Jump to content
Fotorelacja Audio Video Show 2024 HiFiPRO i MP3Store ×
Sennheiser HE 1 w Krakowie, przetestuj najdroższe słuchawki na świecie! 💎 ×

Recommended Posts

Posted

siemka, za ile mogą pójść na sprzedaż dt 770 250 ohm, w których działa tylko lewa słuchawka? Prawa jest totalnie martwa, a tak poza tym to stan wizualny jest dobry, earpady tylko już spłaszczone

Posted (edited)

Zawsze możesz je sobie zostawić na dawcę obudowy/pałąka do jakichś innych słuchawek i wysłać na mody np. @Perulowi. Trzeba by zapolować wtedy na jakieś słuchawki, może rozejrzeć się za czymś co jest technicznie działające ale ma uszkodzenia mechaniczne jak np. właśnie rozwalony pałąk. Generalnie sam nie raz i nie dwa próbowałem czegoś takiego i efekty były zawsze co najmniej zadowalające, pozostaje tylko kwestia chęci na całe przedsięwzięcie i oczywiście budżetu. 

Ostatnio dorwałem stare Yamaszki HP50 w budzie od Superlux HD330 które są niejako kopią Beyerdynamików pod względem budowy i dźwięk jest bardziej niż ok :)

Jeśli zaś w grę wchodzi sprzedaż to zawsze można wystawić np. na licytację na allegro czy gdzie tam i ustawić minimum tę stówkę. Tu jest szansa że na fali popularności marki Beyerdynamic ktoś będzie licytował bo może właśnie np. ma jeden przetwornik, albo taka buda mu się przyda na jakieś mody. Z drugiej strony tu jest ryzyko że szału nie będzie, a wtedy dochodzą koszty prowizji - niemniej jednak przy tej kwocie pewnie niewielkie. 

Najlepsze wyjście - oddać Bakusiowi :D Albo może ktoś na forum będzie chciał kupić, jak niżej. 

Edited by Undertaker
Posted
15 godzin temu, oizdrah napisał(a):

dt 770 250 ohm, w których działa tylko lewa słuchawka?

Mam driver 250 ohm, mogę je zreanimować.