Jump to content
Fotorelacja Audio Video Show 2024 HiFiPRO i MP3Store ×
Sennheiser HE 1 w Krakowie, przetestuj najdroższe słuchawki na świecie! 💎 ×

Recommended Posts

Posted (edited)

Taka jest potrzeba: monitory studyjne podpięte do kompa przez zewnętrzną kartę - no i jak spowodować, żeby można było na nie wysyłać również muzykę z telefonu??? Myślałem o jakimś mikserze usb, ale one mają słabe interface wbudowane (chciałbym 24/192), rzadko zabalansowane wyjście (chcę to wykorzystać w podłączeniu monitorów - brak zakłóceń). Być może nie znalazłem po prostu odpowiedniego modelu, ale nie chciałbym też wydawać majątku na to. Myślałem też o jakimś odbiorniku BT, ale one mają wyjście RCA (chinch) lub mały jack - no i jak to podpiąć do interface audio usb/zewn. karta muzyczna? Znów wraca mikser. I tak w kółko. Dwa sygnały do monitora z tego co ustaliłem odpadają - bo np. niektóre monitory mają wejście zbalansowane TRS lub XLR lub oba i dodatkowo RCA niezbalansowane - ale wyczytałem, że wykorzystane może być tylko jedno - może czegoś nie wiem? Będę wdzięczny za każdy trop.

Edited by vicente
Posted

Jeśli chcesz jednocześnie bez przełączania źródła to się chyba nie da, chyba że masz kartę dźwiękową np. SBX G6 z wbudowanym mikserem. Zakładając użycie G6, podłączasz je do kompa przez USB, z tyłu wejściem optycznym podłączasz odbiornik bluetooth (np. iFi Zen Blue) i w softwarze na kompie dostosowujesz głośność.

Na początek podaj pełne dane... Co to za monitory, co to za karta itd., z fusów nie wróżymy...

Posted (edited)

Dopiero zamierzam kupić.... M-audio BX8 D3
Znalazłem jedno, idealne rozwiązanie - mikser usb z bluetooth. W praktyce jednak, gdy jeszcze chciałem, żeby był 24/192 i zbalansowane wyjścia - to znalazłem tylko jeden model - jakaś chińska firma - nie znam, ale wygląda to dość przekonująco - może ktoś coś wie o nich: MICKLE
Ten model, UAX 4.2: https://en.mickle.cn/products/uax-series/

Tu jego manual:  https://en.mickle.cn/support/dowloads/
Nie wiem czy tu można wklejać linki do sklepów, ale u nas ktoś to sprzedaje, cena nie zabija, 430zł.

Będę wdzięczny za opinię i ewentualnie inne modele mikserów z bluetooth.
image.thumb.jpeg.d71a94fc8789607408a634d1e55957a8.jpeg

Edited by vicente