Jump to content

[S] Gramofon Pioneer PL505

timecage

Recommended Posts

Na sprzedaż mój gramofon marki Pioneer model PL505.

Jest te cudo w drewnie, w pełni automatyczne, napędzane bezpośrednio i z kwarcowym zegarem. Jeden z lepszych przykładów tego typu turtntabla, SNR na poziomie 80dB ponoć osiąga no i ma świetne ramię z wszelkimi możliwymi regulacjami.

Stan bardzo dobry, bardzo ładny, pokrywa nawet cała (ale też cała w mikroryskach, jak to bywa). Gramofonik sprawny, tylko ma upierdliwy problem z przyciskami, w szczególności (a właściwie niemal wyłącznie) Start/Stop - trzeba docisnąć mocno (lub kilkukrotnie) by zaskoczył. Nie mam siły, czasu i możliwości latać z naprawą, szczególnie przy braku samochodu. Można zresztą gramofonu używać bez udziału tego przycisku, taki urok automatów, że pozwalają na dowolne formy obsługi.

Nie sprzedaję jednak tylko z powodu wady - zwyczajnie winyli słucham bardzo rzadko obecnie, a póki nie zrobię przeprowadzki nie mam też miejsca na gramofon.

W komplecie gramofon, dwa headshelle (ciężko zdobyć, bo są nieco inne niż typowe denono-podobne do prostych ramion) oraz oryginalna wkładka Pioneer 5MC z niestety zużytą igłą.

Preferowałbym odbiór osobisty (z oczywistych względów), ale jak trzeba to wyślę (tylko może to chwilę potrwać przez konieczność zorganizowania materiałów pakowych).

Cena: 1500zł.

Chętnie rozważę zamianę na jakieś ciekawe słuchawki albo wzmacniacz.

pioneerPL505_01.jpgpioneerPL505_02.jpg

• Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy