Vulthoom Posted May 5 Report Posted May 5 Na razie tylko tyle wiadomo https://weibo.com/5885718240/ObxoVBLNJ 2 Quote
Dirian Posted May 5 Report Posted May 5 To poszaleli z wersjami kolorystycznymi. Mam nadzieję, że poszaleją też i wsadzą Snapa 660 / 665, bo ten Rockchip z DX 160 / DX 170 to totalna padaka. Quote
kuman Posted May 6 Report Posted May 6 są fotki na FB https://www.facebook.com/groups/561513361202690/?hoisted_section_header_type=recently_seen&multi_permalinks=1369023533784998 Jeśli są w stanie wsadzić cieplejszy amp niż dx160 to ok, inaczej znów będzie ostrawo... No i procek który nie będzie rockczipem..... Quote
chico99 Posted May 6 Report Posted May 6 Kolorki pastelowe, jak lamperia na dworcu w Koluszkach... Ale nie ma się co czepiać, to ma grać. Quote
x86 Posted May 6 Report Posted May 6 4 godziny temu, kuman napisał(a): Jeśli są w stanie wsadzić cieplejszy amp niż dx160 to ok, inaczej znów będzie ostrawo... A to nie tak, że były podłączane ostrawe słuchawki ? Miałem dwa DX160, wersje 2019 i 2020. Obydwa grały dosyć neutralnym i lekko ocieplonym dźwiękiem. Ostrości tam nie uświadczyłem. Fajny sprzęcik. W swojej cenie mega udany. Bywa w używce w okolicach 700-800 zł więc taniej niż niektóre dongle wcale nie grające lepiej od niego. 2 Quote
kuman Posted May 6 Report Posted May 6 (edited) 41 minut temu, x86 napisał(a): A to nie tak, że były podłączane ostrawe słuchawki ? i takie i takie, na neutralnych shozy neo cp to było żyletkowo na kapke większej głośności, z kolei na miśkach nightowlach brakowało muzykalności, zzimno i zbyt analitycznie.... Edited May 6 by kuman Quote
x86 Posted May 6 Report Posted May 6 (edited) 9 minut temu, kuman napisał(a): i takie i takie, na nautralnych shozy neo cp to było żyletkowo na kapke większej głośności, z kolei na miśkach nightowlach brakowało muzykalności, zzimno i zbyt analitycznie... To rozjeżdżają się nasze odczucia Było szczegółowo, czytelnie ale w mojej skali pomiędzy ostrością, a złagodzeniem dokładnie środek skali. Królem muzykalności to on nie był, tu się zgodzę ale z drugiej strony dla mnie nie był męczący i fajnie dogadywał się z większością słuchawek. Do czarowania jakie miało miejsce z podkolorowanego HiBy R6 było mu daleko ale był bardziej uniwersalnym źródłem od niego. Podsumowując jeżeli faktycznie wstawią trochę lepszego procka i podkolorują dźwięk jednocześnie nie podnosząc ceny (w co wątpię) to może być bardzo ciekawa opcja, z tego DX180. Edited May 6 by x86 2 Quote
wfmsiekierka Posted May 6 Report Posted May 6 To rozjeżdżają się nasze odczucia Było szczegółowo, czytelnie ale w mojej skali pomiędzy ostrością, a złagodzeniem dokładnie środek skali. Królem muzykalności to on nie był, tu się zgodzę ale z drugiej strony dla mnie nie był męczący i fajnie dogadywał się z większością słuchawek. Do czarowania jakie miało miejsce z podkolorowanego HiBy R6 było mu daleko ale był bardziej uniwersalnym źródłem od niego. Podsumowując jeżeli faktycznie wstawią trochę lepszego procka i podkolorują dźwięk jednocześnie nie podnosząc ceny (w co wątpię) to może być bardzo ciekawa opcja, z tego DX180.@x86Do czarowania jakie miało miejsce z podkolorowanego HiBy R6.Chodzi o R6 bez żadnego dopisku Mk2, pro, itd? Wysłane z mojego NAM-LX9 przy użyciu Tapatalka Quote
x86 Posted May 6 Report Posted May 6 1 minutę temu, wfmsiekierka napisał(a): Chodzi o R6 bez żadnego dopisku Mk2, pro, itd? Tak, staruśka, pierwsza wersja dodatkowo opisana Stainless Steel. Z tych gratów co miałem tylko Shanling M8 go przebił pod tym względem. Żadne Mojo, ifi, Lotoo. 1 Quote
Undertaker Posted May 6 Report Posted May 6 (edited) 2 godziny temu, chico99 napisał(a): Kolorki pastelowe, jak lamperia na dworcu w Koluszkach... Ale nie ma się co czepiać, to ma grać. Taki misz-masz pastelowych kolorków może dobrze oddziaływać na wyobraźnię, nie bez powodu geniusz Robb Watts daje jakieś kolorowe kulki w swoich sprzętach. Właśnie po to, żeby była dobra barwa dźwięku. Co do DX160 to dla mnie on nie miał ani krztyny ostrości i wręcz przeciwnie, ze wszystkich moich dapów to właśnie on grał najbardziej gładkim dźwiękiem, przyjemnie podkolorowanym i bardzo muzykalnym. Wypisz-wymaluj Cirrus-Logic. Szare-bure to w moim odczuciu są Astelle. Szczególnie Kann Cube to arcymistrz referencyjności, bo już taki Kann Alpha trochę barwił i V-kował, SA700 też muzykalny i lekko karmelowo-posłodzony. Choć też nie powiedziałbym żeby coś mi ostro grało. W zasadzie jeśli miałbym się czegoś czepiać jeśli chodzi o DX160 to do ogólnego balansu tonalności przydałoby mu się właśnie trochę tej szarawej gęstości którą ma np. taki Shanling M5s. Ot całe to hobby, magia wyobraźni niczym te Czordowskie kolorowe kulki wpływające na odczuwalną barwę dźwięku Edited May 6 by Undertaker 2 Quote
Vulthoom Posted May 6 Author Report Posted May 6 (edited) Okazuje się że była ankieta na to, który z przedstawionych wcześniej kolorów ma trafić do produkcji, jako dodatkowy oprócz dwóch podstawowych. https://mp.weixin.qq.com/s/91cz8eQUteLaNJJgnZCFng Edited May 6 by Vulthoom Quote
x86 Posted May 6 Report Posted May 6 4 minuty temu, Vulthoom napisał(a): Okazuje się że była ankieta na to jaki z przedstawionych wcześniej kolorów ma trafić do produkcji, jako dodatkowy oprócz dwóch podstawowych. https://mp.weixin.qq.com/s/91cz8eQUteLaNJJgnZCFng Sporo głosów otrzymał Sakura powder czyli po naszemu róż majtkowy co może świadczyć o licznej grupie płci pięknej 😊 Zdecydowanie złoty passe (z wyników sondy). Quote
Vulthoom Posted May 6 Author Report Posted May 6 (edited) Ciekawi mnie ten dodatkowy kolor - trafi do wszystkich krajów, czy tylko jest to na rynek chiński. Edited May 6 by Vulthoom Quote
Dirian Posted May 7 Report Posted May 7 Swoją drogą chyba się całkiem nieźle iBasso rozwija, coraz ciekawsze i bardziej dopracowane produkty robią. No i sam fakt, że mogą sobie pozwolić na wydanie playera w tak licznych wersjach kolorystycznych, raczej dobrze świadczy o ich "rozroście". Fajnie, bo lubię tego producenta i zawsze z niecierpliwością czekam na ich nowe produkty - z reguły mają bardzo dobry stosunek ceny do tego co oferują (szczególnie patrząc na to jak niektóra konkurencja odlatuje z cenami w kosmos). Quote
Vulthoom Posted May 9 Author Report Posted May 9 OS: Android 13 SoC: Qualcomm Snapdragon 665 3GB RAM + 32GB ROM (2999 CNY) 4GB RAM + 128GB ROM (3599 CNY) 1 Quote
robertos Posted May 9 Report Posted May 9 z FB ibasso: DX180 is coming at the end of May! Android13 OS Qualcomm Snapdragon665 SoC Easily accessible battery, just 2 screws. 3G+32G internal memory version MSRP: 469USD 4G+128G internal memory version MSRP: 529USD Quote
Markonelli Posted May 10 Report Posted May 10 Stawiam na jakiś Cirrus Logic X4 Wysłane z mojego ASUS_I002D przy użyciu Tapatalka Quote
_Docent_ Posted May 14 Report Posted May 14 Wystające pokrętło regulacji głośności nie wróży nic dobrego. Quote
wfmsiekierka Posted May 14 Report Posted May 14 Wystające pokrętło regulacji głośności nie wróży nic dobrego.Dziwnie to wygląda... Wysłane z mojego NAM-LX9 przy użyciu Tapatalka 1 Quote
ZebLong Posted May 15 Report Posted May 15 (edited) 12 godzin temu, _Docent_ napisał(a): Wystające pokrętło regulacji głośności nie wróży nic dobrego. A możesz napisać więcej w tym temacie? Tak tylko pytam, gdyż: jakoś nie słyszałem by użytkownicy topowego DX320 skarżyli się na takie rozwiązanie. Mój dawny DX160 też miał wystające pokrętło głośności i chyba mnie nie lubił bo niczego mi nie wywróżył poza sprawnym działaniem rzecz jasna. 11 godzin temu, wfmsiekierka napisał(a): Dziwnie to wygląda... Wysłane z mojego NAM-LX9 przy użyciu Tapatalka Jeśli widzisz dap od iBasso pierwszy raz w życiu to pewnie może to być dziwne (podobnie jak płytka dotykowa w FiiO np M23). Panowie, cieszą mnie/nas wasze wpisy ale jojczycie "od rana" jak jakaś panna "niedoj...ana". Aż mi się głupi rym ułożył. Szkoda, bo wolałbym haiku. Nie, chociaż mam: "Chłopaki marudzą od rana, niczego to nie wnosi do dyskusji". To dla Was - kochane marudy👽 Edited May 15 by ZebLong Quote
wfmsiekierka Posted May 15 Report Posted May 15 Jeśli widzisz dap od iBasso pierwszy raz w życiu to pewnie może to być dziwne (podobnie jak płytka dotykowa w FiiO np M23). Panowie, cieszą mnie/nas wasze wpisy ale jojczycie "od rana" jak jakaś panna "niedoj...ana". Aż mi się głupi rym ułożył. Szkoda, bo wolałbym haiku. Nie, chociaż mam: "Chłopaki marudzą od rana, niczego to nie wnosi do dyskusji". To dla Was - kochane marudyMiałem dx160.Po prostu to kółko nie wygląda dobrze jak w DAPach od A&K a wręcz przeciwnie, jakoś tanio, nie najwyższej jakości. Wysłane z mojego NAM-LX9 przy użyciu Tapatalka Quote
Recommended Posts