Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, podejrzewam że moje sluchawki były w jakiś sposób zmodyfikowane, ponieważ grały lepiej niż powinny (praktycznie o połowę lepiej niż nowe które zamawialem). Zamawiałem rzekomo ten sam model i ewidentnie było widać, że posiadały dodatkowe moduły pomijajac ogromna roznica dzwieku mimo kilkudniowego 'wygrzania'. Sprzedający wypierał się, że to inne wydania, czy to prawda? 

Zastanawia mnie, czy kz edx są sprzedawane w takiej opcji jak te drugie "z dodatkowym modulem" czy jest to jakaś indieudualna zmodyfikowana wersja, która nigdy nie była w sprzedaży tylko zmodyfikowana osobiscie przez kogoś manualnie? Jezeli potrzeba wiecej zdj podesle, Pozdrawiam

20240318_214624.jpg

20240318_214531.jpg

20240318_214457.jpg

20240318_214600.jpg

Edited by swiatwalliego
Posted

KZ jest znane z braku kontroli jakości i pakowania do słuchawek przetworników które nic nie robią. W sensie oferują np iemy z 3 przetwornikami a gra tylko jeden. Nic dziwnego że każda sztuka gra inaczej.

• Like 1
  • Haha 1
Posted (edited)

Posiadam KZ Castor i KZ ZVX i grają bardzo dobrze. Do samej jakości wykonania też nie mogę się przyczepić. Poniżej na zdjęciu słuchawki model 

Geek Wold GK10 z wgniecionym filtrem/siateczką zaraz po wyjęciu z opakowania. Więc ta jakość jest jaka jest.

image.thumb.jpeg.f70cc8cc32c84d5c9d9a1b575f874b0b.jpeg

Edited by _Docent_
Posted
W dniu 28.06.2024 o 22:30, swiatwalliego napisał(a):

ponieważ grały lepiej niż powinny (praktycznie o połowę lepiej niż nowe które zamawialem).

A to chyba dobre zaskoczenie że grają lepiej, faktycznie KZ to loteria.

Posted (edited)

Rozumiemy ale jak by KZ było restauracją która serwuje spaghetti ale brakło by im makaronu to by Ci wydali z ryżem i nadal nazywali to spaghetti. 

Edited by Spawn
  • Like 1
Posted (edited)

KZ to loteria. Przecież były modele, gdzie chwalono się ilością przetworników, które nawet nie były podłączone tylko wkładane na sztuki. Więc co za różnica jak wyglądają, skoro i wygląd w obrębie tego samego modelu i dźwięk potrafią być randomowe. Omijać z daleka i nie dawać się wkręcić na hype w stylu "panie high end za trzysta".

Edited by Palpatine
Posted

Nie wiem czy bardziej mnie śmieszy czy przeraża fakt że na podstawie bodaj 2 potwierdzonych egzemplarzy jest tak opinia i każdy ma "wiedzę"

Posted

No niestety śmiem wątpić. Przecież kz edx pro w wersji tego koloru produkuje jeden i taki sam mechanizm. Ja wiem, że są np. Czarne, które się różnią i też je posiadam. Po prostu uważam, że sluchawki, które posiadałem zostały dodatkowo zmodyfikowane.

Posted (edited)

No mogły zostać dodatkowo zmodyfikowane przez chińczyka, a jeżeli grają lepiej to w czym problem? Jeszcze żeby te słuchawki kosztowały majątek, a to kilka $, jaka cena taka kontrola jakości (albo i jej brak).

Edited by FeX
Posted
20 godzin temu, FeX napisał(a):

No mogły zostać dodatkowo zmodyfikowane przez chińczyka, a jeżeli grają lepiej to w czym problem? Jeszcze żeby te słuchawki kosztowały majątek, a to kilka $, jaka cena taka kontrola jakości (albo i jej brak).

W tym problem, że interesuje mnie, czy zostały zmodyfikowane osobiscie, czy nie. Bo równie dobrze w słuchawkach da się zmodyfikować podsłuch, jeżeli już mamy być bezpośredni. Dlatego interesuje mnie, czy są tutaj osoby posiadające identyczny model

• Haha 1
Posted

Kupujesz chińskie zabawki od KZ i dziwisz się, że coś może być nie tak? Akurat ta firma raczej słynie z tego, że potrafi wrzucić do słuchawek przetworniki, które nie są do niczego podłączone tylko mają "wyglądać". Szukasz problemów tam gdzie ich nie ma. Czapeczkę foliową polecam :D

Posted

Ej, moje KZ ZAXy są super a po "odfałkowaniu" EQ bardzo super. Ale nie wiem czy wszystkie 7 przetworników grają :D 

Posted

Sam osobiście nigdy nie trafiłem na wadliwy egzemplarz KZ, ale też nie miałem ich wiele. Niemniej, jak się poszuka w sieci to historie potrafią być różne.

Jak dobrze grają to tylko się cieszyć