Jump to content
  • 0

Słuchawki z dźwiękiem estradowym.

kane11

Question

14 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Godzinę temu, Dirian napisał(a):

Fidelio X2HR

Też uważam, że spełniają wymogi jeśli chodzi o otwarte słuchawki, a z zamkniętych to ATH M50.

• 0
W dniu 2.04.2024 o 17:30, kane11 napisał(a):

Witam, szukam słuchawek, z głośnym dźwiękiem, chodzi mi o efekt dźwięku estradowego z mocnym agresywnym sopranem i basem. Głównie słucham muzyki klubowej.

Fatfreq Scarlet mini, ale to są dokanałowe nie nauszne, nic lepszego nie znajdziesz jak na moje w tej cenie przynajmniej. Są dostępne w polskim sklepie od niedawna (google) ale chyba na zam i trzeba poczekać X czasu.

Tylko potrzeba dobrego DAC-a według mnie, niech nie zmyli cię wykres bo są one tak świetnie zrobione że z odpowiedni źródłem, kabel i tipsami słychać całe pasmo mimo sporego basu. Ja 

is-it-harmful-to-use-fatfreq-mini-headph

W dniu 2.04.2024 o 21:50, Perul napisał(a):

Też uważam, że spełniają wymogi jeśli chodzi o otwarte słuchawki, a z zamkniętych to ATH M50.

Niech autor zapomni o słuchawkach otwartych nausznych, ja doskonale wiem czego on szuka.

Jednak obawiam się że i tak nie znajdziemy obecnie tego czego szukamy w słuchawkach jakichkolwiek.

Autor szuka zapewne dźwięku który daje "bass array" czyli ściana wielkich subwooferów estradowych, takiej ilości mięsa, tłuszczu i ciśnienia nie dadzą żadne słuchawki.

Martin-Audio-MLX.jpg

Edited by bassfreak

• 0
12 godzin temu, bassfreak napisał(a):

Autor szuka zapewne dźwięku który daje "bass array" czyli ściana wielkich subwooferów estradowych, takiej ilości mięsa, tłuszczu i ciśnienia nie dadzą żadne słuchawki

Polemizowałbym ;) - mam na myśli zmodowane takstary HF580, które naprawdę dobrze basem "wachlują"

Tutaj opinie na ich temat

https://forum.mp3store.pl/topic/132919-perul-co-w-planach-i-na-tapecie/?do=findComment&comment=1817137

• Like 2
  • Thanks 1

• 0

Witam, szukam słuchawek, z głośnym dźwiękiem, chodzi mi o efekt dźwięku estradowego z mocnym agresywnym sopranem i basem. Głównie słucham muzyki klubowej.

OKSC ZX1 https://www.head-fi.org/showcase/okcsc-zx1.24125/

Mam je i z opisu można wyczytać że to chyba użytkownik szuka takich słuchawek jak tutaj

Edited by marco-polo

• 0

Rode NTH-100, ale EQ musiałbyś górę i bas podbić, po tym zagrają bardzo bezpośrednio, jak estrada prawie.

• 0
2 minuty temu, neonlight napisał(a):

Rode NTH-100, ale EQ musiałbyś górę i bas podbić, po tym zagrają bardzo bezpośrednio, jak estrada prawie.

Rode NTH-100 wydało wersję Rode NTH-100S czy inne wersję. Którą wersję miałeś na myśli bo mnie zaciekawiłeś. Ktoś napisał że dźwiękowo podobne do sennheiserów. Nie pamiętam już który model był tych senków. I czy trwałość tych pałąków jest łamliwa?

• 0
W dniu 27.04.2024 o 00:03, bassfreak napisał(a):

Fatfreq Scarlet mini, ale to są dokanałowe nie nauszne, nic lepszego nie znajdziesz jak na moje w tej cenie przynajmniej. Są dostępne w polskim sklepie od niedawna (google) ale chyba na zam i trzeba poczekać X czasu.

Tylko potrzeba dobrego DAC-a według mnie, niech nie zmyli cię wykres bo są one tak świetnie zrobione że z odpowiedni źródłem, kabel i tipsami słychać całe pasmo mimo sporego basu. Ja 

is-it-harmful-to-use-fatfreq-mini-headph

Niech autor zapomni o słuchawkach otwartych nausznych, ja doskonale wiem czego on szuka.

Jednak obawiam się że i tak nie znajdziemy obecnie tego czego szukamy w słuchawkach jakichkolwiek.

Autor szuka zapewne dźwięku który daje "bass array" czyli ściana wielkich subwooferów estradowych, takiej ilości mięsa, tłuszczu i ciśnienia nie dadzą żadne słuchawki.

Martin-Audio-MLX.jpg

To co polecasz?

• 0
W dniu 27.04.2024 o 12:33, Perul napisał(a):

Polemizowałbym ;) - mam na myśli zmodowane takstary HF580, które naprawdę dobrze basem "wachlują"

Tutaj opinie na ich temat

https://forum.mp3store.pl/topic/132919-perul-co-w-planach-i-na-tapecie/?do=findComment&comment=1817137

Spadają same z głowy od bassu?