MP3store MP3store Posted June 15, 2023 MP3store Report Posted June 15, 2023 Witajcie, przesyłamy świeże recenzje dwóch tytułowych "elektrowni", prosto z kraju producenta sprzętu: Recenzja HPA V222 Recenzja HPA V202 Słowo elektrownia użyte nieprzypadkowo, gdyż rzadko zdarza się na rynku sprzęt, który przy takich gabarytach jest w stanie oddać tak wysoką moc wyjściową. Zdecydowanie polecamy przetestowanie, zwłaszcza osobom, które posiadają bardziej wymagające słuchawki - to może być dla Was prawdziwy game changer - bo króliczka jak wiemy, nigdy nie uda się dogonić 🙃 Na koniec szybkie przypomnienie, że niemiecka skala ocen jest odwrócona - co by nie zakończyć czytania recenzji na ocenie 1,6 😉 Stay tuned 🎵 Zespół MP3Store 1 Quote
trez0r Posted June 26, 2023 Report Posted June 26, 2023 W dniu 15.06.2023 o 13:04, MP3store napisał(a): CIACH Słowo elektrownia użyte nieprzypadkowo, gdyż rzadko zdarza się na rynku sprzęt, który przy takich gabarytach jest w stanie oddać tak wysoką moc wyjściową. Zdecydowanie polecamy przetestowanie, zwłaszcza osobom, które posiadają bardziej wymagające słuchawki - to może być dla Was prawdziwy game changer - bo króliczka jak wiemy, nigdy nie uda się dogonić 🙃 CIACH Mimo pokaźnych możliwości prądowych, AMP sprawdza się też znakomicie ze słuchawkami dokanałowymi - jest to "prawdziwie" zbalansowana konstrukcja z m.in. "pełnym" wyjściem Pentaconn'em 🆗, nisko-ohmowym 🥰. U mnie napędza od HD800s (+6db), po Monarchy Mk2 (-18db), z potencjometrem głośności ustawionym na godz. 12:00. 1 Quote
uznam Posted July 13, 2023 Report Posted July 13, 2023 U mnie v222 napędza ZMF Verite Closed i HD800S. Wzmacniacz jak za te pieniądze gra bardzo dobrze, po tzw. lampowej stronie z odpowiednią mocą. W recenzji jako minus dali brak wyjścia liniowego, jak ktoś chce przedwzmacniacz to kupi wyższy model. Dla mnie to zaleta, że otrzymujemy sam wzmacniacz bez dodatkowych rzeczy, które mają wpływ na dźwięk. Miałem v281 i uważam że ten maluch tj. v222 jest ciekawszy brzmieniowo. 1 Quote
lobuz1 Posted July 14, 2023 Report Posted July 14, 2023 20 godzin temu, uznam napisał(a): które mają wpływ na dźwięk Że niby dodatkowe pre w ich wyższych modelach wpływa niekorzystnie na dźwięk z dziurki słuchawkowej? Używam pre w Niimbusie i jest rewelacyjne, ze zmiennym gain. Nie ma żadnego negatywnego wpływu. Quote
uznam Posted July 15, 2023 Report Posted July 15, 2023 Mii W dniu 14.07.2023 o 07:31, lobuz1 napisał(a): Że niby dodatkowe pre w ich wyższych modelach wpływa niekorzystnie na dźwięk z dziurki słuchawkowej? Używam pre w Niimbusie i jest rewelacyjne, ze zmiennym gain. Nie ma żadnego negatywnego wpływu. Niimbus to worek pieniędzy. Mi chodziło o to, że każda dodatkowa rzecz generuje wyższy koszt urządzenia, a ten dodatek nie jest mi potrzebny. Wyjście liniowe nie będzie miało wpływu na brzmienie. Quote
Recommended Posts