Jump to content

HiFiMAN Sundara lata mocowanie

Baton3

Recommended Posts

Witam. Nie znalazłem tematu, a ze swoim borykam się już od roku, mianowicie duży luz na jednym mocowaniu od pałąka, tj. widać na zdjęciu. Próbowałem to dokręcić, ale bez wiedzy jak to technicznie wygląda od środka, robię to bezskutecznie, więc może ma ktoś pojęcie kto je rozbierał, żeby mi podpowiedzieć? 🤔

att.9MLFX_a-HGilSsdbGAqaPDC7_9gDIJ690hrVqVP4DlU.jpg

Sundar nie miałem na warsztacie, ale czy da się wyjąć całkiem ten bolec? Podejrzewam, że na końcu jest on przefrezowany, i w ten rowek wchodzi zabezpieczenie, i to ono się wysunęło. 

Czy coś lata w środku tej słuchawki, niekoniecznie głośno, bo zabezpieczenia bywają plastikowe nie tylko metalowe?

Możesz spróbować dokręcić, tutaj masz jak to wygląda:

t89deznrwrk41.jpg?auto=webp&s=1417203de7

Jak widać jest mocowany na śrubki.

Jeśli dokręcanie nie działa, spróbuj wcisnąć ten element w środek muszli, bo śrubka musi dosięgnąć te gwinty (pierwsze od lewej na obrazku) które są tam do środka włożone.

Też możliwe że coś się wyrobiło w środku i ten gwint lata luzem, wtedy to nie wiem co można na to poradzić.

• Thanks 1

Dziękuję za podpowiedzi, szczególnie @Leairvebo właśnie chciałem to zobrazować od środka... u mnie wykręcił się gwint po zewnętrznej i napierałem wewnętrzny żeby zablokować nakrętkę, udało się zmniejszyć dystans, a nawet usztywnić do poziomu drugiego pada! :) Ciekawe na jak długo, czy nie jest na tyle wyrobione, że za jakiś czas wróci problem, ale chociaż teraz wiem jak z tym postępować. Wielkie dzięki za pomoc, temat zamykam i zostawiam dla borykających. Pozdrawiam! :) 

att.pOCfIkwmcCbjLWWRfnpFtEYmED1tqLF1PQUx_tx_vQQ.jpg