timecage Posted July 13, 2024 Report Posted July 13, 2024 Uszanowanie. Potrzebuję wypuścić sygnał z DACa na trzy lub cztery dalsze urządzenia. Może ktoś zna jakiś sensowny rozdzielacz sygnału po RCA, najlepiej pasywny. Przeszukałem internet i ciężko z tym. Znalazłem taki coś: https://www.amazon.com/Nobsound-Splitter-Switcher-Selector-Passive/dp/B073RCRXPP ale jego wnętrze wydaje się słabej jakości, z jakimiś pojemnościami nie wiem po co. Oczywiście mógłbym to załatwić kabelkami i w ostateczności tak zrobię, ale pudełeczko wydaje się elegantszym rozwiązaniem. Będę wdzięczny za wskazówki. Quote
The Grand Wazoo Posted July 13, 2024 Report Posted July 13, 2024 (edited) Mam Beresford TC-7240, działa w obie strony: 4 wejścia - 2 wyjścia, 2 wejścia - 4 wyjścia Edited July 13, 2024 by The Grand Wazoo Quote
timecage Posted July 13, 2024 Author Report Posted July 13, 2024 34 minuty temu, The Grand Wazoo napisał(a): Mam Beresford TC-7240, działa w obie strony: 4 wejścia - 2 wyjścia, 2 wejścia - 4 wyjścia Wprawdzie to nie pasywny, ale dzięki, wezmę pod uwagę. Quote
timecage Posted August 10, 2024 Author Report Posted August 10, 2024 Piszę dla potomności, gdyby ktoś szukał czegoś podobnego. Ostatecznie zakupiłem Nobsound Little Bear MC3, kosztujący na rodzimym amazonie 350zł (czyli około połowa ceny wymienionego Beresforda). Do zakupu przekonały mnie dwa czynniki - raz, że urządzonko jest pasywne, a dwa, że zostało przetestowane na ASR Forum i otrzymało rekomendację, co z czysto technicznego punktu widzenia (a innego w kontekście takiego urządzenia nie widzę) pozbawia mnie wątpliwości co do czystości przekazywanych sygnałów. Jedyną wadą pozostaje ewentualna konieczność stosowania jakiejś formy adapterów między RCA i XLR (co zależy od podłączanych sprzętów), ale przy odpowiednio wysokiej jakości tychże nie widzę tu pola do słyszalnej degradacji dźwięku. Także dla mnie temat zamknięty . 2 Quote
The Grand Wazoo Posted August 10, 2024 Report Posted August 10, 2024 Gratuluję zakupu. Też miałem na oku tego MC3, ale zbalansowany mam tylko CD, a potrzebowałem podłączyć dwa DAC do trzech wzmacniaczy po RCA. 1 Quote
timecage Posted August 10, 2024 Author Report Posted August 10, 2024 2 minuty temu, The Grand Wazoo napisał(a): Gratuluję zakupu. Też miałem na oku tego MC3, ale zbalansowany mam tylko CD, a potrzebowałem podłączyć dwa DAC do trzech wzmacniaczy po RCA. Dzięki. Planuję poradzić sobie kablami XLR-RCA, już zresztą jednego takiego używałem. U mnie przypadek użycia to chęć wyjścia z DACa na dwa wzmacniacze plus bezpośrednio do decka kasetowego, także MC3 wreszcie mi to umożliwi. Quote
Recommended Posts