Jump to content

Zdjęcia Przenośnych Zestawów Audio

nfsu

Recommended Posts

58 minut temu, lobuz1 napisał(a):

Final Ze8000

81FB64F4-CDA1-414F-9E60-215205AB440C.jpeg

Znowu Rzeszów 😃

• Like 1

35 minut temu, Jaro54 napisał(a):

Znowu Rzeszów 😃

Skąd wiedziałeś?😊  Jutro Lublin a niedługo będę częściej na Śląsku.

Edited by lobuz1

2 minuty temu, bakus1233 napisał(a):

A byłeś kiedyś w Odrzykoniu? 

Prawie, jak leciałem na Krosno 😀.

• Like 1

13 minut temu, MrSheep napisał(a):

Super zestaw, gratuluję :) 

Jak się podobają Trio? Nie wolałeś U12t (magia dynamicznego drivera na basie zdecydowała)? ;) 

Trio już mam dość długo i po przetestowaniu każdego modelu, którego byłem ciekaw (oprócz traili) nic mi ich nie pobiło nawet z dużo droższych ofert. Zależy mocno od źrodła, bo nie są tak łatwe w napędzeniu. Z hugo2 grają bardzo naturalnie i jest to match made in heaven. Na c9 je jeszcze poznaję.

Nie to, że sam dynamik, ale tubeless design z komorami akustycznymi robi robotę. Żadne zwykłe armatury+dynamiki nie dały mi jeszcze tak dużego i otwartego dźwięku. Fourte jedynie nie słyszałem, a jest to drugi model na rynku z tą technologią (oprócz xenonów i kryptonów, które są bardzo słabe)

• Like 2

49 minut temu, Kajetanjazz napisał(a):

Fourte jedynie nie słyszałem, a jest to drugi model na rynku z tą technologią (oprócz xenonów i kryptonów, które są bardzo słabe)

Fourte są niesłuchalne, także dobrze wybrałeś ;) 

• Like 1

9 minut temu, MrSheep napisał(a):

Fourte są niesłuchalne, także dobrze wybrałeś ;) 

Opinie o nich znam, i patrząc na ich minusy nawet ich nie rozważam. Jedynie wiem, że dobrze wykorzystują tę technologię pod względem sceny co właśnie chciałem zaznać

1 godzinę temu, MrSheep napisał(a):

Super zestaw, gratuluję :) 

Jak się podobają Trio? Nie wolałeś U12t (magia dynamicznego drivera na basie zdecydowała)? ;) 

Miałem u siebie jedne I drugie I też należę do tych co wybrali Trio ;) 

Jak testowałem u12t w sklepie to zaliczyłem klasyczny opad szczęki - pomyślałem, słuchawki idealne !

Po wypożyczeniu do domu, po jednym dniu sprawa była dość oczywista ;p za każdym razem sięgałem po Trio.

• Like 2

Zaliczycie? Taszczyłem to do hotelu na 3 piętro bez windy, bo akurat wymyślili sobie ich wymianę, więc jest przenośne. 😜 

57B5810E-B738-4217-812F-908DB38AB9E9.jpeg

Edited by lobuz1
  • Like 1
  • Haha 3

22 minuty temu, lobuz1 napisał(a):

Zaliczycie? Taszczyłem to do hotelu na 3 piętro bez windy, bo akurat wymyslili sobie ich wymianę, więc jest przenośne. 😜 

57B5810E-B738-4217-812F-908DB38AB9E9.jpeg

Plecak wyprawowy jest Ci potrzebny 🤣

• Haha 1

7 minut temu, Akustik napisał(a):

Wymagające te doki Finala... 😜

Wiesz, że są jak na doki wymagające. Najbardziej z tych co mam w plecaku- dlatego je wybrałem:

• Skuteczność: 93dB/mW
  • Impedancja: 14 Ω

Słucham na gain 0dB a zacząłem ostrożnie od -18dB.

Edited by lobuz1

7 minut temu, lobuz1 napisał(a):

Wiesz, że są jak na doki wymagające. Najbardziej z tych co mam w plecaku- dlatego je wybrałem:

• Skuteczność: 93dB/mW
  • Impedancja: 14 Ω

Słucham na gain 0db a zacząłem od -18.

Nieźle. Podobnie zaskoczyły mnie swego czasu Sony IER-M7 (24ohmy na 103db/mW). Też lubią nieco więcej prądu.

• Like 1

41 minut temu, Jaro54 napisał(a):

Plecak wyprawowy jest Ci potrzebny 🤣

Plecak jest, więc gitara :P

FAC5CA59-E914-4EE3-AD5B-71CC36389FE9.jpeg

FD73F940-CB5A-4651-A14A-C53A5D7550F1.jpeg

• Thanks 1

W dniu 5.02.2023 o 16:56, zielinskitomasz napisał(a):

Stellia i Kann Alpha. Dzięki @kurop mam sposobność je przetestować.
W tym momencie jedynie na dapie.

c2ceade5c57bf308ab6a3eed4fa11f6b.jpg

To bardzo wdzięczne i łatwe słuchawki w napędzeniu, grają praktycznie z wszystkiego. Ja najlepsze połączenie miałem Stellia + SE100. Obecnie mam Hugo2, ale gadżet od Astella lepiej moim zdaniem do nich pasował.

• Like 1

To bardzo wdzięczne i łatwe słuchawki w napędzeniu, grają praktycznie z wszystkiego. Ja najlepsze połączenie miałem Stellia + SE100. Obecnie mam Hugo2, ale gadżet od Astella lepiej moim zdaniem do nich pasował.
Zgadzam się. Są stosunkowo łatwe do napędzenia ale mam wrażenie a nawet pewność że potencjał ich uwolni dopiero dobry wznak o dużym zapasie mocy oraz lepszy kabel.

25 minut temu, zielinskitomasz napisał(a):

mam wrażenie a nawet pewność że potencjał ich uwolni dopiero dobry wznak o dużym zapasie mocy

Otóż nie, w ich przypadku znaczenie ma synergia a nie moc. Znacznie lepiej mi grały z A&K SP2Kss (synergia doskonała) i Questyle Twelve (tylko trochę gorzej, wciąż świetnie) niż z Bursona 3x Reference.

• Like 1

Otóż nie, w ich przypadku znaczenie ma synergia a nie moc. Znacznie lepiej mi grały z A&K SP2Kss (synergia doskonała) i Questyle Twelve (tylko trochę gorzej, wciąż świetnie) niż z Bursona 3x Reference.
Zobaczymy. Jeszcze kilka testów przede mną.

11 godzin temu, euter napisał(a):

Mam podobne odczucia odnośnie Stellii. I też miałem z nimi dobrą synergię z Ultima (co prawda tą starszą SP1K). 

Hiby RS2 naprawdę daje rade jako dac. Właśnie zalogowałem się w Krakowie, rozpakowałem plecak i nie zamierzam się ruszać z pokoju 😊.

80D2E4CF-E0D9-4AC6-8BF1-480E2346E356.jpeg

• Like 4