Vulthoom Posted July 1, 2024 Report Posted July 1, 2024 Powinien pojawić się za kilka dni, na razie kilka zdjęć 5 Quote
Dirian Posted July 1, 2024 Report Posted July 1, 2024 O, wygląda na ciekawy wynalazek na biurko, ciekawe jak to zagra bo z tą implementacją R2R to rożnie bywa. Quote
timecage Posted July 1, 2024 Report Posted July 1, 2024 (edited) . Edited August 10, 2024 by timecage Quote
kuman Posted July 1, 2024 Report Posted July 1, 2024 2 godziny temu, Vulthoom napisał(a): Powinien pojawić się za kilka dni Nie ukrywam iż po cichu liczę na dobrej jakości sygnał po RCA, ma być pod Aune X7s. Jeśli będzie to taki Hiby FC6 + lepsze kontury to jestem bradzo na tak.... czy wiadomo coś o dostępności w mp3store ? Quote
Vulthoom Posted July 1, 2024 Author Report Posted July 1, 2024 W tym lub następnym tygodniu powinna być premiera, tak więc też zapewne pojawi się w oficjalnym sklepie fiio na aliexpress - cena będzie około 50 usd wyższa od premierowej ceny K11. Tyle w internatach znalazłem. A u nas w pl pewno jak zwykle trzeba będzie chwile poczekać na dostępność. Quote
kuman Posted July 1, 2024 Report Posted July 1, 2024 widzę że już ktoś słuchał gdzieś chyba w azji... mignał mi gdzieś też colorfly cdam2 TI Quote
Vulthoom Posted July 2, 2024 Author Report Posted July 2, 2024 (edited) Oficjalnie K11 R2R wychodzi 5 lipca Edited July 2, 2024 by Vulthoom 3 Quote
side Posted July 5, 2024 Report Posted July 5, 2024 (edited) O, kurczę, w cenie dongla... Ciekawe, czy gra lepiej niż FC6. Edited July 5, 2024 by side Quote
kuman Posted July 8, 2024 Report Posted July 8, 2024 W dniu 5.07.2024 o 16:13, side napisał(a): Ciekawe, czy gra lepiej niż FC6 Też jestem ciekawy jak zagra ich R2R na podkręconych wzmakach dual SGM8262 🤣 tu fotka z wnętrza zwyklej k11, opki mają heatsink niczym w PC ... co ciekawe na darko audio jest RED: jest pełne info na stronie fijo https://www.fiio.com/newsinfo/934531.html taka spec: 1 Quote
Rafacio Posted July 9, 2024 Report Posted July 9, 2024 (edited) Tłumacze znakomicie sobie radzą z tłumaczeniem z chińskiego na nasze: ,,Nowy, opracowany przez FiiO czterokanałowy, w pełni różnicowy, komplementarny 24-bitowy przetwornik cyfrowo-analogowy z układem rezystorów R2R składa się z 48 chipów na kanał i łącznie 192 precyzyjnych rezystorów cienkowarstwowych z dokładnością 0,1% i dryftem w niskiej temperaturze (30 ppm), zapewniając wyjątkową jakość dźwięku. Ponadto K11 R2R przyjmuje komplementarną architekturę, która ma niższy poziom szumów, mniej składowych harmonicznych FFT i ciemniejsze tło muzyczne niż architektura niekomplementarna. K11 R2R obsługuje również dekodowanie PCM 384kHz/24Bit, DSD256 (DSD256 wymaga, aby tryb wyjścia DSD źródła dźwięku front-end był ustawiony na natywny i wewnętrznie konwertuje na PCM do dekodowania macierzy rezystorów R2R), które z łatwością radzą sobie z precyzyjnymi sygnałami audio, pokazują bogate szczegóły dźwięku i zapewniają doskonałe wrażenia dźwiękowe. NOS/OS K11 R2R jest wyposażony w dwa tryby, NOS i OS, każdy z własną charakterystyką i podwójną zabawą. NOS bez trybu oversamplingu: zachowaj oryginalne dekodowanie częstotliwości próbkowania, oryginalny urok jakości dźwięku, pozwala cieszyć się czystą, poruszającą ucztą muzyczną. Tryb oversamplingu systemu operacyjnego: globalne skalowanie do wysokiej częstotliwości próbkowania 384 kHz, lepsze wskaźniki dźwięku, delikatniejsza i wyraźniejsza jakość dźwięku. Profesjonalny układ wzmacniający audio, profesjonalny system zasilania Sygnał audio jest przesyłany do cyfrowego mostka audio przez procesor interfejsu USB, przetwarzany przez FPGA i wysyłany do przetwornika cyfrowo-analogowego R2R w celu dekodowania i 4 wyjść, a następnie przez profesjonalny wzmacniacz operacyjny TI OPA1642 do filtrowania dolnoprzepustowego, konwertowany na sygnał analogowy single-ended, przesyłany do NJW1195A elektronicznego układu regulacji głośności w celu uzyskania dokładnej regulacji głośności, a tylny wzmacniacz wykorzystuje dwa SGM8262 profesjonalne wzmacniacze operacyjne do inwersji i wzmocnienia, a na koniec wyprowadza jednostronny i zbalansowany sygnał analogowy. Obwód audio jest również wyposażony w kontrolę wzmocnienia, profesjonalny obwód ochrony słuchawek i system redukcji dźwięku POP, aby zapewnić profesjonalizm i niezawodność całego obwodu audio. K11 R2R wykorzystuje również do 17 niskoszumowych układów scalonych precyzyjnego regulatora LDO i 2 DC-DC, zapewniając -9 V, 8 V, ±7,5 V, ±6 V, 5,4 V, 3,3 V, 1,8 V, 1,2 V wielokanałowy profesjonalny zasilacz oraz zewnętrzny dostosowany zasilacz impulsowy 12 V, aby zapewnić czystość zasilacza i zapewnić silniejszą obsługę zasilania wyjścia audio. zrównoważona moc wyjściowa 1300 mW + 1300 mW; Trzy poziomy wzmocnienia, trzy niezależne krzywe głośności; Profesjonalny układ regulacji głośności NJW1195A; Wysokiej jakości kondensatory szmaragdowe na stałe ......Więcej informacji na temat wysokiej wydajności K11 R2R można znaleźć na stronie ze szczegółowymi informacjami o produkcie. Oficjalna cena K11 R2R wynosi 1099 juanów'' Uczą się chłopaki od woo czy innych nimbusów nowomowy audiofilskiej. Edited July 9, 2024 by Rafacio Quote
kuman Posted July 12, 2024 Report Posted July 12, 2024 Jest pierwsza recka na hedfaj https://www.head-fi.org/showcase/fiio-k11-r2r.27363/reviews Można zacząć odliczać do hajpu na YouTube. Włączam stoper i za 30 dni wrócę z liczbą wszystkich filmów 😭 Obstawiam 15 Quote
timecage Posted August 15, 2024 Report Posted August 15, 2024 Ciekawe kiedy będzie dostępny w krajowej dystrybucji. Na razie można go zamówić wszędzie, tylko nie u nas. Quote
marek_m Posted August 15, 2024 Report Posted August 15, 2024 Bywa na Amazon.pl U nas ma podobno być dostępny pod koniec sierpnia. 1 Quote
kuman Posted August 20, 2024 Report Posted August 20, 2024 Obejrzałem i w sumie nic nie usłyszałem o dźwięku.... 🤣 no cóż, musi wylądować u Zeosa Quote
timecage Posted August 20, 2024 Report Posted August 20, 2024 19 minut temu, kuman napisał(a): no cóż, musi wylądować u Zeosa A u Zeosa usłyszysz coś o dźwięku? Po wieloletnich doświadczeniach w oglądaniu jego filmów powiedziałbym, że szansa tak z 57% . Quote
kuman Posted August 20, 2024 Report Posted August 20, 2024 41 minut temu, timecage napisał(a): Po wieloletnich doświadczeniach w oglądaniu jego filmów powiedziałbym, że szansa tak z 57% . Wiem 🤪 chciałem się podroczyć, bardzo dawno właśnie z tego powodu go nie oglądałem. 57% to naprawdę hojnie.... ostatnio mi pasuje Atechreviews Akros mnie męczy potwornie Superreview - depresyjne AudioIn Reviews - ględzenie Paul Wasabi - rozwleczone Joshua Valor - infomercials Gizaudio - moze być Haedphoneshow - spoko lubię DarkrkoAudio i recenzje Precogvision Quote
Przemi Posted August 20, 2024 Report Posted August 20, 2024 Myślałem, że będzie trochę większy 😂. Na gorąco po kilku godzinach obcowania z nim: -Pokrętło nie zawsze łapie 1:1. -Panie Fiio, a gdzie pilocik? -Nie podoba mi się efekt pustki podczas wpinania jacka, oby nie wróżyło to szybkim wyrobieniem się gniazda -Czytelny Ekranik -Przyjemnie i równomiernie podświetlane logo RGB (najważniejsze ) ze zmianą kolorów 💪 Jeśli mowa o dźwięku, po kilku godzinach gdzie używam na razie NOS, od razu zauważyłem, że na pierwszy plan bardzo chętnie idzie vocal, reszta trzyma się zaraz za nim pod bardzo subtelną pierzynką. Nie do końca mi się to akurat spodobało, bo zauważyłem na JT1, że potrafią zalecieć kartonem 🙄 nie ma z tym wielkiej tragedii, po prostu nie spodziewałem się tego. Na górze nie dzieje się nic specjalnego, bez szpilek. Hmm jest jakby taka przygaszona. Dźwięk w trybie NOS zdecydowanie analogowy, dla melomanów, relaksujący. Zobaczymy czy OS coś zmieni. 3 3 Quote
Rafacio Posted August 21, 2024 Report Posted August 21, 2024 Nie rozumiem zarzutu o braku pilota. Skoro go nie ma to trzeba było nie kupować sprzetu. Quote
Przemi Posted August 21, 2024 Report Posted August 21, 2024 @Rafacio Takie tam moje czepialstwo, fajnie gdyby po prostu był. Quote
Rafacio Posted August 21, 2024 Report Posted August 21, 2024 (edited) Spoko, tak tylko się czepiam. Sam zastanawiałem się nad tym sprzętem, ale przywróciłem do łask K5pro. Skoro nie było chętnych, a jak byli to dawali 300 zł więc K5 zostaje. W tej sytuacji temat K11 r2r upadł. I tak słabo słyszę różnice między dac/amp-ami. Edited August 22, 2024 by Rafacio 1 Quote
Recommended Posts