojeniu w aplikacji), chociaż bardziej V-kowy charakter Denonów z odsunięciem pierwszego planu, szerszą sceną i większą gładkością przekazu (w Fiio FW5 była odczuwalna surowość, szorstkość, matowość względem nich, jak i barwniejszych Svanarów), z niżej schodzącym, pełniejszym basem przypadł mi bardziej do gustu. Poza tym TWS-y Hifimana miały tendencję do nadawania najbardziej wyraźnych konturów źródłom pozornym, a wygaszanie dźwięku następowało w nich szybciej niż u pozostałych. Taki charakter brzmienia nie każdemu będzie odpowiadał, może być odbierany jako zbyt nerwowy, a przy słuchaniu na wyższych głośnościach, przez dłuższy czas stać się męczący. Dotyczyć będzie to szczególnie gorszych realizacji. Nie łagodził tego układ Himalaya R2R DAC, którego wpływ odczuwałem jedynie w postaci znakomitego wypełnienienia oraz plastyki źródeł pozornych. Na pewno warto je sprawdzić, a szczególnie jak się lubi charakter brzmienia nowych modeli słuchawek od Hifimana. W dniu 18.09.2024 o 22:04, Gracjan napisał(a): HiFiMan Edition X V1 + Astell KANN CUBE Przejdźmy od razu do sedna, czyli jak to brzmi. Bas - schodzi nisko, chociaż to jeszcze nie zejście jak w Audeze, ma sporą masę szczególnie opartą w wyższym basie, lekko misiowaty, ale o genialnej fakturze, też dobra kontrola Środek - mistrzostwo, jedne z najlepszych średnich jakie dotychczas słyszałem, barwa ludzkich głosów i instrumentów zjawiskowa, brzmienie bardzo kolorowe, ale zachowuje dużą naturalność, nic nie jest przesadzone, wydaje się, że średnie pasmo jest bardzo równo prowadzone od dolnego środka do tego wyższego Góra - delikatna, ale nasycona, bardzo barwna, wydaje się mieć mniej do powiedzenia niż średnica, jednak nie ma tutaj spadku rozdzielczości ani szczegółowości, po prostu górne pasmo jest nieco ciszej Scena - bardzo duża, proporcjonalna w szerz, w głąb oraz w pionie, zaskakująca ilość powietrza - dźwięk bardzo lotny, wydaje się wybrzmiewać daleko poza głową, praktycznie żaden dźwięk nie jest wpychany do środka głowy, lekki priorytet ma głębia sceny, która jest kapitalna Ogólny poziom jakości dźwięku jest bardzo wysoki. Słuchawki u mnie zostają, przynajmniej myślę, że na te kilka miesięcy xD A i bym zapomniał napisać o wpływu KANN CUBE'a na dźwięk - wiernie odwzorowuje sygnaturę słuchawek, ma bardzo głęboka scenę, z wielkimi źródłami pozornymi - no i muszę znowu pędzić hajp który był wcześnie na KC A tak w ogóle to Przemek @Tytus1988razem ze mną testował te sprzęcicha, więc oddaje głos również Przemkowi Zgadzam się z Twoimi spostrzeżeniami🙂👍 Synergia z Kannem Cube jest bardzo dobra i dla mnie ich ogólny charakter brzmienia przypominał złagodzone, delikatnie ocieplone, intymniejsze HEKi. Dziękuję za miłe spotkanie i możliwość posłuchania Hifimanów Edition X🙂👍 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
d_nac Posted 16 hours ago Report Share Posted 16 hours ago W dniu 19.09.2024 o 15:32, d_nac napisał(a): Zainspirowany ostatnimi dyskusjami o powrocie do czasów walkmanowych, takie maleństwa (Aiaiai Tracks) przygarnąłem: Jeszcze takie rodzeństwo doszło i powiem, że to jest bardzo zgrana para (ES100 + Koss KPH40): 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted 6 hours ago Report Share Posted 6 hours ago (edited) Edited 6 hours ago by lobuz1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts