Cześć, szukam słuchawek pod xduoo ta-30, gdyż od dłuższego czasu nosiłem się z puszczeniem dalej audeze lcd2c i tak też się stało (na hybrydzie zrobiło się już za grubo i za misiowato). No ale do brzegu :). Niedługo będę robił tour de odsłuch i chciałbym żebyście skomentowali moje wybory, a także podpowiedzieli coś od siebie. Oczekuję dźwięku raczej równego, spójnego, balansującego między analizą a rozrywką, między przyzwoitą podstawą basową a dobrą sceną i lekkością brzmienia (oczywiście to wszystko adekwatnie do widełek cenowych, nie oczekuję cudów ). Słuchawki, których na pewno chce spróbować:
- Sivga sv023 - Niektórzy zachwyceni koherencją ich brzmienia, inni narzekają na sztuczną górę i przestery w basie. Nie mniej 300ohm, to jakby pod lampy, na pewno sprawdzę, chociaż to może potrwać bo z dostępnością tak średnio.
- Moondrop Venus - Brzemienie ponoć bardziej energiczne od Sivgi, natomiast jest to podobny przypadek. Słyszałem głosy euforii, słyszałem głosy że niby średnie.
- Hd600 / hd660s2 - Trochę z ciekawości, czy legendy i ich współczesna interpretacja mają dzisiaj coś do powiedzenia, a nóż widelec…
Co jeszcze przychodzi mi do głowy to coś od hifimana np. Ananda czy edition xs. Czekam na wasze sugestie, podpowiedzi i pozdrawiam :).
Question
delfin150
Cześć, szukam słuchawek pod xduoo ta-30, gdyż od dłuższego czasu nosiłem się z puszczeniem dalej audeze lcd2c i tak też się stało (na hybrydzie zrobiło się już za grubo i za misiowato). No ale do brzegu :). Niedługo będę robił tour de odsłuch i chciałbym żebyście skomentowali moje wybory, a także podpowiedzieli coś od siebie. Oczekuję dźwięku raczej równego, spójnego, balansującego między analizą a rozrywką, między przyzwoitą podstawą basową a dobrą sceną i lekkością brzmienia (oczywiście to wszystko adekwatnie do widełek cenowych, nie oczekuję cudów
). Słuchawki, których na pewno chce spróbować:
- Sivga sv023 - Niektórzy zachwyceni koherencją ich brzmienia, inni narzekają na sztuczną górę i przestery w basie. Nie mniej 300ohm, to jakby pod lampy, na pewno sprawdzę, chociaż to może potrwać bo z dostępnością tak średnio.
- Moondrop Venus - Brzemienie ponoć bardziej energiczne od Sivgi, natomiast jest to podobny przypadek. Słyszałem głosy euforii, słyszałem głosy że niby średnie.
- Hd600 / hd660s2 - Trochę z ciekawości, czy legendy i ich współczesna interpretacja mają dzisiaj coś do powiedzenia, a nóż widelec…
Co jeszcze przychodzi mi do głowy to coś od hifimana np. Ananda czy edition xs. Czekam na wasze sugestie, podpowiedzi i pozdrawiam :).
18 answers to this question
Recommended Posts