Jump to content

Fiio M23

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
W dniu 7.04.2024 o 13:29, Luck1985 napisał(a):

Czekałem na niego a tu lipa. 
Snapdragon z 2017, android 10 z 2019.

Ekran bez zmian, nadal 4GB RAMu. Cena wyższa od 11 i brak skórzanego etui tylko silikon. 
No nic, szkoda.

No tak, jak na smartfon to lipa. A że to sprzęt do grania to kogo to... A już tym etui to mnie rozbroiłeś - bo wiesz też tym takie chciał, ale mam na nie wyjechane gdy sprzęt gra tak jak ten bydlak (FiiO ofc).

Posłuchaj M23 to pogadamy. 

W dniu 1.05.2024 o 08:51, Rafacio napisał(a):

FIIO poczuło się mocne i zaczęło produkować byle co, byle jak, byle dużo i byle drożej.

Tak było z wieloma poprzednimi sprzętami, ale akurat nie w tym przypadku (polecam wpisy o M23 w dziale MP3 Krk). Poza tym wkleiłeś test, kóry jest laurką dla M23 (no chyba, że nie nie oglądałeś materiału autorstwa Sandu, to może lepiej to jednak zrób).

I jak wyżej polecam posłuchać bo Wasze jęki są... nie obraźcie się, ale: są żałosne...

Edited by ZebLong

3 minuty temu, Rafacio napisał(a):

Sory, ale ja nie słyszę specjalnie różnic między DAP-ami, DAC-ami, odtwarzaczami CD itp.

O kur... Wygrałeś! Nie wiem co powiedzieć🤣! @audionanik chodź no tu! Pacjent czeka!

Na tak postawione pytanie (bardzo wprost jak widzę, ale rozumiem - zaczepka za zaczepkę:) odpowiem: nie, nie pracuję w FiiO.

Ale też zapytam: a Ty leczysz już słuch? 

• Like 1

52 minuty temu, ZebLong napisał(a):

Ale też zapytam: a Ty leczysz już słuch? 

Tak czytając tą dyskusje, odnoszę wrażenie, że niedługo będziesz raportować tych, którzy będą pisać nieprzychylnie o M23. Ewentualnie zabierać ich na przymusowe leczenie słuchu :D Muszę przyznać, że takiego hajpu już dawno tutaj nie czytałem. Nie mówię, że niezasłużony,  ale ja się trochę boje przyznawać do tego czy go słuchałem.

• Like 1
  • Haha 1

Android 10, 4GB/64GB. No niech będzie, że to DAP, a nie fon to te 8 stówek można by dać za niego.

W dniu 1.05.2024 o 08:51, Rafacio napisał(a):

FIIO poczuło się mocne i zaczęło produkować byle co, byle jak, byle dużo i byle drożej.

Podtrzymuję powyższe.

Edited by Rafacio

7 godzin temu, Artorias napisał(a):

Tak czytając tą dyskusje, odnoszę wrażenie, że niedługo będziesz raportować tych, którzy będą pisać nieprzychylnie o M23. Ewentualnie zabierać ich na przymusowe leczenie słuchu :D Muszę przyznać, że takiego hajpu już dawno tutaj nie czytałem. Nie mówię, że niezasłużony,  ale ja się trochę boje przyznawać do tego czy go słuchałem.

Prędzej to mnie ktoś zaraportuje za napastliwe podejście do innych użytkowników. 

Widzisz, ja nie lubię jednak p...nia jak to z postu wyżej. To nie jest forum o telefonach kolego @Rafacio. FiiO spamuje produktami, to prawda. I nie wszystkich ich sprzęty są dobre o czym napisałem również kilka postów wyżej. Jednakże nasz "krzywo uśmiechnięty kolega" wrzucił link to testu, którego nie oglądał by poprzeć tezę jakoby za jakość dźwięku w urządzeniu audio odpowiadać może stary andek, stary wyświetlacz i mała ilość ram. Ale zaraz:

9 godzin temu, Rafacio napisał(a):

Sory, ale ja nie słyszę specjalnie różnic między DAP-ami, DAC-ami, odtwarzaczami CD itp.

Racja, tekst z leczeniem był niegrzeczny, podobnie jak tekst:

8 godzin temu, Rafacio napisał(a):

Pracujesz w FiiO?

Tyle, że to forum audio. Nie słyszysz różnic to może udział w dyskusji o jakości dźwięku nie jest dla Ciebie i żeby nie było: kolego @Rafacio.

Hype to dopiero będzie gdy więcej osób posłucha. 

Ja Was zachęcam do ruszenia du...py z kanapy i przekonania się czy mam chociaż odrobinę racji. Polemizujcie że mną jeśli uznacie, że macie jednak inne zdanie. Z radością podyskutuję, ale argumentów "ad personam" nie odpuszczę. Proszę "ad rem" bo jak na razie jest tylko mój "hype" i teksty o tym, że sprzęt to chu...nia bo flaki ma nie te, albo w sieci ktoś coś bąknął. 

Edited by ZebLong

@ZebLong nie słuchałem M23 i pewnie nie posłucham ponieważ to za wysoki próg finansowy dla mnie więc się nie wypowiadam odnośnie jakości dźwięku. Jednak uważam, że FiiO mogło wrzucić wnętrzności jak w MIAD01 i dodać do tego swoją wiedzę i technologie audio. Wtedy by wyszedł grajek bardzo dobry muzycznie i nie odstający użytkowo od lepszych telefonów ze średniej półki. 

1 minutę temu, superbart napisał(a):

@ZebLong nie słuchałem M23 i pewnie nie posłucham ponieważ to za wysoki próg finansowy dla mnie więc się nie wypowiadam odnośnie jakości dźwięku. Jednak uważam, że FiiO mogło wrzucić wnętrzności jak w MIAD01 i dodać do tego swoją wiedzę i technologie audio. Wtedy by wyszedł grajek bardzo dobry muzycznie i nie odstający użytkowo od lepszych telefonów ze średniej półki. 

Masz rację - to byłoby coś ciekawego. Może Moondrop będzie tutaj "pionierem" i wróci pomysł na dobre granie wprost ze smartfona - jak w przypadku Twojego LG.

Jak wcześniej wspominalem, FiiO mocno spamuje produktami. Chyba idą w kierunku młodszych użytkowników stąd ta mnogość urządzeń i czasami ich "jarmarczny" design.

Jakości dziwęku nie zawsze dowożą (moim zdaniem), zwłaszcza część nazwijmy to audiofilskich produktów była ostatnimi laty potraktowana po macoszemu  a mam tu na myśli np takie M15S (sry dla użytkowaników tego dap).

15 minut temu, side napisał(a):

@ZebLong Ale wiesz, że możesz użyć funkcji blokowani postów wybranych użytkowników? Ja to zrobiłem rok temu i polecam.

Kurcze, zapomniałem... Dzięki!

Tylko, że z drugiej strony to niektórzy zabijają forum wiecznym "meh"...

Ale jeszcze raz dzięki. "Mute" to dobry pomysł na wyciszenie głupot.

• 2 weeks later...