kane11 Posted April 2 Report Share Posted April 2 Witam, szukam słuchawek, z głośnym dźwiękiem, chodzi mi o efekt dźwięku estradowego z mocnym agresywnym sopranem i basem. Głównie słucham muzyki klubowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 micbud Posted April 2 Report Share Posted April 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Dirian Posted April 2 Report Share Posted April 2 Fidelio X2HR 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kane11 Posted April 2 Author Report Share Posted April 2 Dodam, iż dobrze by było by możliwie wzmacniały dźwiek, gdyż słucham głównie z amplitunera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Perul Posted April 2 Report Share Posted April 2 Godzinę temu, Dirian napisał(a): Fidelio X2HR Też uważam, że spełniają wymogi jeśli chodzi o otwarte słuchawki, a z zamkniętych to ATH M50. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bassfreak Posted April 26 Report Share Posted April 26 (edited) W dniu 2.04.2024 o 17:30, kane11 napisał(a): Witam, szukam słuchawek, z głośnym dźwiękiem, chodzi mi o efekt dźwięku estradowego z mocnym agresywnym sopranem i basem. Głównie słucham muzyki klubowej. Fatfreq Scarlet mini, ale to są dokanałowe nie nauszne, nic lepszego nie znajdziesz jak na moje w tej cenie przynajmniej. Są dostępne w polskim sklepie od niedawna (google) ale chyba na zam i trzeba poczekać X czasu. Tylko potrzeba dobrego DAC-a według mnie, niech nie zmyli cię wykres bo są one tak świetnie zrobione że z odpowiedni źródłem, kabel i tipsami słychać całe pasmo mimo sporego basu. Ja W dniu 2.04.2024 o 21:50, Perul napisał(a): Też uważam, że spełniają wymogi jeśli chodzi o otwarte słuchawki, a z zamkniętych to ATH M50. Niech autor zapomni o słuchawkach otwartych nausznych, ja doskonale wiem czego on szuka. Jednak obawiam się że i tak nie znajdziemy obecnie tego czego szukamy w słuchawkach jakichkolwiek. Autor szuka zapewne dźwięku który daje "bass array" czyli ściana wielkich subwooferów estradowych, takiej ilości mięsa, tłuszczu i ciśnienia nie dadzą żadne słuchawki. Edited April 26 by bassfreak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Perul Posted April 27 Report Share Posted April 27 12 godzin temu, bassfreak napisał(a): Autor szuka zapewne dźwięku który daje "bass array" czyli ściana wielkich subwooferów estradowych, takiej ilości mięsa, tłuszczu i ciśnienia nie dadzą żadne słuchawki Polemizowałbym - mam na myśli zmodowane takstary HF580, które naprawdę dobrze basem "wachlują" Tutaj opinie na ich temat https://forum.mp3store.pl/topic/132919-perul-co-w-planach-i-na-tapecie/?do=findComment&comment=1817137 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marco-polo Posted May 6 Report Share Posted May 6 (edited) W dniu 2.04.2024 o 17:30, kane11 napisał(a): Witam, szukam słuchawek, z głośnym dźwiękiem, chodzi mi o efekt dźwięku estradowego z mocnym agresywnym sopranem i basem. Głównie słucham muzyki klubowej. OKSC ZX1 https://www.head-fi.org/showcase/okcsc-zx1.24125/ Mam je i z opisu można wyczytać że to chyba użytkownik szuka takich słuchawek jak tutaj Edited May 6 by marco-polo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 neonlight Posted May 6 Report Share Posted May 6 W dniu 2.04.2024 o 17:30, kane11 napisał(a): Witam, szukam słuchawek, z głośnym dźwiękiem, chodzi mi o efekt dźwięku estradowego z mocnym agresywnym sopranem i basem. Głównie słucham muzyki klubowej. Rode NTH-100, ale EQ musiałbyś górę i bas podbić, po tym zagrają bardzo bezpośrednio, jak estrada prawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marco-polo Posted May 6 Report Share Posted May 6 2 minuty temu, neonlight napisał(a): Rode NTH-100, ale EQ musiałbyś górę i bas podbić, po tym zagrają bardzo bezpośrednio, jak estrada prawie. Rode NTH-100 wydało wersję Rode NTH-100S czy inne wersję. Którą wersję miałeś na myśli bo mnie zaciekawiłeś. Ktoś napisał że dźwiękowo podobne do sennheiserów. Nie pamiętam już który model był tych senków. I czy trwałość tych pałąków jest łamliwa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 neonlight Posted May 6 Report Share Posted May 6 @marco-polo mowa o zwykłej wersji, a podobne są do HD600/650. Z pałąkiem to pewnie wygląda tak, że jak raz ustawisz, to zostawiasz i będzie trwały, a jak będziesz co chwilę go regulował, to w końcu pęknie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kane11 Posted May 19 Author Report Share Posted May 19 W dniu 27.04.2024 o 00:03, bassfreak napisał(a): Fatfreq Scarlet mini, ale to są dokanałowe nie nauszne, nic lepszego nie znajdziesz jak na moje w tej cenie przynajmniej. Są dostępne w polskim sklepie od niedawna (google) ale chyba na zam i trzeba poczekać X czasu. Tylko potrzeba dobrego DAC-a według mnie, niech nie zmyli cię wykres bo są one tak świetnie zrobione że z odpowiedni źródłem, kabel i tipsami słychać całe pasmo mimo sporego basu. Ja Niech autor zapomni o słuchawkach otwartych nausznych, ja doskonale wiem czego on szuka. Jednak obawiam się że i tak nie znajdziemy obecnie tego czego szukamy w słuchawkach jakichkolwiek. Autor szuka zapewne dźwięku który daje "bass array" czyli ściana wielkich subwooferów estradowych, takiej ilości mięsa, tłuszczu i ciśnienia nie dadzą żadne słuchawki. To co polecasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bakus1233 Posted May 19 Report Share Posted May 19 W dniu 27.04.2024 o 12:33, Perul napisał(a): Polemizowałbym - mam na myśli zmodowane takstary HF580, które naprawdę dobrze basem "wachlują" Tutaj opinie na ich temat https://forum.mp3store.pl/topic/132919-perul-co-w-planach-i-na-tapecie/?do=findComment&comment=1817137 Spadają same z głowy od bassu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kane11 Posted June 8 Author Report Share Posted June 8 (edited) Ok. Że idealnie takiej atmosfery żadne słuchawki nie odtworzą, ale nadal nie wiem, które były by najlepsze. Edited June 8 by kane11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 adivxv Posted June 8 Report Share Posted June 8 Sony MDR-Z1R Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kane11
Witam, szukam słuchawek, z głośnym dźwiękiem, chodzi mi o efekt dźwięku estradowego z mocnym agresywnym sopranem i basem. Głównie słucham muzyki klubowej.
14 answers to this question
Recommended Posts