Jump to content
Promocja Audio Video Show 2024 ×
Fotorelacja Audio Video Show 2024 HiFiPRO i MP3Store ×

Recommended Posts

Posted
Cieszę się że jutro Was zobaczę!!
hej braci audio jutro nasze małe święto 
Przypomniałeś mi, że czas spać, bo o 6am mam pociąg do złapania
Posted

Cześć wybaczcie ale nie dam rady dotrzeć. 

• Sad 2
Posted (edited)

Jak ktoś już jest może wpadać , jestem już na miejscu😁

Edited by Corvin74
Posted

Kilka osób odpadło, zmieszczę się na godzinę-dwie? @Corvin74

• Moderator
Posted

właściciel kabelka proszony o kontakt

k1.jpg

k2.jpg

Posted (edited)

Każda dobra impreza zasługuje na afterek :)

EDIT: afterek zapowiada się na całonocne, bo się pociąg zatrzymał się w środku pola z komunikatem 'PKP przeprasza, alenie wiemy kiedy ruszymy' 

XD

1000024207.jpg

Edited by docentore
  • Like 1
Posted
19 minut temu, docentore napisał(a):

Każda dobra impreza zasługuje na afterek :)

EDIT: afterek zapowiada się na całonocne, bo się pociąg zatrzymał się w środku pola z komunikatem 'PKP przeprasza, alenie wiemy kiedy ruszymy' 

XD

1000024207.jpg

Wykrakałem. PKP powinno oficjalnie zmienić nazwę na PKPxD

• Like 1
  • Moderator
Posted
Każda dobra impreza zasługuje na afterek

XD
1000024207.thumb.jpg.8bbc8d80f727172f2ae30e78f0986f65.jpg
Trzymam kciuki że dojedziesz zanim wodopój wyschnie ;)

Wysłane z mojego Pixel 7 Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Posted
Godzinę temu, zdzichon napisał(a):

Wykrakałem. PKP powinno oficjalnie zmienić nazwę na PKPxD

Weź daj spokój, drugą godzinę stercze w szczerym polu. 

Cale szczęście udało mi się poznać 'przyjaciół_na_całe_życie' w Warsie. 

• Like 1
  • Haha 1
Posted

Fajnie się było z Wami znowu zobaczyć! Podziękowania klasycznie - dla organizatora i ludzi, którym chciało się zwozić toboły przez pół Polski. Moim subiektywnym zdaniem meetę wygrał duet Hiby R8 II + Craft Ears Omnium. Ależ granko... 🫠 

20240602_153127.jpg

Oczywiście było wiele innych fantastycznych sprzętów, ale nie sposób wszystkiego wymienić.

• Like 6
  • Thanks 1
Posted
9 godzin temu, Najner napisał(a):

Craft Ears Omniun

Faktycznie takie dobre jak o nich mówią? Porownywales z jakimiś innymi ciekawymi IEM-ami? 

Posted

Szczerze, to nie wiem, co o nich mówią, bo mnie nie stać i nawet nie czytałem na ich temat nic poza forumowym wpisem @HappyBlack w fanklubie. Nie porównywałem ich też z innymi dokami, założyłem je i dostałem liścia :D Ogromna ilość detalu, przejrzystości, ale też muzykalności. Każde pasmo zagrały mi dokładnie tak, jak tego oczekuję. Bas schodzący bardzo nisko, uderzający mocno, ale też twardy i dobrze kontrolowany. Bębny perkusji brzmiały pięknie, elektroniczne sample DnB też. Wokale męskie (Vedder) i żeńskie (Obel) bliskie, rozdzielcze, naturalne. Góra bardzo wyraźna i rozciągnięta, ale nigdy ostra. Super separacja stereo, piękna scena na boki i wgłąb. Wiadomo, że ciężko coś opisać bez porównania łeb w łeb, musiałbym porównać z innymi dokami z takiej półki cenowej. Na pewno spodobały mi się bardziej niż np. Empire Ears Raven (które też były super, ale Omnium miały jakby bardziej naturalny balans tonalny i więcej detalu na średnicy i sopranach. Omnium zagrały o klasę lepiej z R8 II niż z SP3000T i M23, ale to się tyczyło wszystkich słuchawek. Generalnie bardzo polecam sprawdzić na własne ucho, moim zdaniem petarda.

• Like 1
  • Thanks 2
Posted (edited)

Hej. Po raz kolejny wielkie dzięki dla @Corvin74 za organizację i prowiant :).
Jak zwykle miałem po relatywnie niedługim czasie overload mózgu, a i tak skakałem po tylko kilku wybranych parach.
i osobiście najbardziej odpowiadały, co było zaskoczeniem, bo sięgnąłem po nie tylko po to by zestawić z moimi Bokeh, ZMF Auteur Classic (upgrade z OG). Cudne, naturalne brzmienie z nutką magii. Na tyle, że będą musiały znaleźć dla nich miejsce w kolekcji.

@Samuel_ - dzięki za przywiezienie i możliwość odłuchania ES Lab ES-R10 na HeadTrip II.

Edited by RadekBe
  • Like 2
  • Thanks 1
Posted
1 godzinę temu, Najner napisał(a):

Ogromna ilość detalu, przejrzystości, ale też muzykalności. Każde pasmo zagrały mi dokładnie tak, jak tego oczekuję. Bas schodzący bardzo nisko, uderzający mocno, ale też twardy i dobrze kontrolowany. Bębny perkusji brzmiały pięknie, elektroniczne sample DnB też. Wokale męskie (Vedder) i żeńskie (Obel) bliskie, rozdzielcze, naturalne. Góra bardzo wyraźna i rozciągnięta, ale nigdy ostra. Super separacja stereo, piękna scena na boki i wgłąb.

Ale kusisz diable. Jak one się mają vs Mest Mk2?

Posted

Dzięki chłopaki za spotkanko, jak zwykle było najlepiej :)

@Najner jakbyś porównał Omnium do Fei Wan?

Mnie Fei Wan zmiotły z planszy :D

Z resztą tak samo jak ESR R10 z Head Tripem II.

Bokeh świetnie się zgrały z Ferrum stakiem.

Najprzyjemniej i najbardziej relaksująco było z Auteur Classic... niebezpiecznie relaksująco, teraz siedzą mi w głowie i nie chcą dać spokoju ;]

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 1
Posted
3 godziny temu, Palpatine napisał(a):

Jak one się mają vs Mest Mk2?

Godzinę temu, Weird_O napisał(a):

jakbyś porównał Omnium do Fei Wan?

Mnie Fei Wan zmiotły z planszy

Sorki Panowie, ale nie wiem. To już są sprzęty na takim poziomie, że moim zdaniem tam nic nie brakuje i żeby coś rzetelnie napisać, to musiałbym siąść z jednym źródłem i porównywać słuchawki łeb w łeb.

• Like 3
  • Thanks 1
Posted
2 godziny temu, Weird_O napisał(a):

Z resztą tak samo jak ESR R10 z Head Tripem II.

Bokeh świetnie się zgrały z Ferrum stakiem.

Najprzyjemniej i najbardziej relaksująco było z Auteur Classic... niebezpiecznie relaksująco, teraz siedzą mi w głowie i nie chcą dać spokoju ;]

Jak podobały mi się ESR R10, tak brakowało mi w nich energii w dolnym zakresie.
Auteur Classic - pełna zgoda. Jestem oczarowany :)

• Like 2
Posted

Z mojej strony, szczególne podziękowania za organizację tego spotkania kieruję do @Corvin74 i organizację sprzętu @kurop, @Mayster i @Samuel_.
Dziękuję również wszystkim, za ciekawe rozmowy i wymiany wrażeń:)
Spektakl jaki zaserwował mi @Samuel_ na swoim potężnym wzmaku i k1000 zostanie na dłużej w pamięci(ach te wokale...)
Posłuchałem jeszcze całą masę iem'ów i szczególne wyróżnienie(poza swoimi loki emerald) dostają Fei Wan - najwygodniejsze z mega detalem i kontrolą każdego z pasm, szczególnie bas w nich jest fantastyczny, techniczny, niesamowity - to jest EndGame!
Ame raven - przyjemne strojenie, świetna góra, super technikalia, również wpisuję je na listę EndGame
Crafears Omnium - jeszcze lepsze strojenie, lekkość i rozciągnięcie wysokich tonów, świetny organiczny bas i wokal. Mocno aspirujące do EndGame
Cadenza12 - ultra zbalansowane strojenie, nic nigdzie się nie narzuca, mocno neutralnie/naturalnie gładko w moich odczuciach też bliskie EndGame.

Jeszcze raz dzięki Wam za miłe spotkanko i do zobaczyska!!

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

• Like 4
Posted (edited)

Dziękuję organizatorowi @Corvin74 za świetny meet, a także całej kompanii 😀Krótkie wrażenia:

FiiO M17 - duża scena w szerz i w głab, bardzo nisko schodzący basior, duża gładkość przekazu, źródła pozorne też duże 

Kinera Loki - rewelacyjny bas, bardzo nisko schodzi, do tego świetnie kontrolowany, rewelacyjna też góra

EE Odin - bardzo równe tonalnie, wyciągają detale dosłownie na wierzch, mało w nich magii, ale technicznie super 

Fei wan - mega naturalnie brzmiące IEMy, wokal po prostu urzeka, świetnie brzmią instrumenty akustyczne

Signature pure - bardzo nisko schodzący bas, organiczny dolny środek 

Th900 Black - średnie delikatnie mówiąc, brak esencji muzyki, ofałdowane brzmienie pełne podbić i ubytków 

Utopie 2022 - były okej, ale miałem wrażenie że sr35 słabo je pędzi

Empyrean - bardzo naturalne i spokojne granie, masełko na średnicy, ultra płynna sygnatura z magią 

Spirit Torino iem - szczegółowość, dość naturalne strojenoe, jedne z najlepszych iem w swojej cenie

DCA E3 - zejscie na basie, naturalne granie, lepsze o klasę od Ether Flow 

Podsumowując: odkrycie meetu - Meze Empyrean - nie spodziewałem się, że będą takie dobre. :)

Na koniec - krótko z K1000 - no te słuchawki to nauszne kolumny :)

IMG_20240602_120022.jpg

Edited by Gracjan
  • Like 2
  • Thanks 2