KaszaWspraju Posted June 9 Report Share Posted June 9 (edited) Zapałem się na objazdowe testy na Head Fi. Oto moje pierwsze spostrzeżenia. Wykonanie kabla jest perfekcyjne, robi ogromne wrażenie. Oryginał jest bardzo dobry ale Effect Audio jest o wile lepszy. Przewód jest dość elastyczny, dobrze się układa, nie plącze się. 1800$ robi podobne wrażenie, pomyśleć że za ich cenę można bez problemu kupić dwie pary MK3. Świetnie pasuje do faceplate Monarch MK3, a jak by posiadał czarne wtyki, byłoby idealnie. Trochę o zmianach w jakie wprowadziła Cleopatra II OCTA. Zaskoczyło mnie jak wyraźnie usłyszałem te zmiany. O wiele większy nacisk na technikalia, decay i czystości dźwięków. Przez to bas jeszcze mocniej zaznaczył swoją obecność. Nie spodziałem się togo po srebrze. po powrocie do oryginalnego przewodu wszystko się uspokoiło i wyrównało. Cleopatra II OCTA to w sumie pokaźny zastrzyk adrenaliny. WOW. Edited June 9 by KaszaWspraju 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted June 10 Report Share Posted June 10 Ciekawi mnie jakby ten kabelek wypadł na tle mojego Lavricables Ultimate Line (albo ich wyższych modeli), który także fajnie podbija technikalia i "czyści" dźwięk, ale jednocześnie nie robi siekiery z wysokich tonów Cenowo wiadomo, nie ta liga, ale w praktyce to kto tam wie... Ogólnie jakby ktoś szukał sreberka w jeszcze w miarę ludzkich pieniądzach (chyba niecałe 300 euro płaciłem) to gorąco polecam wytwory od Lavri 👍 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaszaWspraju Posted June 17 Author Report Share Posted June 17 Porównując M15 Questyle z CMA600i różnice są jedynie kosmetyczne. Octa 2 tylko nieznacznie wzmacnia skrajne pasma. M15 z Monarch MK3 z Cleo II Octa, przeszło w energetyczne V. Środkowe pasmo zostało przykryte. Dla mnie to dodatek do słuchawek na wysokim poziomie, czasem jednak można z tym przesadzić np. M15 z Monarch MK3 nie było udanym ulepszeniem, było to przesadzone ulepszenie. Za to CMA600i dało to oczekiwane rezultaty, choć nie aż tak spektakularne, było po prostu odrobinę lepiej. Osobiście wybrałbym do MK3 coś bardziej muzycznego. Z punktu widzenia użytkownika kabla, nie można nic mu zarzucić. Kilka godzin nie spowodowało żadnego dyskomfortu na hakach. Kabel idealnie dopasowuje się do biurka lub ciała i nie powoduje efektu mikrofonowego. ConX i TermX, świetna rzecz polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts