Jump to content
Oferta specjalna MP3Store.pl - Słuchawki dokanałowe i akcesoria KINERA, QUEEN OF AUDIO i CELEST nawet do 25% taniej! ×

Aune S6 Pro przerywa dźwięk

NocnyJanusz

Recommended Posts

Witam, od miesiąca mam problem z Aune S6 Pro a dokładnie to zaczął przerywać dźwięk i w losowym momencie nagle przestaje grać i cisza na słuchawkach, raz działa normalnie a czasami przerywa co kilka sekund, pomaga jedynie reset urządzenia albo wypięcie i ponowne wpięcie wtyczki. Dzieję się to zarówno po USB jak i po optyku, co najciekawsze komputer cały czas wykrywa poprawnie urządzenie jak i sam DAC również poprawnie wykrywa sygnał. Próbowałem rożnych sterowników i kabli oraz podłączałem do innego komputera żeby wykluczyć uszkodzone porty ale nadal problem występuje.

Jeśli ktoś wie lub miał podobne problemy niekoniecznie z Aune to bardzo bym prosił o pomoc, dodam jeszcze, że sprzęt jest dawno po gwarancji i szczerze nawet nie wiem z kim się mam kontaktować w sprawie ewentualnej naprawy. Z góry dziękuje za pomoc

23 minuty temu, NocnyJanusz napisał(a):

sprzęt jest dawno po gwarancji i szczerze nawet nie wiem z kim się mam kontaktować w sprawie ewentualnej naprawy.

Zapytaj w firmie Audeos. Ja tam ekspertem nie jestem ale wygląda mi na wadliwie działający konwerter USB (w Aune S6 rzecz jasna). Czy masz możliwość puszczenia sygnału na inne gniazdo np. optykiem lub coaxialem ?

Edited by x86

6 minut temu, x86 napisał(a):

Zapytaj w firmie Audeos. Ja tam ekspertem nie jestem ale wygląda mi na wadliwie działający konwerter USB (w Aune S6 rzecz jasna). Czy masz możliwość puszczenia sygnału na inne gniazdo np. optykiem lub coaxialem ?

Sprawdzałem optykiem i ten sam problem występuje, coaxialem nie mam obecnie możliwości sprawdzić ale wątpię żeby jednocześnie dwa wejścia się popsuły. Dziwne jest to, że czasami działa bez problemu nawet kilka godzin a czasami przerwie dźwięk po kilku minutach a nawet sekundach.

4 minuty temu, NocnyJanusz napisał(a):

Sprawdzałem optykiem i ten sam problem występuje, coaxialem nie mam obecnie możliwości sprawdzić ale wątpię żeby jednocześnie dwa wejścia się popsuły.

Jak z różnych wejść to samo to jednak nie będzie konwerter USB, a coś innego, oby nie procesor dźwięku (DAC chip). Szukaj fachowego serwisu.