Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

21 Lipca 1987 roku ukazał się debiutancki studyjny album –  Appetite for Destruction – zespołu Guns N’ Roses, wydany  przez wytwórnię Geffen. Na płycie jest 12 utworów, cztery z nich ukazały się również w wersjach singlowych („Welcome to the Jungle”, „Sweet Child O’ Mine”, „Paradise City” i „Nightrain”). Więcej na : https://strefamusicart.pl/2024/07/21/37-lat-temu-ukazal-sie-debiutancki-album-appetite-for-destruction-zespolu-guns-n-roses/

Appetite for Destruction.jpg

Edited by Strefa Music Art
  • Like 3
Posted

Kapelka jednopłytowa, bo następne wydawnictwa były słabe. Sam w/w album jest ok, ale 3 ostatnie kawałki po "Sweet Child o' Mine" to zapychacze i nigdy ich nie przebrnąłem.

Posted (edited)

Mnie i tak najbardziej w głowie siedzi "One in a million" z EPki "Lies". Zresztą to był inny styl, nazwijmy go pseudoakustyczny. :) AFD (nie mylić z niemiecką partią) jak dla mnie było kontynuowane przez UYI 1 i 2, bo to to samo brzmienie, taka sama konstrukcja utworów, itd. 

Edited by majkel
Posted
3 godziny temu, Rafacio napisał(a):

Kapelka jednopłytowa, bo następne wydawnictwa były słabe.

Dokładnie. Apetite For Destruction miałem nawet na winylu - było ok. Potem było nagrane bez pomysłu dwuczęściowe Use Your Illusion i przestałem się interesować G'n'R. 

• Like 1
  • 1 year later...
Posted (edited)

UWAGA: KTOS PRZEJAL TO KONTO I SPAMUJE TRESCIAMI DLA DOROSLYCH!

DZIS, PO LATACH PRZERWY ZALOGOWALEM SIE TUTAJ I TO ZOBACZYLEM (RESETUJAC HASLO)

KAZDY TAKI KOMENTARZ EDYTUJE DO WERSJI KTORA TERAZ WIDZISZ!
PROSZE O POUSUWANIE TYCH POSTOW, BO NIE JESTEM ICH ORYGINALNYM AUTOREM.

Edited by dax
Posted (edited)
W dniu 22.07.2024 o 09:36, Bednaar napisał(a):

Apetite For Destruction miałem nawet na winylu - było ok

Ja mam. Czasem puszczę.

Te następne albumy były nawet gorsze niż,,Czarna" Metallica

Edited by Rafacio
  • Like 1
Posted
17 godzin temu, Rafacio napisał(a):

Ja mam. Czasem puszczę.

Te następne albumy były nawet gorsze niż,,Czarna" Metallica

No tak, już pisałem że Use your Illusion było bez pomysłu - pamiętam, jak kumpel podjarany nową płytą Gunsów mi to puszczał - nic się nie odzywałem, bo dla mnie całe te dwie części to była wciąż jedna i ta sama pop-rockowa papka. Z "czarnej" Metalliki można było jeszcze coś wyłapać, byłem nawet na ich koncercie na stadionie Gwardii w 1999 roku i sporo grali z czarnego albumu, ale dla mnie i tak Metallica to przede wszystkim "Ride The Lightning". 

• Like 1