Jump to content
Promocja Audio Video Show 2024 ×
Fotorelacja Audio Video Show 2024 HiFiPRO i MP3Store ×

Recommended Posts

Posted

Pany i Panewki,

trochu wypadłem z obiegu, a potrzebuję jakiegoś DAC/AMPa bluetooth do Etymotic ER2XR( na chwilę obecną).

Widzę, że Radsone nie jest dostępny w PL, Qudelix tylko na Amazonie, BTR5 gdzieś wywiało, BTR7 mnie nie interesuje(trochę za drogi), iFi Go Blue to też nie moja para kaloszy...

Pojawił się BTR15, gdzieś tam się jeszcze przewija Shanling UP5(trochę drogawy), no i od biedy ten Qudelix na Amazon.pl.

Co tu wybrać? Zależy mi na jak najlepszej baterii, na w miarę naturalnym brzmieniu i przyzwoitej mocy( na zaś ). Z tego, co czytam, Qudelix tak sobie w kwestii baterii, BTR15 też maksymalnie do 8 godz.(zakładam, że nie na LDACu). Wydaje się, że Shanling może mieć przyzwoite osiągi na jednym ładowaniu, ale w praktyce różnie to bywa.

Ktoś miał okazję porównać te kurduple? Zakładam, że Qudelixa i UP5 pewnie ktoś macał, BTR15 to trochę świeżynka.

Posted

Na polskim Amazonie BTR 7 za 860 pln. Warto brać. Mam i polecam. To w stosunku do BTR 5 przeskok na inny, wyższy poziom. 

Posted
Na polskim Amazonie BTR 7 za 860 pln. Warto brać. Mam i polecam. To w stosunku do BTR 5 przeskok na inny, wyższy poziom. 
No dobra, a jak w nim z baterią, tak +/-, bo wiadomo że kodek i rodzaj słuchawek to też znaczący aspekt?

Wysłane z mojego RMX2170 przy użyciu Tapatalka

Posted

7,5-8 godzin LDAC z balans 4,4 mm. Ok 9,5 godziny z 3,5 mm. Jak zejdziesz z kodekiem np do AAC lub aptx to ok 1,5 godziny więcej. 

Posted

Hm, to może jednak wrzucę go na listę...

Wysłane z mojego RMX2170 przy użyciu Tapatalka