Jump to content
Fotorelacja Audio Video Show 2024 HiFiPRO i MP3Store ×

Recommended Posts

Posted (edited)

.

Edited by timecage
Posted
2 godziny temu, Vulthoom napisał(a):

Powinien pojawić się za kilka dni

Nie ukrywam iż po cichu liczę na dobrej jakości sygnał po RCA, ma być pod Aune X7s. Jeśli będzie to taki Hiby FC6 + lepsze kontury to jestem bradzo na tak....

czy wiadomo coś o dostępności w mp3store ?

image.png

Posted

W tym lub następnym tygodniu powinna być premiera, tak więc też zapewne pojawi się w oficjalnym sklepie fiio na aliexpress - cena będzie około 50 usd wyższa od premierowej ceny K11. Tyle w internatach znalazłem. A u nas w pl pewno jak zwykle trzeba będzie chwile poczekać na dostępność.

Posted (edited)

O, kurczę, w cenie dongla... Ciekawe, czy gra lepiej niż FC6.

Edited by side
Posted
W dniu 5.07.2024 o 16:13, side napisał(a):

Ciekawe, czy gra lepiej niż FC6

Też jestem ciekawy jak zagra ich R2R na podkręconych wzmakach dual SGM8262 🤣

tu fotka z wnętrza zwyklej k11, opki mają heatsink niczym w PC ...

image.png

image.png

co ciekawe na darko audio jest RED:

image.png

jest pełne info na stronie fijo

https://www.fiio.com/newsinfo/934531.html

taka spec: :)

image.png

• Like 1
Posted (edited)

Tłumacze znakomicie sobie radzą z tłumaczeniem z chińskiego na nasze:

,,Nowy, opracowany przez FiiO czterokanałowy, w pełni różnicowy, komplementarny 24-bitowy przetwornik cyfrowo-analogowy z układem rezystorów R2R składa się z 48 chipów na kanał i łącznie 192 precyzyjnych rezystorów cienkowarstwowych z dokładnością 0,1% i dryftem w niskiej temperaturze (30 ppm), zapewniając wyjątkową jakość dźwięku. Ponadto K11 R2R przyjmuje komplementarną architekturę, która ma niższy poziom szumów, mniej składowych harmonicznych FFT i ciemniejsze tło muzyczne niż architektura niekomplementarna.

K11 R2R obsługuje również dekodowanie PCM 384kHz/24Bit, DSD256 (DSD256 wymaga, aby tryb wyjścia DSD źródła dźwięku front-end był ustawiony na natywny i wewnętrznie konwertuje na PCM do dekodowania macierzy rezystorów R2R), które z łatwością radzą sobie z precyzyjnymi sygnałami audio, pokazują bogate szczegóły dźwięku i zapewniają doskonałe wrażenia dźwiękowe.

NOS/OS

K11 R2R jest wyposażony w dwa tryby, NOS i OS, każdy z własną charakterystyką i podwójną zabawą.

NOS bez trybu oversamplingu: zachowaj oryginalne dekodowanie częstotliwości próbkowania, oryginalny urok jakości dźwięku, pozwala cieszyć się czystą, poruszającą ucztą muzyczną.

Tryb oversamplingu systemu operacyjnego: globalne skalowanie do wysokiej częstotliwości próbkowania 384 kHz, lepsze wskaźniki dźwięku, delikatniejsza i wyraźniejsza jakość dźwięku.

Profesjonalny układ wzmacniający audio, profesjonalny system zasilania

Sygnał audio jest przesyłany do cyfrowego mostka audio przez procesor interfejsu USB, przetwarzany przez FPGA i wysyłany do przetwornika cyfrowo-analogowego R2R w celu dekodowania i 4 wyjść, a następnie przez profesjonalny wzmacniacz operacyjny TI OPA1642 do filtrowania dolnoprzepustowego, konwertowany na sygnał analogowy single-ended, przesyłany do NJW1195A elektronicznego układu regulacji głośności w celu uzyskania dokładnej regulacji głośności, a tylny wzmacniacz wykorzystuje dwa SGM8262 profesjonalne wzmacniacze operacyjne do inwersji i wzmocnienia, a na koniec wyprowadza jednostronny i zbalansowany sygnał analogowy. Obwód audio jest również wyposażony w kontrolę wzmocnienia, profesjonalny obwód ochrony słuchawek i system redukcji dźwięku POP, aby zapewnić profesjonalizm i niezawodność całego obwodu audio.

K11 R2R wykorzystuje również do 17 niskoszumowych układów scalonych precyzyjnego regulatora LDO i 2 DC-DC, zapewniając -9 V, 8 V, ±7,5 V, ±6 V, 5,4 V, 3,3 V, 1,8 V, 1,2 V wielokanałowy profesjonalny zasilacz oraz zewnętrzny dostosowany zasilacz impulsowy 12 V, aby zapewnić czystość zasilacza i zapewnić silniejszą obsługę zasilania wyjścia audio.

zrównoważona moc wyjściowa 1300 mW + 1300 mW; Trzy poziomy wzmocnienia, trzy niezależne krzywe głośności; Profesjonalny układ regulacji głośności NJW1195A; Wysokiej jakości kondensatory szmaragdowe na stałe ......Więcej informacji na temat wysokiej wydajności K11 R2R można znaleźć na stronie ze szczegółowymi informacjami o produkcie.

Oficjalna cena K11 R2R wynosi 1099 juanów''

Uczą się chłopaki od woo czy innych nimbusów nowomowy audiofilskiej.

Edited by Rafacio
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Ciekawe kiedy będzie dostępny w krajowej dystrybucji.

Na razie można go zamówić wszędzie, tylko nie u nas.

Posted
19 minut temu, kuman napisał(a):

no cóż, musi wylądować u Zeosa

A u Zeosa usłyszysz coś o dźwięku? :o

Po wieloletnich doświadczeniach w oglądaniu jego filmów powiedziałbym, że szansa tak z 57% :P.

Posted
41 minut temu, timecage napisał(a):

Po wieloletnich doświadczeniach w oglądaniu jego filmów powiedziałbym, że szansa tak z 57% :P.

Wiem 🤪 chciałem się podroczyć, bardzo dawno właśnie z tego powodu go nie oglądałem. 57% to naprawdę hojnie....

ostatnio mi pasuje Atechreviews

Akros mnie męczy potwornie

Superreview - depresyjne
AudioIn Reviews - ględzenie
Paul Wasabi - rozwleczone
Joshua Valor - infomercials

Gizaudio - moze być
Haedphoneshow - spoko

lubię DarkrkoAudio i recenzje Precogvision

Posted

Myślałem, że będzie trochę większy 😂.

Na gorąco po kilku godzinach obcowania z nim:

-Pokrętło nie zawsze łapie 1:1. 

-Panie Fiio, a gdzie pilocik? 

-Nie podoba mi się efekt pustki podczas wpinania jacka,

oby nie wróżyło to szybkim wyrobieniem się gniazda

-Czytelny Ekranik 

-Przyjemnie i równomiernie podświetlane logo RGB (najważniejsze :D 

ze zmianą kolorów 💪 

Jeśli mowa o dźwięku, po kilku godzinach gdzie używam na razie NOS, od razu zauważyłem,

że na pierwszy plan bardzo chętnie idzie vocal, reszta trzyma się zaraz za nim pod bardzo subtelną pierzynką.

Nie do końca mi się to akurat spodobało, bo zauważyłem na JT1, że 

potrafią zalecieć kartonem 🙄 nie ma z tym wielkiej tragedii, po prostu nie spodziewałem się tego. 

Na górze nie dzieje się nic specjalnego, bez szpilek. Hmm jest jakby taka przygaszona. 

Dźwięk w trybie NOS zdecydowanie analogowy, dla melomanów, relaksujący. 

Zobaczymy czy OS coś zmieni. 

1724185329348.jpg

• Like 3
  • Thanks 3
Posted (edited)

Spoko, tak tylko się czepiam. 

Sam zastanawiałem się nad tym sprzętem, ale przywróciłem do łask K5pro. Skoro nie było chętnych, a jak byli to dawali 300 zł więc K5 zostaje. W tej sytuacji temat K11 r2r upadł. I tak słabo słyszę różnice między dac/amp-ami.

Edited by Rafacio
  • Like 1