Jump to content

Ranking DACów.

NuYam

Recommended Posts

Utworzyłem temat aby przedstawiać tu swoje osobiste ranking DAC, które się posiadało lub dostatecznio długo słuchało, ze zdjęciami i dlaczego został umieszczony w rankingu. Zapraszam do dzielenia się swoimi wyborami🙂

Edited by NuYam

• NuYam changed the title to Ranking DACów.

Holo May KTE. Idealnie odzwierciedla balans między technikaliami a muzykalno organicznym dźwiękiem. Przy czym nie jest też za ciepło grającym DACiem i bliżej mu moim zdaniem do neutralności, zachowujac przy tym swoją barwność. Poprzednio miałem Matrixa X Sabre Pro MQA i Holo okazał się znacznie lepszy. Matrix był dla mnie za jasny, za ostry i za szorstki. Nudny. Niczym sie nie wyróżniał. Nie miał też tak dużej przestrzeni i rozdzielczości jak flagowy Holo. May KTE wygrał u mnie również z Sonnetem Pasitheą, którego to notabene również uważam za bardzo dobry DAC. W skrócie Pasithea jest bardziej organiczna, odrobinę cieplejsza, ale nie tak dobra technicznie (choć nie można jej tutaj też absolutnie nic ujmować). W każdym razie dynamika, tło i czystość sygnału na korzyść Maya. No i przede wszystkim jakość wykonania była dla mnie nieporównywalnie lepsza w Holo, co przesądziło o takim a nie innym wyborze. Świetny DAC. Jak zresztą wszystko u Holo Audio 🙂👍

ps. niemniej jednak warto dodać, że nie do końca wykorzystałem potencjał flagowego Sonneta, bo słuchałem go po USB. Podobno po IIS jest znacznie lepiej.  

Pare teraźniejszych oraz archiwalnych zdjęć podglądowych :

IMG_4447.JPG

IMG_4453.JPG

IMG_4463.JPG

IMG_4471.JPG

IMG_7062.JPG

IMG_7092.JPG

IMG_7112.JPG

IMG_7125.JPG

IMG_7157.JPG

Edited by MichalZZZ
  • Like 2

3 godziny temu, NuYam napisał(a):

Utworzyłem temat aby przedstawiać tu swoje osobiste ranking DAC

To moźe wrzuć coś od siebie skoro zakaładasz ten temat. 🤣

Mój number one: Norma Audio HS DA1 VAR na PCM1704

IMG_1475.jpeg

IMG_1324.jpeg
IMG_1292.jpeg

Mam jeszcze number two (razy two): North Star Design 192.

IMG_1596.jpeg

IMG_1599.jpeg

IMG_1598.jpeg

IMG_1600.jpeg

Edited by lobuz1
  • Like 1

• 4 months later...
8 godzin temu, blackromek napisał(a):

Witam temat jak dla mnie w 10 . Mam prośbę o pomoc posiadam Matrix Sabre Pro to mega świetny dac ale tak jak pisał Michał techniczny itp  w którą stronę pójść aby było bardziej muzykalnie na razie może nie za miliony 

Lampa bez lampy, cieplutko i gładziutko.

https://m.ceneo.pl/111651574;pla?se=rWlgJxLB4JVttOp2iWqrumWnsAqEsNg5&shop=266615832&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiApOyqBhDlARIsAGfnyMo-ovd4jbf7MSTzN48iKPc6tAQzpnwwVlBaDaWhPM3lu6aHb-FuY8caAuK6EALw_wcB

Edited by neonlight
  • Like 1
  • Thanks 1