Jump to content
Oferta specjalna MP3Store.pl - Słuchawki dokanałowe i akcesoria KINERA, QUEEN OF AUDIO i CELEST nawet do 25% taniej! ×

Komputer z uszkodzonym wyjściem cyfrowym + wzmacniacz z DAC

Recommended Posts

Cześć,

Jakiś czas temu szlag trafiło moje dźwiękowe wyjście cyfrowe w starym Macbooku, którego używam jako stację TV/audio.
Obraz przesyłam poprzez hdmi/thunderbolt, natomiast z dźwiękiem mam obecnie problem. Nie potrafię znaleźć tego uszkodzonego podzespołu dla 13 letniego komputera, tak żeby je podmienić i zapomnieć o temacie.

Potrzebuję zatem innego urządzenia, które pozwoli na wysłanie cyfrowego sygnału z komputera do DAC'a w wzmacniaczu NAD, przewodem toslink/jack.
Czy możecie zaproponować, jakie proste urządzenie bez żadnych przetworników, dodatków i ustawień z których i tak nie będę korzystał umożliwi wysłanie sygnału?
Najlepiej podłączane na klasyczne USB-A lub firewire.

Z góry dziękuję Wam za pomoc

22 godziny temu, X tomicher X napisał(a):

Cześć,

Jakiś czas temu szlag trafiło moje dźwiękowe wyjście cyfrowe w starym Macbooku, którego używam jako stację TV/audio.
Obraz przesyłam poprzez hdmi/thunderbolt, natomiast z dźwiękiem mam obecnie problem. Nie potrafię znaleźć tego uszkodzonego podzespołu dla 13 letniego komputera, tak żeby je podmienić i zapomnieć o temacie.

Potrzebuję zatem innego urządzenia, które pozwoli na wysłanie cyfrowego sygnału z komputera do DAC'a w wzmacniaczu NAD, przewodem toslink/jack.
Czy możecie zaproponować, jakie proste urządzenie bez żadnych przetworników, dodatków i ustawień z których i tak nie będę korzystał umożliwi wysłanie sygnału?
Najlepiej podłączane na klasyczne USB-A lub firewire.

Z góry dziękuję Wam za pomoc

https://hifigo.com/collections/s-m-s-l/products/smsl-po100pro

Mac OSX 10.6+

Posted (edited)

Jak słusznie zauważyłeś podanie systemu operacyjnego też ma duże znaczenie. Działam na 10.15.7 Catalina

Patrząc po ilości wejść i funkcji to ja z 95% rzeczy nie będę korzystał.

Damy radę znaleźć coś dyskretniejszego, mniejszego, prostszego i tańszego ? Są jakieś alternatywy do wyżej wymienionego urządzenia ?

Jeśli to jest najlepsza opcja w kategorii cena/jakość to się na nią zdecyduję.

Luźno licząc 4 stówy ten smsl kosztuje... Gdzie w Polsce znajdę go najtaniej ?

Bardzo mało sklepów go sprzedaje. Na allegro są jedynie warianty z wysyłką z Chin.

Edited by X tomicher X

34 minuty temu, X tomicher X napisał(a):

Jak słusznie zauważyłeś podanie systemu operacyjnego też ma duże znaczenie. Działam na 10.15.7 Catalina

Czy to urządzenie, które zaproponowałeś już samo w sobie pracuje jako DAC czy tylko wysyła sygnał do przetwornika analogowo-cyfrowego ?

Patrząc po ilości wejść i funkcji to ja z 95% rzeczy nie będę korzystał.

Damy radę znaleźć coś dyskretniejszego, mniejszego, prostszego i tańszego ? Są jakieś alternatywy do wyżej wymienionego urządzenia ?

Luźno licząc 4 stówy ten smsl kosztuje... Gdzie w Polsce znajdę go najtaniej ?

Prościej się już nie da, to małe urządzenie. Ma jedno wejście usb a kilka wyjść cyfrowych. Poszukaj sobie najlepszej oferty.

Edited by lobuz1
  • Like 1