X tomicher X Posted August 13, 2024 Report Posted August 13, 2024 Cześć, Jakiś czas temu szlag trafiło moje dźwiękowe wyjście cyfrowe w starym Macbooku, którego używam jako stację TV/audio. Obraz przesyłam poprzez hdmi/thunderbolt, natomiast z dźwiękiem mam obecnie problem. Nie potrafię znaleźć tego uszkodzonego podzespołu dla 13 letniego komputera, tak żeby je podmienić i zapomnieć o temacie. Potrzebuję zatem innego urządzenia, które pozwoli na wysłanie cyfrowego sygnału z komputera do DAC'a w wzmacniaczu NAD, przewodem toslink/jack. Czy możecie zaproponować, jakie proste urządzenie bez żadnych przetworników, dodatków i ustawień z których i tak nie będę korzystał umożliwi wysłanie sygnału? Najlepiej podłączane na klasyczne USB-A lub firewire. Z góry dziękuję Wam za pomoc Quote
Rafacio Posted August 14, 2024 Report Posted August 14, 2024 Mam do wydania ZOTAC z Celeronem i kupą wyjść USB oraz optycznym. HDMI też chyba jest. 2GB, dysk SSD Samsung 830 64GB. Quote
lobuz1 Posted August 14, 2024 Report Posted August 14, 2024 22 godziny temu, X tomicher X napisał(a): Cześć, Jakiś czas temu szlag trafiło moje dźwiękowe wyjście cyfrowe w starym Macbooku, którego używam jako stację TV/audio. Obraz przesyłam poprzez hdmi/thunderbolt, natomiast z dźwiękiem mam obecnie problem. Nie potrafię znaleźć tego uszkodzonego podzespołu dla 13 letniego komputera, tak żeby je podmienić i zapomnieć o temacie. Potrzebuję zatem innego urządzenia, które pozwoli na wysłanie cyfrowego sygnału z komputera do DAC'a w wzmacniaczu NAD, przewodem toslink/jack. Czy możecie zaproponować, jakie proste urządzenie bez żadnych przetworników, dodatków i ustawień z których i tak nie będę korzystał umożliwi wysłanie sygnału? Najlepiej podłączane na klasyczne USB-A lub firewire. Z góry dziękuję Wam za pomoc https://hifigo.com/collections/s-m-s-l/products/smsl-po100pro Mac OSX 10.6+ Quote
X tomicher X Posted August 14, 2024 Author Report Posted August 14, 2024 (edited) Jak słusznie zauważyłeś podanie systemu operacyjnego też ma duże znaczenie. Działam na 10.15.7 Catalina Patrząc po ilości wejść i funkcji to ja z 95% rzeczy nie będę korzystał. Damy radę znaleźć coś dyskretniejszego, mniejszego, prostszego i tańszego ? Są jakieś alternatywy do wyżej wymienionego urządzenia ? Jeśli to jest najlepsza opcja w kategorii cena/jakość to się na nią zdecyduję. Luźno licząc 4 stówy ten smsl kosztuje... Gdzie w Polsce znajdę go najtaniej ? Bardzo mało sklepów go sprzedaje. Na allegro są jedynie warianty z wysyłką z Chin. Edited August 14, 2024 by X tomicher X Quote
lobuz1 Posted August 14, 2024 Report Posted August 14, 2024 (edited) 34 minuty temu, X tomicher X napisał(a): Jak słusznie zauważyłeś podanie systemu operacyjnego też ma duże znaczenie. Działam na 10.15.7 Catalina Czy to urządzenie, które zaproponowałeś już samo w sobie pracuje jako DAC czy tylko wysyła sygnał do przetwornika analogowo-cyfrowego ? Patrząc po ilości wejść i funkcji to ja z 95% rzeczy nie będę korzystał. Damy radę znaleźć coś dyskretniejszego, mniejszego, prostszego i tańszego ? Są jakieś alternatywy do wyżej wymienionego urządzenia ? Luźno licząc 4 stówy ten smsl kosztuje... Gdzie w Polsce znajdę go najtaniej ? Prościej się już nie da, to małe urządzenie. Ma jedno wejście usb a kilka wyjść cyfrowych. Poszukaj sobie najlepszej oferty. Edited August 14, 2024 by lobuz1 1 Quote
Recommended Posts