Jump to content
PREORDER na słuchawki ISN w tym przede wszystkim ISN EBC80 ×

Recommended Posts

Posted

Witam czy jest sposób na korekcję ilośći basu w tym zestawie bo niestety czasem jest go za dużo i wychodzi na 1 plan Miałem też Edifier Airpulse 100 i mimo niżeszej ceny tam bas był znacznie bardziej precyzyjny 

IMG_1879.jpg

IMG_1880.jpg

IMG_1881.jpg

Posted
56 minut temu, kubachim napisał(a):

Możesz albo regulować za pomocą EQ albo próbować przytykać bass reflex częściowo. Chyba innej opcji nie ma.

Dzięki za pomoc myślałem że będą rewelacyjne a z tym basem który wybija śie na 1 plan jestem rozczarowany tym zakupem i chyba je oddam Obecnie kupuje na próbę różne zestawy i obecnie Airpulse 100 jest numerem 1 i chyba je kupię na stałe ale jeszcze chciałbym przetestować KEF LSX II bo podobno są rewelacyjne 

Posted (edited)

Może popracuj nad akustyką? Patrząc w sieci na pomiary to tam przesadzonego basu być nie powinno raczej. Pokombinuj z rozstawieniem ich inaczej.

filters1-png.126821

Edited by kubachim
  • 8 months later...
Posted

Bas jest zdecydowanie przesadzony ale można to częsciowo  skorygować poprzez aplikacje Klipsch connect i EQ.

W dniu 8.08.2024 o 16:11, GABRIEL BABICZ napisał(a):

Dzięki za pomoc myślałem że będą rewelacyjne a z tym basem który wybija śie na 1 plan jestem rozczarowany tym zakupem i chyba je oddam Obecnie kupuje na próbę różne zestawy i obecnie Airpulse 100 jest numerem 1 i chyba je kupię na stałe ale jeszcze chciałbym przetestować KEF LSX II bo podobno są rewelacyjne 

I jak ostatecznie wypadły w porównaniu do the fives - airpulse 100 oraz Kefy lsx ?