maciejovd Posted September 7 Report Share Posted September 7 Chciałem zapytać czy jest tu ktoś kto posiada dobre głośniki do 300zl i poleca je, ponieważ chciałbym kupić najlepiej żeby były to głośniki 2.1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek_m Posted September 7 Report Share Posted September 7 W biurze używam Edifier R1080BT Szału nie ma, ale do 300 PLN to IMO dobra propozycja 👍 Jeżeli chcesz lepiej, to już raczej używki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBrainwash Posted September 7 Report Share Posted September 7 3 godziny temu, maciejovd napisał(a): Chciałem zapytać czy jest tu ktoś kto posiada dobre głośniki do 300zl i poleca je, ponieważ chciałbym kupić najlepiej żeby były to głośniki 2.1 Nie wiem czy jest sens pchać się w 2.1 w tym budżecie. Ze swojej poleciłbym te dwie pary Tylko musiał byś je dorwać używane, z outledu lub promocji. 1280 są za 300zł ale bez bluetooth. 1280 są cieplejsze i jaśniejsze takie bardziej konsumenckie granie. MR4 są bardziej neutralne. Według mnie grają lepiej, ale wyraźniej idzie odczuć niedobory w niższym basie (co jest cechą chyba wszystkich kolumienek tej wielkości). Według mnie MR4 ogólnie grają wybornie, ale najlepiej sprawdzają się w bliskim polu (to takie "monitorki") i nie barwią dźwięku zbytnio co może odrzucić tych przyzwyczajonych do barwienia. Trzeba dać im szanse. Ja planuje jeszcze do nich dokupić subwoofer oddzielnie co by uzupełnić braki w niskim basie. W takim zestawieniu myślę, że dźwięk będzie kompletny. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts