X tomicher X Posted August 13 Report Share Posted August 13 Cześć, Jakiś czas temu szlag trafiło moje dźwiękowe wyjście cyfrowe w starym Macbooku, którego używam jako stację TV/audio. Obraz przesyłam poprzez hdmi/thunderbolt, natomiast z dźwiękiem mam obecnie problem. Nie potrafię znaleźć tego uszkodzonego podzespołu dla 13 letniego komputera, tak żeby je podmienić i zapomnieć o temacie. Potrzebuję zatem innego urządzenia, które pozwoli na wysłanie cyfrowego sygnału z komputera do DAC'a w wzmacniaczu NAD, przewodem toslink/jack. Czy możecie zaproponować, jakie proste urządzenie bez żadnych przetworników, dodatków i ustawień z których i tak nie będę korzystał umożliwi wysłanie sygnału? Najlepiej podłączane na klasyczne USB-A lub firewire. Z góry dziękuję Wam za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafacio Posted August 14 Report Share Posted August 14 Mam do wydania ZOTAC z Celeronem i kupą wyjść USB oraz optycznym. HDMI też chyba jest. 2GB, dysk SSD Samsung 830 64GB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted August 14 Report Share Posted August 14 22 godziny temu, X tomicher X napisał(a): Cześć, Jakiś czas temu szlag trafiło moje dźwiękowe wyjście cyfrowe w starym Macbooku, którego używam jako stację TV/audio. Obraz przesyłam poprzez hdmi/thunderbolt, natomiast z dźwiękiem mam obecnie problem. Nie potrafię znaleźć tego uszkodzonego podzespołu dla 13 letniego komputera, tak żeby je podmienić i zapomnieć o temacie. Potrzebuję zatem innego urządzenia, które pozwoli na wysłanie cyfrowego sygnału z komputera do DAC'a w wzmacniaczu NAD, przewodem toslink/jack. Czy możecie zaproponować, jakie proste urządzenie bez żadnych przetworników, dodatków i ustawień z których i tak nie będę korzystał umożliwi wysłanie sygnału? Najlepiej podłączane na klasyczne USB-A lub firewire. Z góry dziękuję Wam za pomoc https://hifigo.com/collections/s-m-s-l/products/smsl-po100pro Mac OSX 10.6+ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
X tomicher X Posted August 14 Author Report Share Posted August 14 (edited) Jak słusznie zauważyłeś podanie systemu operacyjnego też ma duże znaczenie. Działam na 10.15.7 Catalina Patrząc po ilości wejść i funkcji to ja z 95% rzeczy nie będę korzystał. Damy radę znaleźć coś dyskretniejszego, mniejszego, prostszego i tańszego ? Są jakieś alternatywy do wyżej wymienionego urządzenia ? Jeśli to jest najlepsza opcja w kategorii cena/jakość to się na nią zdecyduję. Luźno licząc 4 stówy ten smsl kosztuje... Gdzie w Polsce znajdę go najtaniej ? Bardzo mało sklepów go sprzedaje. Na allegro są jedynie warianty z wysyłką z Chin. Edited August 14 by X tomicher X Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted August 14 Report Share Posted August 14 (edited) 34 minuty temu, X tomicher X napisał(a): Jak słusznie zauważyłeś podanie systemu operacyjnego też ma duże znaczenie. Działam na 10.15.7 Catalina Czy to urządzenie, które zaproponowałeś już samo w sobie pracuje jako DAC czy tylko wysyła sygnał do przetwornika analogowo-cyfrowego ? Patrząc po ilości wejść i funkcji to ja z 95% rzeczy nie będę korzystał. Damy radę znaleźć coś dyskretniejszego, mniejszego, prostszego i tańszego ? Są jakieś alternatywy do wyżej wymienionego urządzenia ? Luźno licząc 4 stówy ten smsl kosztuje... Gdzie w Polsce znajdę go najtaniej ? Prościej się już nie da, to małe urządzenie. Ma jedno wejście usb a kilka wyjść cyfrowych. Poszukaj sobie najlepszej oferty. Edited August 14 by lobuz1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts