Smutny Joe Posted July 9, 2024 Report Posted July 9, 2024 (edited) Trochę się nazbierało, więc wrzucam w zbiorczy wątek. Mieszkam teraz we Francji, więc wysyłka stąd, ale będę teraz dość często w Polsce, więc mogę też zabrać ze sobą do odbioru w Warszawie lub do przesyłki krajowej (zakładam, że to ogłoszenie będzie długo tu wisieć, więc proszę się pytać w wiadomości prywatnej). Wstawiam po jednym zdjęciu obok opisu, więcej dodane jako załączniki na dole. 1. Unique Melody MEST mk2. Kupione ok. 2 msc temu w Audeos, używane może 2-3 godziny, więc można powiedzieć, że nowe. 4000 zł -> 3800 zł 2. Lampy do Feliks Euforia (i innych kompatybilnych z 6SN7 lub 6V6): Brimar 6SN7GTB (black glass). Dobrana para NOS w idealnym stanie, można powiedzieć "unikat". Ciepłe, przestrzenne granie 2200 zł Hitachi 6SN7GT. Dobrana para NOS, super stan. Neutralno-ciepły charakter. 700 zł Sylvania 6V6GT (więc jeśli do Euforii, to z adapterem). Też bardzo dobry stan, jedno opakowanie trochę zgniecione. No, ale ma z 80 lat, więc można mu wybaczyć. 700 zł 3. Violectric V550. Niemal jak nówka, no i jak to Violectric, pozostanie w tym stanie przez następne 20 lat Kupiony 2.5 roku temu w mp3store. Rewelacyjne granie bliskie neutralności z lekkim wygładzeniem na górze i na dole, ja tam wolałem od Niimbusa (który jest 5% bardziej techniczny, ale i 10% mniej "muzyczny"). 6800 zł 4. Questyle M15. Świetny, bardzo wydajny (pod względem mocy obsługuje większość nawet wymagających słuchawek oprócz ekstremów, ale przecież Susvary nikt z tym nie będzie słuchał) dongle. Dorzucam kabel USB-C - Lightning od Cayin. 750 zł 5. iFi Zen Stream. Streamer, który służył mi bez zarzutu przez kilka lat. Teraz mam trochę inny tor, i tak trzymałem "na później", bo właściwie czemu nie, nic mu nie brakuje. No, ale skoro robię wyprzedaż garażową, to wstawiam i jego. 1000 zł 6. Sprzedane Mac Mini 2020, i3 3.6Ghz, 8GB RAM, 256 GB SSD. Świetny materiał na streamer lub też źródło plików / komputer do Roon Server / komputer do HQPlayer. Jeśli macie inne sprzęty Apple, to można włączyć i schować na półkę, bez monitora, bo wygodnie można kontrolować z innego komputera. Zresztą z innych też z odpowiednimi programami, albo odłączyć monitor po włączeniu, ustawić blokadę usypiania i może chodzić miesiącami. Ja tak używałem. Nie zużywa dużo energii i nie jest głośny. Powód sprzedaży - jak wyżej. Dorzucam Apple Magic Keyboard i myszkę 7. Kabel Meze Silver-plated PCUHD. Wersja 2.5m, XLR (i wtyki oczywiście miniXLR do Meze, ZMF, Audeze i wszystkiego co ma od strony słuchawek wtyki miniXLR 4 pin). Rewelacyjny wygląd, ergonomia i dźwięk. W zestawie z oryginalnym opakowaniem / pokrowcem. 1300 zł 8. iFi iPower 9V. Zasilacz od iFi bardzo pomocny, jeśli mieszkacie w miejscu z nienajlepszą instalacją elektryczną. Ma kilka technologii od iFi usuwających zanieczyszczenia płynące z sieci elektrycznej. Można używać z iFi Zen Stream i wieloma innymi sprzętami. 200 zł Edited July 23, 2024 by Smutny Joe 2
Smutny Joe Posted July 9, 2024 Author Report Posted July 9, 2024 Bez. Czyli nie skrzeczy przy obracaniu
Smutny Joe Posted July 21, 2024 Author Report Posted July 21, 2024 Aktualizacja - usunięte sprzedane przedmioty, wszystkie pozostałe mają nieco obniżone ceny
Recommended Posts