swiatwalliego Posted June 28, 2024 Report Posted June 28, 2024 Witam, jestem audiofilem, ale jednak amatorem jeżeli chodzi o kwestie elektoniczne. Więc zapytam was, co będzie najlepsze do słuchania mp3? Myślałem nad mp4, ale to chyba już przestarzała opcja. Najlepiej żeby to było urządzenie, które nie ma dostępu do internetu. Quote
chico99 Posted June 29, 2024 Report Posted June 29, 2024 Audiofil amator hehe, witaj w klubie... Quote
wwd Posted June 29, 2024 Report Posted June 29, 2024 Lepiej uciekaj stąd póki nie wpadłeś w pułapkę zakupów Quote
Majkip Posted June 29, 2024 Report Posted June 29, 2024 Najlepiej to telefon plus jakiś dongle dac, muzke sobie pobierasz offline i słuchasz. Pytanie jakich słuchawek używasz, czego oczekujesz od sprzętu. No i jaki masz budżet (jak na audiofila amatora myślę że całkiem spory ) Quote
swiatwalliego Posted July 1, 2024 Author Report Posted July 1, 2024 Zero merytorycznych odpowiedzi. Gdzie ja pytałem skąd pobierać muzykę to po 1? Po 2 skąd teksty, że amator, bo nie znam się na elektronice? 3 najważniejsze, po prostu dylemat czy używać tel czy ipoda, mp4 (wolałbym te dwie opcje ostatnie) poniewZ chyba nie mają dostępu do internetu. Reasumując co jest lepsze. Android, apple vs mp4 czy iPod. Bez zbędnych tekstów panowie. Quote
kuman Posted July 1, 2024 Report Posted July 1, 2024 Zawracasz 4 litery, chcesz w końcu z internetem czy nie? Zdecyduj się. Quote
Play Posted July 1, 2024 Report Posted July 1, 2024 Z internetem możesz korzystać ze streamingu, np Spotify, Tidal Quote
neonlight Posted July 1, 2024 Report Posted July 1, 2024 1 godzinę temu, swiatwalliego napisał(a): Reasumując co jest lepsze. Android, apple vs mp4 czy iPod. Apple mp4 i nie zawracaj gitary więcej. Quote
Najner Posted July 1, 2024 Report Posted July 1, 2024 2 godziny temu, swiatwalliego napisał(a): Bez zbędnych tekstów panowie. Jak mamy Ci pomóc, jak nawet nie podałeś chyba najważniejszego, czyli budżetu? Jeżeli nie podałeś budżetu, to proponuję Hiby R8 II, najlepszy odtwarzacz przenośny jaki słyszałem. 1 Quote
swiatwalliego Posted July 2, 2024 Author Report Posted July 2, 2024 (edited) To może bardziej sprecyzuje. Z tego co wiem, apple mają lepszy dzwiek od androidów, ale problemem jest to, że to telefon + posiada internet i aparaty a mi vhodzi o anonimowość nie potrzebuje tego, bo od tego jest telefon. Więc załóżmy jako odtwarzacz będzie miał lepszy dźwięk od iPhone 12-14? Budżet powiedzmy 400-600zl? Sluchawki mam przyzwoite hbb mele. W skrócie szukam czegoś żeby wgrac tam swoje mp3 lub kartę pamięci i żeby takie urządzenie było odseparowane od WiFi, bluetooth i innych pierdół czyli to co było kiedyś Edited July 2, 2024 by swiatwalliego Quote
wfmsiekierka Posted July 2, 2024 Report Posted July 2, 2024 To może bardziej sprecyzuje. Z tego co wiem, apple mają lepszy dzwiek od androidów, ale problemem jest to, że to telefon + posiada internet i aparaty a mi vhodzi o anonimowość nie potrzebuje tego, bo od tego jest telefon. Więc załóżmy jako odtwarzacz będzie miał lepszy dźwięk od iPhone 12-14? Budżet powiedzmy 400-600zl? Sluchawki mam przyzwoite hbb mele. W skrócie szukam czegoś żeby wgrac tam swoje mp3 lub kartę pamięci i żeby takie urządzenie było odseparowane od WiFi, bluetooth i innych pierdół czyli to co było kiedyś Tutaj:https://allegro.pl/oferta/xduoo-x2s-odtwarzacz-muzyczny-hifi-wysokiej-14628792033Wysłane z mojego NAM-LX9 przy użyciu Tapatalka Quote
Najner Posted July 2, 2024 Report Posted July 2, 2024 3 godziny temu, swiatwalliego napisał(a): apple mają lepszy dzwiek od androidów Nie jest to prawda. 2 godziny temu, wfmsiekierka napisał(a): mi vhodzi o anonimowość Sony a45 / a55 2 Quote
wfmsiekierka Posted July 3, 2024 Report Posted July 3, 2024 Sony a45 / a55Nie rozumiem. W specyfikacji nie ma mowy o WiFi itp. Wysłane z mojego NAM-LX9 przy użyciu Tapatalka Quote
Najner Posted July 3, 2024 Report Posted July 3, 2024 No i takie było założenie Autora, żeby nie miało wifi Walkmany z tej serii nie mają Wifi. Quote
Rafacio Posted July 3, 2024 Report Posted July 3, 2024 15 godzin temu, swiatwalliego napisał(a): Budżet powiedzmy 400-600zl? Czyli nie szukamy czegoś wykwintnego? 1 Quote
wfmsiekierka Posted July 3, 2024 Report Posted July 3, 2024 No i takie było założenie Autora, żeby nie miało wifi Walkmany z tej serii nie mają Wifi.Ja to się chyba mało precyzyjnie wypowiadam...Podałem link do xduoo a ty napisałeś że autor szuka prywatności. Ten odtwarzacz xduoo nie ma WiFi... Wysłane z mojego NAM-LX9 przy użyciu Tapatalka Quote
Najner Posted July 3, 2024 Report Posted July 3, 2024 21 minut temu, wfmsiekierka napisał(a): Ja to się chyba mało precyzyjnie wypowiadam... Podałem link do xduoo a ty napisałeś że autor szuka prywatności. Ten odtwarzacz xduoo nie ma WiFi... Sorki, w moim poście forum dziwnie zacytowało Ciebie, a ja się przecież odnosiłem do Autora Nieporozumienie Quote
wfmsiekierka Posted July 3, 2024 Report Posted July 3, 2024 Sorki, w moim poście forum dziwnie zacytowało Ciebie, a ja się przecież odnosiłem do Autora Nieporozumienie Spoko, ja to tak gwoli ścisłości Wysłane z mojego NAM-LX9 przy użyciu Tapatalka Quote
swiatwalliego Posted July 4, 2024 Author Report Posted July 4, 2024 W dniu 2.07.2024 o 22:11, wfmsiekierka napisał(a): Tutaj: https://allegro.pl/oferta/xduoo-x2s-odtwarzacz-muzyczny-hifi-wysokiej-14628792033 Wysłane z mojego NAM-LX9 przy użyciu Tapatalka Przecież to jakiś szajsowaty chińczyk. W dniu 3.07.2024 o 00:30, Najner napisał(a): Sony a45 / a55 A coś lepszego ? W dniu 3.07.2024 o 12:39, Rafacio napisał(a): Czyli nie szukamy czegoś wykwintnego? Jejku, facet czego się Czepiasz. Szukamy czegoś lepszego od iphona 12-15. Jeżeli warto to dopłacę wiadomo Quote
Najner Posted July 4, 2024 Report Posted July 4, 2024 6 minut temu, swiatwalliego napisał(a): A coś lepszego ? Nie ma nic lepszego w takiej kasie moim zdaniem. Można iść w coś innego, np. Hiby R3. 7 minut temu, swiatwalliego napisał(a): Przecież to jakiś szajsowaty chińczyk. W dniu 3.07.2024 o 00:30, Najner napisał(a): Firma Xduoo to nie są szajsowate chińczyki, a nawet, jeżeli tak uważasz, to budżet nie pozwala Ci na zakup niczego z segmentu premium. 2 1 Quote
swiatwalliego Posted July 9, 2024 Author Report Posted July 9, 2024 W takim razie czym się różnią NAM-LX9 od sony a45 czy a55. Na co miałbym się ewentualnie zdecydować? Przypomnę, że zależy mi na prostocie + anonimowości. Zadnych bluettoh, czy WiFi. Quote
Najner Posted July 9, 2024 Report Posted July 9, 2024 3 godziny temu, swiatwalliego napisał(a): NAM-LX9 Chodzi Ci o telefon Huawei? 3 godziny temu, swiatwalliego napisał(a): Na co miałbym się ewentualnie zdecydować? https://www.olx.pl/d/oferta/walkman-sony-plus-kabel-CID99-ID10PpyI.html Na to się zdecyduj, będzie fajnie grało, obiecujemy Nie ma dostępu do internetu, nikt Cię nie namierzy, będziesz totalnie anonimowy. Quote
Rafacio Posted July 10, 2024 Report Posted July 10, 2024 (edited) Kup se używany X5 od timecage i zakończ temat, bo robienie jaj jest fajne, ale co za długo to niezdrowo i robi się mało zabawne. Edited July 10, 2024 by Rafacio 1 Quote
timecage Posted July 10, 2024 Report Posted July 10, 2024 12 godzin temu, Rafacio napisał(a): Kup se używany X5 od timecage i zakończ temat, bo robienie jaj jest fajne, ale co za długo to niezdrowo i robi się mało zabawne. Zważywszy żądanie pomocy zamiast poproszenia o nią przez OP oraz generalnie niezbyt przyjemną manierę wypowiedzi, ja preferuję by nie kupował ode mnie X5. Przecież Fiio to też chińska marka, czyli szajs. A tu jeszcze taki stary, używany model i nawet kółko nie chodzi tak płynnie jak za nowości. Obrzydlistwo. 2 Quote
Rafacio Posted July 10, 2024 Report Posted July 10, 2024 No to może wystawię T30 na sprzedaż? Tylko, że w sumie to vintage, a na dodatek tak właściwie to jest A&K to tanio nie będzie. I to bez akumulatorka. Quote
Recommended Posts