swiatwalliego Posted June 28, 2024 Report Posted June 28, 2024 (edited) Witam, podejrzewam że moje sluchawki były w jakiś sposób zmodyfikowane, ponieważ grały lepiej niż powinny (praktycznie o połowę lepiej niż nowe które zamawialem). Zamawiałem rzekomo ten sam model i ewidentnie było widać, że posiadały dodatkowe moduły pomijajac ogromna roznica dzwieku mimo kilkudniowego 'wygrzania'. Sprzedający wypierał się, że to inne wydania, czy to prawda? Zastanawia mnie, czy kz edx są sprzedawane w takiej opcji jak te drugie "z dodatkowym modulem" czy jest to jakaś indieudualna zmodyfikowana wersja, która nigdy nie była w sprzedaży tylko zmodyfikowana osobiscie przez kogoś manualnie? Jezeli potrzeba wiecej zdj podesle, Pozdrawiam Edited June 28, 2024 by swiatwalliego Quote
Spawn Posted June 28, 2024 Report Posted June 28, 2024 KZ jest znane z braku kontroli jakości i pakowania do słuchawek przetworników które nic nie robią. W sensie oferują np iemy z 3 przetwornikami a gra tylko jeden. Nic dziwnego że każda sztuka gra inaczej. 1 1 Quote
chico99 Posted June 29, 2024 Report Posted June 29, 2024 W KZ bywa, że dwa egzemplarze tego samego modelu, mają inne przetworniki. O ich zestrojeniu nie wspomnę, bo go po prostu brak. Quote
Play Posted June 29, 2024 Report Posted June 29, 2024 5 minut temu, Rafacio napisał(a): I ktoś to kupuje? Niestety, whooy ludzi 1 Quote
_Docent_ Posted June 29, 2024 Report Posted June 29, 2024 (edited) Posiadam KZ Castor i KZ ZVX i grają bardzo dobrze. Do samej jakości wykonania też nie mogę się przyczepić. Poniżej na zdjęciu słuchawki model Geek Wold GK10 z wgniecionym filtrem/siateczką zaraz po wyjęciu z opakowania. Więc ta jakość jest jaka jest. Edited June 29, 2024 by _Docent_ Quote
Majkip Posted June 30, 2024 Report Posted June 30, 2024 W dniu 28.06.2024 o 22:30, swiatwalliego napisał(a): ponieważ grały lepiej niż powinny (praktycznie o połowę lepiej niż nowe które zamawialem). A to chyba dobre zaskoczenie że grają lepiej, faktycznie KZ to loteria. Quote
swiatwalliego Posted July 1, 2024 Author Report Posted July 1, 2024 Ale czy wy rozumiecie, że problem polega na tym, że to jest ten sam model? To jest clue. Może wypowie się ktoś kto ma takie same? Quote
Spawn Posted July 1, 2024 Report Posted July 1, 2024 (edited) Rozumiemy ale jak by KZ było restauracją która serwuje spaghetti ale brakło by im makaronu to by Ci wydali z ryżem i nadal nazywali to spaghetti. Edited July 1, 2024 by Spawn 1 Quote
Palpatine Posted July 2, 2024 Report Posted July 2, 2024 (edited) KZ to loteria. Przecież były modele, gdzie chwalono się ilością przetworników, które nawet nie były podłączone tylko wkładane na sztuki. Więc co za różnica jak wyglądają, skoro i wygląd w obrębie tego samego modelu i dźwięk potrafią być randomowe. Omijać z daleka i nie dawać się wkręcić na hype w stylu "panie high end za trzysta". Edited July 2, 2024 by Palpatine Quote
Birken Posted July 2, 2024 Report Posted July 2, 2024 Nie wiem czy bardziej mnie śmieszy czy przeraża fakt że na podstawie bodaj 2 potwierdzonych egzemplarzy jest tak opinia i każdy ma "wiedzę" Quote
swiatwalliego Posted July 2, 2024 Author Report Posted July 2, 2024 No niestety śmiem wątpić. Przecież kz edx pro w wersji tego koloru produkuje jeden i taki sam mechanizm. Ja wiem, że są np. Czarne, które się różnią i też je posiadam. Po prostu uważam, że sluchawki, które posiadałem zostały dodatkowo zmodyfikowane. Quote
FeX Posted July 2, 2024 Report Posted July 2, 2024 (edited) No mogły zostać dodatkowo zmodyfikowane przez chińczyka, a jeżeli grają lepiej to w czym problem? Jeszcze żeby te słuchawki kosztowały majątek, a to kilka $, jaka cena taka kontrola jakości (albo i jej brak). Edited July 2, 2024 by FeX Quote
swiatwalliego Posted July 3, 2024 Author Report Posted July 3, 2024 20 godzin temu, FeX napisał(a): No mogły zostać dodatkowo zmodyfikowane przez chińczyka, a jeżeli grają lepiej to w czym problem? Jeszcze żeby te słuchawki kosztowały majątek, a to kilka $, jaka cena taka kontrola jakości (albo i jej brak). W tym problem, że interesuje mnie, czy zostały zmodyfikowane osobiscie, czy nie. Bo równie dobrze w słuchawkach da się zmodyfikować podsłuch, jeżeli już mamy być bezpośredni. Dlatego interesuje mnie, czy są tutaj osoby posiadające identyczny model 1 Quote
FeX Posted July 5, 2024 Report Posted July 5, 2024 Kupujesz chińskie zabawki od KZ i dziwisz się, że coś może być nie tak? Akurat ta firma raczej słynie z tego, że potrafi wrzucić do słuchawek przetworniki, które nie są do niczego podłączone tylko mają "wyglądać". Szukasz problemów tam gdzie ich nie ma. Czapeczkę foliową polecam Quote
Silu00 Posted July 5, 2024 Report Posted July 5, 2024 Ej, moje KZ ZAXy są super a po "odfałkowaniu" EQ bardzo super. Ale nie wiem czy wszystkie 7 przetworników grają Quote
FeX Posted July 6, 2024 Report Posted July 6, 2024 Sam osobiście nigdy nie trafiłem na wadliwy egzemplarz KZ, ale też nie miałem ich wiele. Niemniej, jak się poszuka w sieci to historie potrafią być różne.Jak dobrze grają to tylko się cieszyć Quote
Recommended Posts