Jump to content
PREORDER na słuchawki ISN w tym przede wszystkim ISN EBC80 ×

Recommended Posts

Posted

Witam, jestem audiofilem, ale jednak amatorem jeżeli chodzi o kwestie elektoniczne. Więc zapytam was, co będzie najlepsze do słuchania mp3? Myślałem nad mp4, ale to chyba już przestarzała opcja. Najlepiej żeby to było urządzenie, które nie ma dostępu do internetu.

Posted

Najlepiej to telefon plus jakiś dongle dac, muzke sobie pobierasz offline i słuchasz. Pytanie jakich słuchawek używasz, czego oczekujesz od sprzętu. No i jaki masz budżet (jak na audiofila amatora myślę że całkiem spory :P )

Posted

Zero merytorycznych odpowiedzi. Gdzie ja pytałem skąd pobierać muzykę to po 1? Po 2 skąd teksty, że amator, bo nie znam się na elektronice? 3 najważniejsze, po prostu dylemat czy używać tel czy ipoda, mp4 (wolałbym te dwie opcje ostatnie) poniewZ chyba nie mają dostępu do internetu. 

Reasumując co jest lepsze. Android, apple vs mp4 czy iPod. Bez zbędnych tekstów panowie.

Posted
2 godziny temu, swiatwalliego napisał(a):

Bez zbędnych tekstów panowie.

Jak mamy Ci pomóc, jak nawet nie podałeś chyba najważniejszego, czyli budżetu?

Screenshot_20240701_231054_Samsung Internet.jpg

Jeżeli nie podałeś budżetu, to proponuję Hiby R8 II, najlepszy odtwarzacz przenośny jaki słyszałem.

• Thanks 1
Posted (edited)

To może bardziej sprecyzuje. Z tego co wiem, apple mają lepszy dzwiek od androidów, ale problemem jest to, że to telefon + posiada internet i aparaty a mi vhodzi o anonimowość nie potrzebuje tego, bo od tego jest telefon. Więc załóżmy jako odtwarzacz będzie miał lepszy dźwięk od iPhone 12-14? Budżet powiedzmy 400-600zl? Sluchawki mam przyzwoite hbb mele. 

W skrócie szukam czegoś żeby wgrac tam swoje mp3 lub kartę pamięci i żeby takie urządzenie było odseparowane od WiFi, bluetooth i innych pierdół czyli to co było kiedyś 

Edited by swiatwalliego
Posted
To może bardziej sprecyzuje. Z tego co wiem, apple mają lepszy dzwiek od androidów, ale problemem jest to, że to telefon + posiada internet i aparaty a mi vhodzi o anonimowość nie potrzebuje tego, bo od tego jest telefon. Więc załóżmy jako odtwarzacz będzie miał lepszy dźwięk od iPhone 12-14? Budżet powiedzmy 400-600zl? Sluchawki mam przyzwoite hbb mele. 

W skrócie szukam czegoś żeby wgrac tam swoje mp3 lub kartę pamięci i żeby takie urządzenie było odseparowane od WiFi, bluetooth i innych pierdół czyli to co było kiedyś 
Tutaj:

https://allegro.pl/oferta/xduoo-x2s-odtwarzacz-muzyczny-hifi-wysokiej-14628792033

Wysłane z mojego NAM-LX9 przy użyciu Tapatalka

Posted
3 godziny temu, swiatwalliego napisał(a):

apple mają lepszy dzwiek od androidów

Nie jest to prawda. 

2 godziny temu, wfmsiekierka napisał(a):

mi vhodzi o anonimowość

Sony a45 / a55

• Like 2
Posted
15 godzin temu, swiatwalliego napisał(a):

Budżet powiedzmy 400-600zl?

Czyli nie szukamy czegoś wykwintnego?

• Haha 1
Posted
No i takie było założenie Autora, żeby nie miało wifi Walkmany z tej serii nie mają Wifi.
Ja to się chyba mało precyzyjnie wypowiadam...
Podałem link do xduoo a ty napisałeś że autor szuka prywatności. Ten odtwarzacz xduoo nie ma WiFi...

Posted
21 minut temu, wfmsiekierka napisał(a):

Ja to się chyba mało precyzyjnie wypowiadam...
Podałem link do xduoo a ty napisałeś że autor szuka prywatności. Ten odtwarzacz xduoo nie ma WiFi...

Sorki, w moim poście forum dziwnie zacytowało Ciebie, a ja się przecież odnosiłem do Autora ;) Nieporozumienie :D

Posted
W dniu 2.07.2024 o 22:11, wfmsiekierka napisał(a):

Tutaj:

https://allegro.pl/oferta/xduoo-x2s-odtwarzacz-muzyczny-hifi-wysokiej-14628792033

Przecież to jakiś szajsowaty chińczyk.

W dniu 3.07.2024 o 00:30, Najner napisał(a):

Sony a45 / a55

A coś lepszego ?

W dniu 3.07.2024 o 12:39, Rafacio napisał(a):

Czyli nie szukamy czegoś wykwintnego?

Jejku, facet czego się Czepiasz. Szukamy czegoś lepszego od iphona 12-15. Jeżeli warto to dopłacę wiadomo 

Posted
6 minut temu, swiatwalliego napisał(a):

A coś lepszego ?

Nie ma nic lepszego w takiej kasie moim zdaniem. Można iść w coś innego, np. Hiby R3.

7 minut temu, swiatwalliego napisał(a):

Przecież to jakiś szajsowaty chińczyk.

W dniu 3.07.2024 o 00:30, Najner napisał(a):

Firma Xduoo to nie są szajsowate chińczyki, a nawet, jeżeli tak uważasz, to budżet nie pozwala Ci na zakup niczego z segmentu premium.

• Like 2
  • Haha 1
Posted

NAM-LX9

Chodzi Ci o telefon Huawei? 

Na co miałbym się ewentualnie zdecydować?

https://www.olx.pl/d/oferta/walkman-sony-plus-kabel-CID99-ID10PpyI.html

Na to się zdecyduj, będzie fajnie grało, obiecujemy :) Nie ma dostępu do internetu, nikt Cię nie namierzy, będziesz totalnie anonimowy.

Posted (edited)

Kup se używany X5 od timecage i zakończ temat, bo robienie jaj jest fajne, ale co za długo to niezdrowo i robi się mało zabawne.

Edited by Rafacio
  • Like 1
Posted
12 godzin temu, Rafacio napisał(a):

Kup se używany X5 od timecage i zakończ temat, bo robienie jaj jest fajne, ale co za długo to niezdrowo i robi się mało zabawne.

Zważywszy żądanie pomocy zamiast poproszenia o nią przez OP oraz generalnie niezbyt przyjemną manierę wypowiedzi, ja preferuję by nie kupował ode mnie X5. Przecież Fiio to też chińska marka, czyli szajs. A tu jeszcze taki stary, używany model i nawet kółko nie chodzi tak płynnie jak za nowości. Obrzydlistwo.

• Like 2
Posted

No to może wystawię T30 na sprzedaż? Tylko, że w sumie to vintage, a na dodatek tak właściwie to jest A&K to tanio nie będzie. I to bez akumulatorka.