Praedo Posted July 16, 2024 Report Posted July 16, 2024 Siemanko!Ostatnio kolega z forum zapytał czy da się ogarnąć typowy problem słuchawek technics. Podjąłem próbę. No i da się Kosztowało to sporo czasu bo samo rozebranie słuchawek to już wyczyn.Następnie odlutowanie około 20 cieniutkich kabelków i dalsze rozbieranie.Po wyjęciu uszkodzonych elementów specjalista od druku 3d projektował i sprawdzał materiały, finalnie powstało z nylonu drukowane naświetlarką.Jest wytrzymałe i działa jak ori:)Dodaję foto jak wyglądał defekt i jak jest po wszystkim. Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka 3 3 Quote
Pioj Posted July 16, 2024 Report Posted July 16, 2024 Brawo, naprawione solidnie i na pewno posłużą 1 Quote
Moderator kurop Posted July 16, 2024 Moderator Report Posted July 16, 2024 Jutro słuchawki będą u mnie, wygląda to naprawdę świetnie. Lord będzie zadowolony 1 Quote
Lord Rayden Posted July 17, 2024 Report Posted July 17, 2024 (edited) Słuchawki naprawione @Praedo zrobił cud i jest super ! Złote ręce ! Edit : chyba mam pecha. Po 20 minutach słuchania w domu, pękły tak samo Edited July 17, 2024 by Lord Rayden Quote
jacakabza Posted August 29, 2024 Report Posted August 29, 2024 (edited) Może ktoś mi podpowiedzieć jak wyjąć ten przewod. Nie mam pomysłu na osłonę z tej strony? Edited August 29, 2024 by jacakabza Quote
ev3nin Posted February 17, 2025 Report Posted February 17, 2025 (edited) Czy była by możliwość udostępnienia modelu tego zawiasu? Mam ten sam problem. @Praedo Edited February 17, 2025 by ev3nin Quote
Adam_Tuleslaw Posted June 3, 2025 Report Posted June 3, 2025 Mam ten sam problem! @praedo jest szansa na udostępnienie modelu? Zapłacę złotem xD Quote
Praedo Posted June 3, 2025 Author Report Posted June 3, 2025 Mogę poprosić o to kolegę, który to dla mnie wykonał, tylko jest pewien problem, wydrukowane zawiasy w drukarce jak i "naswietlarce" nie wytrzymały próby czasu.Zostało to zlecone do firmy zewnętrznej i w lipcu będę miał gotowe zawiasy.Przetestujemy pierw na naszym egzemplarzu.Wysłane z mojego CPH2653 przy użyciu Tapatalka Quote
kumdzio Posted July 16, 2025 Report Posted July 16, 2025 @Praedo Jak wygląda sytuacja z modelem do druku? Jest szansa na udostępnienie tego modelu? Mam możliwość wydrukowania tego elementu w materiale PET, który jeszcze mnie nie zawiódł a jest to materiał bardzo mało popularny (nie mylić z PETG, który jest popularniejszy ale i słabszy). Quote
Praedo Posted July 16, 2025 Author Report Posted July 16, 2025 Nie posiadam modelu niestety zlecałem wykonanie tego, sam tylko wymieniałem...Wysłane z mojego CPH2653 przy użyciu Tapatalka Może ktoś mi podpowiedzieć jak wyjąć ten przewod. Nie mam pomysłu na osłonę z tej strony?Trzeba rozłożyć muszlę słuchawki i odlutowac mase cieniutkich "drucików", które są składową tego "kabelka".Wysłane z mojego CPH2653 przy użyciu Tapatalka Quote
kumdzio Posted July 16, 2025 Report Posted July 16, 2025 Ok, szkoda. Dzięki za szybką odpowiedź. Na teraz spróbowałem pospawać plastik i wzmocnić go za pomocą wtopionego stelażu metalowego. Jeśli to nie zda egzaminu to zapewne będę próbował zaprojektować model samemu. Quote
Praedo Posted July 16, 2025 Author Report Posted July 16, 2025 W przeciągu 2 tyg. Powinienem wiedzieć czy nowe zawiasy wytrzymują. Jeśli tak to ustalę z producentem jak to będzie wyglądało cenowo. Wysłane z mojego CPH2653 przy użyciu Tapatalka Quote
kumdzio Posted July 16, 2025 Report Posted July 16, 2025 O, to super! Myślę, że może być popyt na tą część, bo wygląda jak powszechna usterka tych słuchawek. 1 Quote
perez_praszka Posted August 5, 2025 Report Posted August 5, 2025 Witam Chciałbym się dowiedzieć czy coś wiadomo w sprawie "Części zamiennych" ? Quote
Praedo Posted September 5, 2025 Author Report Posted September 5, 2025 Wybaczcie spore opóźnienia, nie było to zależne tylko ode mnie... Właściciel uszkodzonego modelu słuchawek użytkuje je z powodzeniem od ponad tygodnia więc chyba obecny element spełnia swoje zadanie:)Nie wiem nawet ile to wyszło, więc z cenami jeszcze się wstrzymam.Są dostępne jeszcze 3 szt. Więc takie pytanie: Czy będzie potrzebne więcej? Czy wolicie sam element czy przysłać słuchawki?Wysłane z mojego CPH2653 przy użyciu Tapatalka 1 Quote
Kostaintyn Posted September 7, 2025 Report Posted September 7, 2025 Dzień dobry, taki sam problem. Posiada ktoś ten zawias na sprzedaż ? Quote
Praedo Posted September 11, 2025 Author Report Posted September 11, 2025 Jak napisałem wyżej, mam 3 zawiasy. Jeśli macie pewność, że sobie poradzicie to za 5 dyszek szt. + Kw. Na ten moment.Jeśli zainteresowanie będzie większe to złoże większe zamówienie zawiasów i będą też taniej. PozdrawiamWysłane z mojego CPH2653 przy użyciu Tapatalka Quote
ralf-26 Posted October 7, 2025 Report Posted October 7, 2025 W dniu 11.09.2025 o 12:02, Praedo napisał(a): Jak napisałem wyżej, mam 3 zawiasy. Jeśli macie pewność, że sobie poradzicie to za 5 dyszek szt. + Kw. Na ten moment. Jeśli zainteresowanie będzie większe to złoże większe zamówienie zawiasów i będą też taniej. Pozdrawiam Wysłane z mojego CPH2653 przy użyciu Tapatalka Hej, mam ten sam problem czy masz może jeszcze ten zawias, potrzebuję lewy Quote
Garager Posted October 15, 2025 Report Posted October 15, 2025 Cześć, Pytanie, czy dałoby się kupić model 3d (stl) tego zawiasu? Quote
Garager Posted October 22, 2025 Report Posted October 22, 2025 W dniu 11.09.2025 o 12:02, Praedo napisał(a): Jak napisałem wyżej, mam 3 zawiasy. Jeśli macie pewność, że sobie poradzicie to za 5 dyszek szt. + Kw. Na ten moment. Jeśli zainteresowanie będzie większe to złoże większe zamówienie zawiasów i będą też taniej. Pozdrawiam Wysłane z mojego CPH2653 przy użyciu Tapatalka Kupię ten zawias, jeśli masz jeszcze Quote
robertSSS Posted November 4, 2025 Report Posted November 4, 2025 Hej, Z chęcią bym kupił taki zawias - jest dalej możliwość? Quote
Praedo Posted November 13, 2025 Author Report Posted November 13, 2025 Są 2 szt, proszę pisać na pw bo łatwiej mi będzie od razu reagować. Pozdrawiam.Wysłane z mojego CPH2653 przy użyciu Tapatalka Quote
Praedo Posted November 21, 2025 Author Report Posted November 21, 2025 Takie to Wysłane z mojego CPH2653 przy użyciu Tapatalka Quote
Trokika Posted December 31, 2025 Report Posted December 31, 2025 Witam,serdecznie,mam ten sam problem,strona prawa.Najchetniej wymieniłbym obydwie za jednym razem i nie ukrywam ,że naprawę zleciłbym komuś innemu bo sam się tego nie podejmę :-) Quote
ZbyszekB Posted March 25 Report Posted March 25 Cześć. Jestem chętny na zakup tego zawiasu. Czy jest taka możliwość? Quote
Recommended Posts