NuYam Posted July 18 Report Share Posted July 18 (edited) Utworzyłem temat aby przedstawiać tu swoje osobiste ranking DAC, które się posiadało lub dostatecznio długo słuchało, ze zdjęciami i dlaczego został umieszczony w rankingu. Zapraszam do dzielenia się swoimi wyborami🙂 Edited July 18 by NuYam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZZZ Posted July 18 Report Share Posted July 18 (edited) Holo May KTE. Idealnie odzwierciedla balans między technikaliami a muzykalno organicznym dźwiękiem. Przy czym nie jest też za ciepło grającym DACiem i bliżej mu moim zdaniem do neutralności, zachowujac przy tym swoją barwność. Poprzednio miałem Matrixa X Sabre Pro MQA i Holo okazał się znacznie lepszy. Matrix był dla mnie za jasny, za ostry i za szorstki. Nudny. Niczym sie nie wyróżniał. Nie miał też tak dużej przestrzeni i rozdzielczości jak flagowy Holo. May KTE wygrał u mnie również z Sonnetem Pasitheą, którego to notabene również uważam za bardzo dobry DAC. W skrócie Pasithea jest bardziej organiczna, odrobinę cieplejsza, ale nie tak dobra technicznie (choć nie można jej tutaj też absolutnie nic ujmować). W każdym razie dynamika, tło i czystość sygnału na korzyść Maya. No i przede wszystkim jakość wykonania była dla mnie nieporównywalnie lepsza w Holo, co przesądziło o takim a nie innym wyborze. Świetny DAC. Jak zresztą wszystko u Holo Audio 🙂👍 ps. niemniej jednak warto dodać, że nie do końca wykorzystałem potencjał flagowego Sonneta, bo słuchałem go po USB. Podobno po IIS jest znacznie lepiej. Pare teraźniejszych oraz archiwalnych zdjęć podglądowych : Edited July 18 by MichalZZZ 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted July 18 Report Share Posted July 18 (edited) 3 godziny temu, NuYam napisał(a): Utworzyłem temat aby przedstawiać tu swoje osobiste ranking DAC To moźe wrzuć coś od siebie skoro zakaładasz ten temat. 🤣 Mój number one: Norma Audio HS DA1 VAR na PCM1704 Mam jeszcze number two (razy two): North Star Design 192. Edited July 18 by lobuz1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackromek Posted November 20 Report Share Posted November 20 Witam temat jak dla mnie w 10 . Mam prośbę o pomoc posiadam Matrix Sabre Pro to mega świetny dac ale tak jak pisał Michał techniczny itp w którą stronę pójść aby było bardziej muzykalnie na razie może nie za miliony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonlight Posted November 20 Report Share Posted November 20 (edited) 8 godzin temu, blackromek napisał(a): Witam temat jak dla mnie w 10 . Mam prośbę o pomoc posiadam Matrix Sabre Pro to mega świetny dac ale tak jak pisał Michał techniczny itp w którą stronę pójść aby było bardziej muzykalnie na razie może nie za miliony Lampa bez lampy, cieplutko i gładziutko. https://m.ceneo.pl/111651574;pla?se=rWlgJxLB4JVttOp2iWqrumWnsAqEsNg5&shop=266615832&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiApOyqBhDlARIsAGfnyMo-ovd4jbf7MSTzN48iKPc6tAQzpnwwVlBaDaWhPM3lu6aHb-FuY8caAuK6EALw_wcB Edited November 20 by neonlight 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts