wfmsiekierka Posted June 22 Report Share Posted June 22 Jak widać na zdjęciu po jednej stronie jest +,a po przeciwległej -Zakładając że kabel 2 pin jest poprowadzony za prawym uchem to plus powinien być widoczny patrząc na twarz czy też na tył głowy?I czy po lewej stronie ta sama zasada? Wysłane z mojego CPH2493 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leairve Posted June 23 Report Share Posted June 23 Na jednym przewodzie mam jedną stronę oznaczoną niebieskimi kropkami. Jeśli założyć że niebieski to minus, plus będziesz miał przy założeniu over the ear do siebie, a minus od siebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wfmsiekierka Posted June 23 Author Report Share Posted June 23 Na jednym przewodzie mam jedną stronę oznaczoną niebieskimi kropkami. Jeśli założyć że niebieski to minus, plus będziesz miał przy założeniu over the ear do siebie, a minus od siebie.Sorry nie rozumiem. Możesz użyć terminologii użytej przeze mnie proszę .Mam na myśli że jest lewa i prawa strona kable. Czyli na niebiesko jest zaznaczony lewy,a na czerwono prawy. Na lewym przewodzie znak plus ma być plus od siebie? A co z prawym,tak samo?Wysłane z mojego CPH2493 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leairve Posted June 23 Report Share Posted June 23 (edited) Edit: Dobra, pomyliłem się 10 razy ale powinno być finalnie tak (znalazłem podobny przypadek do swojego przewodu, opisany w necie), że przy takim założeniu od góry ma się plus, a od dołu minus: Oczywiście zakładając, że mój chińczyk na moim przewodzie niebieską kropką zaznaczył minus, a nie plus. To przewód bez "utwardzonych" zauszników, więc tutaj by się można pomylić przy wpinaniu bardzo łatwo gdyby nie oznaczenie, więc jest szansa że wygląda to właśnie tak jak na obrazku. Edited June 23 by Leairve Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wfmsiekierka Posted June 23 Author Report Share Posted June 23 Edit: Dobra, pomyliłem się 10 razy ale powinno być finalnie tak (znalazłem podobny przypadek do swojego przewodu, opisany w necie), że przy takim założeniu od góry ma się plus, a od dołu minus: Oczywiście zakładając, że mój chińczyk na moim przewodzie niebieską kropką zaznaczył minus, a nie plus. To przewód bez "utwardzonych" zauszników, więc tutaj by się można pomylić przy wpinaniu bardzo łatwo gdyby nie oznaczenie, więc jest szansa że wygląda to właśnie tak jak na obrazku. OK, reasumując mam wpiąć plus do plusa? Wysłane z mojego CPH2493 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leairve Posted June 23 Report Share Posted June 23 (edited) Tak Edited June 23 by Leairve 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts